keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Väsyttääkö?

Syksyistä matalapainetta? Väsyttää ja tympii? Oletko jo kokeillut pohjolan ginseng-juureksikin kutsuttua ruusunjuurta? Minulla sitä on aina jemmoissa tilanteisiin, joissa haluaa olla erityisen energinen ja pirteä. Ruusujuurta olen ottanut mukaan lomareissuille ja toisinaan muutaman kapselin ihan vaan varuiksi jos tiedossa on pitkä ilta. Ruusunjuuri toimii ihan tuntuvana piristeenä ainakin minulla - mielestäni vaikutus on sekä henkinen että fyysinen. Jutun lopusta löydät pitkän listan ruusujuuren tutkituista terveysvaikutuksista - minulle motivaatioksi riittää sen energisoiva vaikutus.

Ruusujuuri taitaa yleisimmin olla käytössä nimenomaan täsmähoitona joko hektisessä elämänvaihessa tai hetkellisenä pikapiristyksenä. Itsekin käytän sitä niin - uskon että vaikutus tuntuu erityisen vahvana, kun tuote on käytössä vain niinä hetkinä kun sitä erityisesti tarvitsee.

Mutta tämän postauksen pointti: Päivän löytö Seppälänkankaan Cittarissa - Golden Root Ruusujuurijauhetabletit nyt vain 4.90€. (Ovh Cittari 17.90, Hankintatukku 25.40, LuontaisCenter 26.50)

Pakkauksessa on 60 tablettia, valmistaja Pharmia Oy, 100% suomalainen tuote joka on valmistettu Suomen Lapissa viljellystä ruusunjuuresta.
Tuotetta oli ainakin tänään iltapäivästä vielä iso korillinen - luulen tosin että menee nopeasti näin hyvällä tarjoushinnalla. Kipaise nopsaan hakemaan omasi - tai piilota pukinkonttiin :)Aiemmin olen käyttänyt iHerb:iltä tilaamaani Swedish Herbal Institute adapt 232 -ruusunjuurivalmistetta. Pakkauksessa on 40 kapselia, hinta 7.96. Adapt 232 on erittäinkin toimiva energialataus, mutta mukava on testata suomalainen Golden Root -tuotekin. 

Kuvissa näkyviä iHerb Freebies-osion ilmaisia näytepakkauksia olen säästänyt matkoille mukaan otettavaksi ja niitä löytyy Freebies -sivuilta nytkin.
Myyntikokoinen pakkaus on valitettavasti iHerbiltä taas loppu ja uusi erä on luvassa vasta 29.12.

"Artic Root has been awarded Product of the Year by the Swedish Health Council for four consecutive years.Swedish Herbal Institute is the world leader in natural immune support and adaptogens, with more than 35 years of research."
-pätkä adapt 232 tuotetiedoista-


Tänään vietimme ystävän kanssa ihanan aamupäivän ABC-aamupalalla ja kirpparihengaillen (kiitos Mervi :) Puheeksi tuli mm. älytön väsymys... Jos sinullakin on virtavajausta, niin tämä Cittarin ruusunjuuridiili on nyt ainakin yksi edullinen pika-apu vaivaan :)

Alla Herbosus.fi -sivuilta kopioitua faktaa ruusunjuuresta ja googlettamalla lisätietoa löytyy vaikka kuinka. Ruusunjuurta on turvallista käyttää - sen ei ole todettu aiheuttavan minkäänlaisia haittavaikutuksia.

Herbosus-nettikaupasta löytyy kuivattua ruusunjuurta rouheena - 17.90 120g pussi. Tuotteesta en osaa sanoa mitään, koskapa en ole koskaan ruusujuurta siinä muodossa käyttänyt. Menee kuitenkin must try-listalle ja jossain vaiheessa testaan tuon rouheenkin tehot.

Ruusujuuri on vuoden 2003 rohdoskasvi-valinta

Ruusujuuri – ”Pohjolan Ginseng” on tällä hetkellä yksi kiinnostavimmista lääkekasveista maailmassa.
Sen lääketieteellinen arvo nykyajan kiireiselle ja stressaantuneelle ihmiselle on merkittävä.
Suomen Luontaistuotekauppiaitten Liiton asiantuntijaraadin vuoden rohdoskasvivalinnan
perusteet ovat seuraavat:

-Käytettävissä on laaja ja luotettava tutkimustieto.
-Turvallinen vaihtoehto hoitaa terveyttä ja tilapäisiä vaivoja luonnon tarjoamin keinoin.
-Laaja positiivinen kuluttajapalaute ja pitkä käyttökokemus yrttilääkinnän historiassa.

