sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Hyvä pari

Olen nyt parisen viikkoa tutustellut uuteen Lumia 1020 puhelimeeni ja Sonera Sopiva 4G liittymään. Tämän hienon setin sain käyttööni Indiedays'in järjestämän Lumia-Sonera kampanjan kautta.

Puhelimen salaisuuksia minulle selventi Nokian kouluttaja. Vaikka kaikki ei mieleen jäänyt ja ollenkaan kaikkia Lumia 1020 ominaisuuksia ei yhdessä illassa ehditty käsitelläkään, niin se herätti huomaamaan mitä muuta käytössäni on kuin puhelin.

Mihin itse eniten ihastuin tai vihastuin Lumia 1020 puhelimessa ja Sonera Sopiva 4G liittymässä - tässä kokemuksia.

Lumia 1020 kamera:
Lumia 1020 41 MP kamera on ihan omaa luokkaansa - paras puhelimista löytyvä kamera joka ei selittelyjä kaipaa. TÄSSÄ linkissä lisätietoja aiheesta.

Olen toistaiseksi kuvannut pääosin automaattiasetuksilla.
TÄÄLTÄ ja TÄÄLTÄ löydät aiemmat postaukseni, joiden kaikki kuvat on otettu Lumia 1020 puhelimella - ja noin päivän käyttäjäkokemuksella... (Voit suurentaa kuvat klikkaamalla.)
Tässä monikerroksisen ikkunaruudun läpi napattu kuva.

Ja tämä ohivilahtava maisemakuva on otettu pikkuisen (ei paljon :) yli sata lasissa auton sivuikkunasta.

Navigaattori:
Minulla on käytössä kaksi autoa. Toisessa merkin oma kiinteä navigaattori - kaikkein huonoin vaihtoehto.
Toisessa TomTom - helppokäyttöinen, mutta esim. ennakoiva hakutoiminto ja nopeusrajoitusvahti puuttuvat.
Lumia 1020 helppokäyttöisessä navigaattorissa minut yllätti mm. tuo nopeusvahti. Ihmettelin pitkillä tyhjillä suorilla "kilkatusta", jonka yhdistin aiemmalla kokemuksella "peltipoliisihäläriin". Jarruttelin ja etsiskelin olemattomia vahtikameroita - kunnes huomasin että Lumia 1020 piti huolen rouvan kaasujalastakin...Musiikki:
Nokia musiikki on hieno toiminto. Suosikeiksini ovat nousseet mix radio listat (mm. Treenikanavat / Kuunnelluimmat / Viikkolistat maailmalta / Vuosikymmenet) sekä Musiikkia eri tunnelmiin (mm. Musaa rentoon ulkoiluun / Poppia kotitöihin) 
Vaihtuvaa musiikkia ilman mainoshöpinöitä - kymmeniä listavaihtoehtoja - kaikista listoista löytyy kolme tuntia valittuun teemaan sopivaa vaihtuvaa musiikkia. Toiminto on ilmainen ja kuuluu Lumia 1020 vakio-ominaisuuksiin.
Kuuntelen Lumia 1020 -puhelintani korvanapeilla imuroidessa, lenkkeilessä ja venytellessä. Aiemmin virkaa on hoitanut musiikkikirjastoltaan suhteellisen rajallinen MP-3 laitteeni. Nyt kuunneltavaksi avautui koko maailman musiikki.
Halusin liittää Lumia1020 puhelimen myös autostereoihin. Valitettavasti autoni stereotekniikka on jo antiikkia tähän uuteen Lumia 1020 verrattuna. Uudempaan automalliin puhelimen musiikin olisi voinut liittää langattomasti ja unohtaa rahisevat radiokanavat...Netti:
Uuden Lumia 1020 ison näytön ja nopean Sonera Sopiva 4G liittymän myötä minusta on tullut sänkysurffari :) Aamulla ja illalla, siinä puolihorretilassa on mukava peiton alla selailla nettiä - ja mitäpä muutakaan kuin blogilukulistaani ja seuraamieni blogien päivityksiä... Myös päivän sää tulee aamuisin kurkattua ennenkuin viitsii itse nousta ylös toteamaan tilannetta... Sonera Sopiva 4G toimii nopeasti ja Lumia 1020 isolta näytöltä on helppo lukea tekstit jopa näillä ikänäkösilmillä.

Muuta tarpeellista:
Nopea netti ja monipuolinen puhelin houkuttavat ja koukuttavat - ja sehän tietysti tyhjentää akkua... Jos nyt jotain miinusta voin sanoa tästä Lumia-Sonera paketista sanoa, niin sen.

Lisävarusteina aktiivisessa käytössä autolaturin lisäksi käteviä ovat Camera grip (akullinen puhelimen päälle napsautettava kamerakuori) ja USB Charger (erillinen pieni lisäakku).

