torstai 19. joulukuuta 2013

Kotiovelle

Postailin jo kerran aiemmin tämän vuoden kokemuksia iHerb - tilauksista. EU:n ulkopuolelta saapuvien lähetysten alv-raja laski viime vuoden vaihteessa 43.47 eurosta 22 euroon.
Olin tilaillut iHerb:iltä jo vuosia perusvitamiineja ja joitain erikoisempia elintarvikkeita. Paketit oli helppo pitää tuon neljänkympin kieppeillä olevan rajan alla. Postikuluja alle parin kilon paketeille tuli noin kolme euroa - eli hyvin kohtuulliset nekin - kaikki noin 40 euron arvoiset lähetykset tulivat ilman ongelmia perille.
Tulli kuulosti isolta pahalta möröltä - käsitteet oudoilta - en halunnut joutua tekemisiin punaisen linjan äkeäilmeisten heppujen kanssa...Tänä vuonna olen tilannut noin kymmenen pikkupakettia (Global Priority Mail by DHL) tavan postilähetyksenä ilman lähetystunnuksia. Lähetyksen painoraja on 1.814g ja lähetyskulut 4$ (2.90). 
En tarkkaillut lähetysten loppusummia sen tarkemmin - jokainen joka tapauksessa ylitti tuon 22€ rajan, mutta vain kerran lähetys pysähtyi tulliin.
Ei se ollutkaan hankalaa... Kotipostiin tuli tullista kirje, jossa oli ohjeet lähetyksen tulliselvityksen tekemiseen netissä. Homma hoitui pankkitunnuksilla. Nettiselvityksen jälkeen sain samantien sähköpostiin viestin, jossa ilmoitettiin laskun summa ja maksuohjeet. Alv-lisämaksua tuli jokunen euro ja paketin sai parin päivän kuluttua noutaa lähipostista.

Tämän lähetysmuodon "etu" on se, että kaikkia paketteja ei ymmärtääkseni tutkita - eli jonkin verran alv-rajan ylittäviin paketteihin ei aina puututa. Minulle lasku on napsahtanut kerran. Jos tilauslistalla on vain jokunen kevyt tuote, niin tämä tavan postilähetys on edullinen ja hyvä vaihtoehto.Nykyisin olen vähän laiskistunut pennintarkkaan loppusumman viilaamiseen jotta paketti tulisi aina ja varmasti ilman säätämistä perille. Vaikka huomasin, että tulliselvitys ei ole mikään kummoinen operaatio, olen käyttänyt vieläkin helpompaa väylää: 

DHL Express- International — $8.00
Flat $8.00 for 8 pounds. $1.00 for each additional pound

Tätä lähetysmuotoa kokeilin ensimmäistä kertaa jokunen viikko sitten, kun iHerb tarjouksena löytyi 1.5kg purkki luomulaatuista kookosöljyä. Pänikän kokonaispaino ylitti tuon pikkupaketin 1.8kg painorajan, mutta halusin öljypurkin.

Tutkailin tarkemmin tuota Express-lähetystä ja sehän osoittautuikin ihan hyväksi diiliksi. Minimilähetyskustannus on 8$ (5.80€). Siihen saa kerätä noin 3.5kg tavaraa ja paketti toimitetaan kotiovelle saakka. Se on oikeasti aika arvostettava fakta - yleensäkin talvella ja ainakin nyt postien jouluruuhkajonojen aikaan :)
Eikä haittaa vaikka pakettiin keräisi enempikin hyviä löytöjä - lähetyskuluja tulee lisää taala / pauna - eli ihan samassa suhteessa kuin postituksen lähtöhinta on. Aluksi minäkin tilailin iHerb:iltä pääasiassa vitamiineja - nyt huomaan, että valtavista valikoimista on helppo tilata myös tavan elintarvikkeita. Luomuvalikoima on kattava ja hinnat edullisia.

Tämän Express-lähetystavan hyvät ja huonot puolet ovat siinä, että DHL hoitaa tullauksen automaattisesti - paketti ei siis "vahingossa" pääse syynistä ohi. Eli maksan paketista aina alv:in - mutta tehokas systeemi hoitaa koko selvitystyön. Kun paketti saapuu Suomeen, minulle tulee sähköpostiin tieto maksettavasta lisäsummasta - maksan laskun (joka viimeksi oli noin 5€) - kuriiri soittaa ja kysyy sopivaa toimitusaikaa - paketti tuodaan kotiovelle. Tätä suosittelen. Tänään tilasin taas jotain pientä tarpeellista.

