Meillä on nyt vuosien tauon jälkeen inspiroiduttu pipareista. Olen varioinut gluteenitonta piparitaikinaa lähes joka päivä (jep - meillä on leivottu pipareita joka päivä :) Tässä ainakin yksi mielestäni toimiva kompromissiresepti rasvan & sokerin määrän suhteen - taikinasta on nipistetty pois ylimääräiset ja valkoiset vehnäjauhot korvattu tattarilla. Herkuttelu on ihan suotavaa ja mukavaa, mutta saa siinä järkikin olla mukana...
Ja löytyy näistä pipareista toinenkin hoks - inkiväärijauhe on korvattu tuoreella inkivääriraasteella - ihana kipakka aromi.
75g voita
3rkl siirappia (tai 2rkl)
3cm pätkä kuorittua tuoretta inkivääriä raasteena
2tl kanelia (jauhettua)
2rkl kardemummaa (jauhettua)
1/2tl neilikkaa (jauhettua)
1muna
1rkl psylliumia kuorirouheena (kokeilin jauhettuakin psylliumia, mutta rouhe toimii paremmin)
1/2dl vettä
3dl Keskisen myllyn gluteenitonta tattarijauhoa
2rkl perunajauhoa
1tl soodaa
Sulata ja kiehauta voi & mausteet. Anna jäähtyä. Lisää joukkoon sähkövispilällä sekoittaen muna. Sekoita psylliumrouhe kylmään veteen. Anna turvota noin minuutin ajan. Sekoita edelleen sähkövispilällä taikinaan. Lisää jauhot puulastalla käännellen. Pyöräytä taikinasta pötkö ja paketoi se kelmuun (tai folioon). Jätä jääkaappiin päiväksi - eikä haittaa vaikka huilailee jääkaapissa parikin päivää...
Kauli ja painele pipareiksi tai haarukkaleiviksi - tai vaikka molemmiksi kuten minä.
Paista 175°C kiertoilmatoiminnolla noin 12-13 min.
Tästä annoksesta tulee sopivasti pellillinen haarukkaleipiä ja toinen pipareita. Pötkön suorat osat on helppo leikata haarukkaleiviksi - nurkkapaloista kauliutuu piparitaikinalevy. Aina vaan miten helpommalla pääsee :)
TÄSSÄ linkki aiempaan piparitaikinareseptiini.
Pyörittelin taikinasta pötkön - annoksesta tulee pellillinen pipareita ja toinen haarukkaleipiä.
gluteeniton piparitaikina / gluteenittomat piparit / gluteenittomat joulupiparit / gluteeniton pipariresepti / gluteenittomat haarukkaleivät / tattaripiparit
Nam! Ihanan terveellisen värisiäkin ;) täytyypä testata...
VastaaPoista