Camera grip on mainio lisäosa tilanteissa, joissa Lumia 1020 palvelee nimenomaan kamerana. Kuori antaa tukevan "kameramaisen" otteen puhelimeen. Lisäosalla puhelimen voi liittää mihin tahansa kolmijalkaan ja mukana on myös rannehihna. Kuoressa on mukana akku, joka lisää puhelimen aktiivista käyttöaikaa noin 2-3 tuntia.

Pieni USB Charger kannattaa aina pitää vara-akkuna käsilaukussa mukana. Se palvelee tilanteissa, joissa puhelimen virta uhkaa loppua, eikä latausmahdollisuutta ole.
Itselleni se on erityisen arvokas lisälaite metsäretkillä. Lumia 1020 HERE Maps -toiminto turvaa selustan marja- ja sienimetsissä, mutta oudoissa maastoissa liikkuessa puhelimen virran loppuminen on aina pelottanut. Eilen viimeksi sienestin vieraassa metsässä - tulitikut ja vara-akku takin taskussa - ihan vaan varulta...Lumia 1020 - Sonera Sopiva käytössä: 
Sonera Sopiva 4G toimii kuin unelma. Mielenkiinnosta testasin kotona tämän Lumia-Sonera setin tehoja Speedtest.net ohjelmalla. Tässä tulos - jopa luvattua nopeampi. Ainoa meiltä löytyvä laite-liittymä-setti, jonka nopeus oli se mitä pitikin.
Suosittelen kokeilemaan oman puhelin- tai nettiliittymäsi todellista tilannetta em. testillä. Speedtest on helppo- ja nopeakäyttöinen työkalu, jolla voit tarkistaa liittymäsi toimivuuden.

Sonera Sopiva Super-Tarjous
1200 minuuttia puhetta
1000kpl tekstiviestejä
4G 21 Mbit/s
Koko paketti 19.90e/kk - kattaen puhelimen ja netin käytön koko Skandinavian- ja baltian alueella.

Tämä on mielestäni hyvä diili. Ja hyväksi sen tekee nimenomaan nettiliittymän toimivuus ja nopeus. Ensimmäistä kertaa se on minulla sitä, mistä maksan. Tällä hetkellä Lumia 1020 / Sonera Sopiva 4G toimii neljä kertaa nopeammin kuin kiinteä nettiliittymäni Fujitsu läppärissä - vaikka maksan jostain ihan muusta... Arvaatte vaan, että vaihtoon menee sekä se koneen riepu että liittymäkin...

Lumia 1020 / Sonera Sopiva 4G 21 Mbit/s.


Lumia 1020 keltainen väri hiukan oudoksutti alussa - nyt olen ihan myyty sille - en vaihtaisi enää. Hieno puhelin - ja olen huomannut, että paljon paljon muutakin. Meistä on tullut erottamattomat :)


8 kommenttia:

 1. Tuo kamera vaikuttaa kyllä mahtavalta - ei tarvitse reissussa monta eri laitetta kannella. Ja tuo camera grip - tosi hyvä lisäke. Samoin vara-akku.
  Ihania kuvaussäitä - ja jos ei niitä, niin sitten surffailuhetkiä lämpimän peiton alla;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady :)

   On tämä kyllä ihan mahtava laite. Iso kiitos kampanjan järjestäjille että sain tällaisen käyttööni. En ollut koskaan aiemmin vaivautunut tutustumaan älypuhelimien mahdollisuuksiin. Nyt kun aiheeseen vähän keskityin, niin avautui kyllä ihan uusi maailma.

   Jos ja kun joskus tarvitset uutta puhelinta, niin kannattaa kyllä tutustella tähänkin vaihtoehtoon. Tällä saa ihan huippukuvia blogiin ja netti toimii kuin unelma :)

   Poista
 2. Ihana kuulla! Olen itsekin myyty omaan Lumiaani, joka on sentään paljon pienempi ja halvempi versio. Täytyy odotella kun 1020:n hinta laskee ja iskeä kiinni :) Terv.ingrid

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Ingrid :)
   En osaa verrata kuvien laatuja / puhelimen toimintoja muihin Lumia puhelimiin, mutta olen kyllä aivan totaalisen myyty tälle puhelimelle. Tykkään myös tuosta Camera Grip -lisäosasta tosi paljon. Minua ei haittaa vaikka on nykyisin kiinni lähes jatkuvasti. Tekee puhelimesta tukevan tuntuisen.

   Kerropa jos vaihdat ja mitä tykkäsit :)

   Poista
 3. Hyvä ja mielenkiintoinen postaus :)!

  VastaaPoista
 4. http://m.nettimarkkina.com/nokia-lumia-1020/1227393?vifAdCount=110&vifNav=Y
  Onko sinun kuva? Taitaa olla huijari tuo myyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiitos vinkistä.
   Minun on kuva - enkä ole myymässä Nokialaistani ;)

   Poista