Hyvinä tarjouksia löytyi mm. E-vitamiinia ja lasinen teehaudutin. Suosin pitkälti suomalaisia peruselintarvikkeita, mutta vaihteluksi ja lisämausteiksi hankin erikoisemmat tuotteet iHerb:iltä luomulaatuisina. Se on minulle helpointa ja mukavinta - tuotteita, joita ostan iHerb:iltä, ei löydy meidän kyliltä yhdestäkään kivijalkaliikkeestä saman katon alta - etenkään luomuna, tai niin edulliseen hintaan.

Tähän pakettiin otin mm. luomulaatuista kvinoaa, intiaanisokeria ja kaakaonibsejä.

Freebies (paketin mukaan tuleva ilmainen näyte) tuotteeksi valitsin taas kerran Sierra Bees luomu huulirasvan. Alennuksiakin kertyi - yli 60$ ylittävästä loppusummasta (siitä saa aina -5%) ja bonustililtä.Viikon vinkkinä iHerb:in uusille tai vanhoille asiakkaille - sitä joku viikko sitten tilaamaani luomulaatuista kookosöljyä saa taas: 1.530kg purkki hintaan 13.05€. Ison purkin sisällön voi jakaa keittiöön ja kylppäriin. Kookosöljy on ihan parasta ihonhoitoöljyä.

Joulukuun aikana tehtyihin tilauksiin saa vielä 10% lisäbonuksen tilauksen loppusummasta. Se kerryttää omaa bonustiliä ja summa vähentää ensi vuoden tilauksen loppulaskua:


"If the combined value of all your orders (minus shipping charges) placed in December totals $100 or more, you will receive credit inside your iHerb account equal to 10% of that amount."

Käyttämällä alennuskoodia QUJ081 saat alennusta ensimmäisen tilauksen loppusummasta. 
Jos ensitilauksesi on yli 40$, saat koodilla 10 dollarin alennuksen. 
Jos ensitilauksesi on alle 40$, saat koodilla 5 dollarin alennuksen. 

Ensimmäisestä tilauksesta avautuu oma bonustili, johon kertynyt saldo lyhentää seuraavan tilauksen loppusummaa. iHerb antaa silloin tällöin bonustilille pieniä extrapalkintojakin - paras omalle tililleni tullut ylläri oli 100$ ostosraha. 

iHerb bonussysteemistä löydät lisätietoa TÄÄLTÄ.

iherbiltä tilaaminen / iherb / iherb vitamiinit / iherb ja tullirajat / iherb ja postitus / miten tilaan iherbiltä /iHerb ja alennuskoodi


4 kommenttia:

 1. Kerran vuosia sitten käytiin ystävän kanssa hakemassa tullista jenkeistä tilattu vaatepaketti. Sillä reissulla meni uskoni tullijärjestelmään, enkä ole uskaltanut tilata yhtään mitään. Reissulla meni aikaa noin 3 tuntia. Piti täyttää lomakkeita, joiden täyttämisessä kukaan ei osannut jelppiä yhtään. Ihan helkkarillinen jono ja 3 tunnin odottelun jälkeen joku sai vihdoin laskettua maksun vaatteille. Maksu jäi niin pieneksi, ettei sitä loppujen lopuksi peritty. Vastaavien kokemusten pelossa en ole tilannut EU:n ulkopuolelta mitään.

  Hyvä tietää, että systeemi on kehittynyt sen verran pitkälle, että selvityksen voi tehdä kotikoneelta ja maksun maksaa verkkopankissa :)

  VastaaPoista
 2. kiitos näppärästä vinkistä!! oma iHerbeily on oikeastaan jäänyt tullimuutoksen takia. Tämä kuitenkin auttoi asiaa huomattavasti :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos mukavista viesteistä teille kaikille :) Joulu on jo juhlittu - nyt vielä pieni Uudenvuoden-juhlapinnistys... Palailen blogiin taas arkena :)

  VastaaPoista