lauantai 3. marraskuuta 2012

Osta vanha jogurttikone

Keittiöni alakaapin takimmaisessa nurkassa on jo vuosia, kenties kymmeniä, uinunut Severin jogurttikone. Äitini teki aikoinaan jogurttia koneella päivittäin ja kirppareilta haali sitten meille lapsillekin, kullekin oman Severin. Omaani en ole muistaakseni käyttänyt kertaakaan. Tai tottakai käyttäisin, jos minulla olisi oma lehmä tai saisin päivittäin tuoretta käsittelemätöntä maitoa naapurustosta.

Mutta nyt loppui jogurttikoneen ruususen uni meilläkin... Aika monta vuotta meni että tämänkin hoksasin...

Tee iso kannu smoothieta; marjoja ja muuta lisuketta, mitä kaapista nyt vaan löytyykään. Tähän satsiin latasin pari rasiaa villivadelmaa, rasian karhunvadelmaa, mantelilastuja ja turkkilaista jogurttia. Hetken pyöräytys tehosekoittimessa.


Seuraavaksi tarvitaan sitä Severin jogurttikonetta. Näitä saa kirppareilta parilla eurolla, Eikä haittaa vaikka ei edes toimi, sellaisen luulisi irtoavan uloskantajalle ilmaiseksi :)


Sisältä löytyy seitsemän lasipurkkia, jokaisessa umpitiivis muovikansi.


Hujautat pirtelön / smoothien kannusta annospurkkeihin. Kannet päälle ja jääkaappiin. Kansi on niin tiivis että annospurkin voi pakata eväsreppuihin harrastuksiin tai mihin nyt evästä kukin kantaa.


Nyt helpottui ainakin meillä ylijäävän smoothien kanssa läträily. Sekoituskannussa sitä ei voinut säilyttää, kannettomissa juomalaseissakaan en halunnut sitä jääkaappiin tunkea. Näissä tiiviskansisissa annospurkeissa smoothie säilyy hyvänä vähintäänkin seuraavan päivän. Purkki on kätevä napata kaapista aamupalaksi, välipalaksi tai evääksi.


Severin jogurttikoneen voit tunkea alakaapin pimeimpään nurkkaan... Jollet sitten ole yhtä tunnollinen jogurtintekijä kuin äitini :)

2 kommenttia:

  1. Noita purkkeja tahtoisin minäkin, mutta ainakaan meidän kylän kirppareilla en ole koskaan nähnyt jogurttikoneita! Ja vaikka äidilläni olikin tapana haalia kaikki vehkeet&vempaimet sähköisestä tölkinavaajasta lähtien, ei häneltäkään jogurttikonetta ole löytynyt:)

    VastaaPoista
  2. Jogurttikone kannattaa ostaa, vaikka siellä ei purkkeja olisikaan: jogurtin tekemiseen voi käyttää Origoita lautasineen (mahtuu 5) tai Pilttejä kansineen (mahtuu 7). Parasta on se, että ei tule tyhjiä muovipikareita, -ämpäreitä eikä hankalasti kaavittavia kartonkeja. http://sairio.wordpress.com/2012/01/17/jogurttikone/

    VastaaPoista