torstai 3. heinäkuuta 2014

Material Girl

Lempi-tytär 16v - meidän perheen "Material Girl" :)

Blogini lukulistasta löytyy monta mielenkiintoista blogia ideoineen ja ajatuksineen. Tällä kertaa esittelen teille 16-vuotiaan Lempi-lapseni blogin ja viimeisimmän kirjoituksen, josta löytyy luettavaa ja uutta tietoa aikuisemmallekin lukijalle.

Jutussa on Lempin kirpparivinkkejä - mitä materiaaleja kannattaa bongailla kirppareilta ja kierrätyskeskuksista ja että epäsopivankin mutta laadukkaan vaatteen ostamista kannattaa harkita tuunausmielessä.

Yläkuvan neulepaidan ostin kierrätyksestä jo ennen Lempin syntymää ja aikoinaan se lämmitti vauvavatsaa :) Edelleen villapaita lämmittää - nyt minua kymmenen senttiä pidempää tytärtä. Eikä kuvan neule ole ollenkaan poikkeustapaus ja ainokainen meidän perheessä - villisti veikaten ainakin noin 90% perheen vaatetuksesta on kierrätettynä hankittua. Laadukkaat materiaalit kestävät käyttöä ja aikaa.

Lempi on ommellut monet kangaspussukat ja penaalit mummon aikuisista retropuuvillamekoista, jotka ehkä jo ovat kainaloiden osalta hiipuneet.
Klassikkovaatteet kestävät aikaa kyllä ihan siltäänkin - Lempin suosikkihame on vuonna -88 ensimmäisen mieheni siskolta käytettynä saamani puuvillainen Cacharel ruutukuosihame.
Minusta on aivan ihanaa, että vaatteilla on tarina, joka vain paranee ja polveilee eteenpäin aina uuden käyttäjän myötä.


9 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisen postauksen on tyttäresi kirjoittanut. :) Ensi kerralla taidankin kirpparilla vilkuilla materiaalilappuja hieman tarkemmin. Minunkin vaatekaapissani on viime vuosina käynyt niin, että suurin osa vaatteista on kirpparilöytöjä. Nyt viikonloppunakin ihan nauratti mummon synttäreillä, kun sain kehuja asustani ja tajusin sen koostuvan pelkästään kirpparilöydöistä. :D

  Osittain muutos tuli minulla pakosta, kun opintotuet viimeisenä opiskeluvuotena loppuivat ja olin yllättäen köyhääkin köyhempi! :/ Sama suuntaus on kuitenkin jatkunut vaateostoksissa edelleen, vaikka töissä käynkin. Ja nyt tuntuu aivan hullulta maksaa kaupassa jostain peruspaidasta 20 euroa, kun tietää, että samalla summalla saisi kirpparilta kassillisen vaatteita - ja todennäköisesti vielä laadukkaampia vaatteita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Saara ja kiitos ihanasta tarinasta :)
   Se kun aikansa sitä kirpparikamaa peuhtoo ja hiplaa, niin kehittyy kyllä melkein sanottuna joku kuudes aisti, jolla ne hyvät sieltä joukosta erottuu ilman että tarvii edes lähemmin tutkia... Olisiko niin, että luonnomateriaaleissa on jotenkin erilaiset värit kuin keinokuiduissa?

   Tässä Suomen maassa on kyllä ihan loistavaa se, että kirpparit ja kierrätys ovat kunniasssaan. Surullista se, miten paljon vieläkin myydään ja ostetaan (ja siksi myydään koska sitä ostetaan...) ihan kertakäyttötavaraa, joka lyhyen käytön jälkeen päätyy käytännössä ongelmajätteeksi.

   Poista
 2. Kiitos vinkistä! Olen käynyt aiemminkin näitä Lempin juttuja aina välillä lueskelemassa ja tämä juttu oli kyllä hienosti tehty - perusteltu ja hyvin kirjoitettu. Vastuullinen kuluttaminen on asia, josta me hieman iäkkäämmätkin kuluttajat tarvitsemme muistutusta!
  Sinulla on kyllä viehättäviä ja taitavia - ja viisaita tyttäriä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Lady ja kiitos :)
   On ne ihania tyttöjä - ja tietävät jo monesta asiasta enempi kuin minä...

   Poista
 3. Mun työmaalle Se kaikki sit päätyy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan Ansku
   Sinä pääset sitten paraatipaikalta näkemään koko hulluuden?

   Poista
 4. sinun blogin ansiosta olen löytänyt kierrätyskeskusket. Tavallisilla kirppareilla en jaksa kierrellä, mutta kierrätyskeskukset ja SPR kirppikset on mukavia. Helppo löytää jotain kun vaatteet lajiteltu. Tällä viikolla tein uskomattoman löydön JKL:n ekocenteristä; käyttämätön tai hyvin vähän käytetty nanson pitkähihainen paita 75 snt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos - ihana kommentti :)
   Sama minä, jotenkin helpommin hahmotan tarjonnan, kun tavara on järjestetty aiheittain. Ja onhan kierrätyksen kilohinnoittelu tietty paljon edullisempi kuin pöytäkirppisten ysittäishinnat. Ja onnea vielä hyvästä löydöstä :) Minullekin riittää, jos reissulle osuu yksi tärppi - hyvä kirja tai joku ihana vaate :)

   Poista
 5. Kiitos linkkivinkistä. Ihana on tuo neulepusero.

  VastaaPoista