Ruusujuuri on adaptogeeninen rohdosyrtti.
Sen terveysvaikutuksina on mainittu eri julkaisuissa muun muassa seuraavia:

-vahvistaa elimistöä ja auttaa sitä selviytymään äärimmäisissä olosuhteissa
-antaa fyysistä ja psyykkistä kestävyyttä
-parantaa kehon liikunnallista koordinaatiokykyä ja toimintanopeutta
-parantaa muistia, keskittymiskykyä, oppimislykyä sekä henkistä suorituskykyä
-torjuu elimistössä erilaisia stressitekijöitä, kuten kemikaali- ja säteilystressit
-toimii antioksidanttina eli puhdistaa soluja haitallisista vanhentavista jäteaineista
-lievittää kipuja ja päänsärkyä
-elvyttää sydämen toimintaa ja tasapainottaa verenpainetta
-tasapainottaa veren sokeria ja kolesterolia
-torjuu anemiaa
-parantaa levon ja unen laatua
-torjuu ja vähentää masennusta
-estää kasvainten kasvua
-lisää seksuaalista halua ja kykyä
-parantaa miehillä erektiohäiriötä ja ennenaikaista siemensyöksyä
-torjuu allergioita ja tulehduksia
-tukee elimistön erilaisia torjuntamekanismeja ja immuunijärjestelmää

Lähde:Herbosus.fi

6 kommenttia:

 1. Väsyttää! kiitos muistutuksesta :). Mulla on tuolla kaapissa ruusunjuuriuutetta, jota ostin kerran yhdeltä naiselta, joka on itse sitä uuttanut. Ruusujuuri kun kasvaa Länsi-Norjassa luonnonvaraisena, mutta täällä en ole villinä tavannut. Täälläkin näin sitä yhdessä vanhassa puutarhassa, mutta en ehtinyt napata pientä palaa mukaani ennen kuin talo myytiin... Mutta jostain saa varmaan alun, niin voi laittaa kasvamaan ihan oman talon nurkalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun muistutin että väsyttää? No joo :D
   Vaikka tietoa apukeinoista on meillä itse kullakin, niin siinä hohhaillessa niitä ei muista tai jaksa kaivaa käyttöön - eikö ole ihmeellistä...
   On minulla ginseng-juurtakin ja niitä nokkosen siemeniä ja joku ihme kuivattu sieni Kiinasta (siitä en vielä edes tiedä miten käytetään). Tänään menen ostamaan puolivuosikortin kuntosalille ja alan ihan oikeasti taas vähän panostaa myös tähän veltostuneeseen ruhoon :)

   Tiedätkö että eilen vasta tuotaruusujuurta enempi googlaillessa tajusin että voi sitä siltäänkin käyttää... Minäkin kun kerään ja kasvatan mitä oudoimpia juttuja ja ruusujuuri jäänyt vaan alitajuntaan iHerb-pillereinä..
   Täytyy selvitellä kasvutapaa - josko mahtuisi tännekin takapihalle.

   Oi mikä ihana ylläri löytyi - uusi kuva sinusta blogissa :) Kyllä sen kehtaat isompanakin julkaista :)

   Poista
  2. Pieni ajatusvirhe lipsahti: kiitos että muistutit ruusujuuresta, piti sanomani... väsymyksen muistan muistuttamattakin :D. Ja ruusujuuri toimii! Fiksuna tyttönä otin sitä sitten heti illalla ja olin hereillä vielä kolmelta :D: Yleensä nukahdan heti kun laitan pääni tyynyyn... Ja nyt taas väsyttää, joten pitää ottaa lisää ruusujuurta...

   Ruusujuuri on ihan sievä, en mikään hirvittävän iso, keltakukkainen kasvi - sopii oikein hyvin puutarhaan, jos jotain löydät alun ja saat sen menestymään - ja miksi et saisi :). Kasvaa vain aika hitaasti.

   Tuo kuva sitten. Olen huomannut, että olen onnellisen näköinen niissä kuvissa, missä olen hevosten seurassa... Ja kiitos, mutta se saa olla siellä vain sellaisena pienenä profiilikuvana :).

   Poista
 2. Kiinnostavaa! Mä kun en kahvia juo niin tietyissä tilanteissa tollainen buustaus voisi olla ihan tarpeen. Mahtaakohan siitä mennä yöunet jos liikaa käyttää? Mulla on toistaiseksi vahva d-vitamiini auttanut väsymykseen, sekä ehkä yleisemmin maallemuutto, varmaan siksi kun täällä tulee ulkoiltua enemmän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jaana :)
   Tätä ei suositella otettavaksi illalla - paitsi jos tiedossa on aamuun saakka jatkuvat juhlat. Minä olen säästänyt tätä vain erikoishetkien boosteriksi. Esim. nyt lomamatkoilla näistä saa virtaa kun normaalirytmit ovat sekaisin.

   Yksi hyvä piristysruiske pitkää iltaa silmälläpitäen on kahvinporokuorinta. Minäkin juon kupin kahvia vain hyvin satunnaisesti. Vartalokuorinta käytetyillä kahvinporoilla (sekoitan ne johonkin öljyyn) saunan jälkeen kun ihohuokoset ovat auki toimii kuin litra kahvia :)

   Poista
 3. Voi kökkö, kun äsken vasta huomasin postauksen. Iltapäivällä kävin puoliunessa Citymarketissa ja olis kyllä tullut enemmän kuin tarpeeseen. Jospa tarjous olis voimassa vielä muutaman päivän päästäkin, kun seuraavan kerran kallomurtumaa uhmaten lähden Cittariin hiihtelemään.

  VastaaPoista