lauantai 24. marraskuuta 2012

Kauneus ja Rumuus

Eräänä päivänä Kauneus ja Rumuus tapasivat meren rannalla. Ja he sanoivat toisilleen. -Uikaamme meressä.
Sitten he riisuutuivat ja uivat vedessä. Hetken kuluttua Rumuus palasi rannalle, pukeutui Kauneuden vaatteisiin ja jatkoi matkaansa.
Ja myös Kauneus tuli merestä eikä löytänyt vaatteitaan. Ja koska hän ujosteli alastomuuttaan, hän pukeutui Rumuuden vaatteisiin. Ja Kauneus kulki tietään.
Ja vielä tänä päivänä ihmiset erehtyvät niiden suhteen.
On kuitenkin ihmisiä, jotka ovat nähneet Kauneuden kasvot ja tuntevat hänet vaatteista huolimatta. Ja on toisia, jotka tuntevat Rumuuden kasvot niin etteivät vaatteet suojaa sitä heidän katseiltaan.

Kahlil Gibran-Vaeltaja

Vastaus Tyyliä metsästämässä Veeran haasteeseen-Naked truth3 kommenttia:

 1. En voi sille mitään, mutta mielestäni ihmiset ovat järjestäin kauniimpia ilman meikkiä kun on näitä kuvia nyt katsellut. Aidompia! En enää ihmettele miksi mieheni aikanaan sanoi, että ole mieluummin ilman meikkiä viikonloput. Se oli aluksi hirveän vaikeaa, mutta nyt siihen on tottunut että meikkaan lähinnä töihin ja kouluun, ja vain siksi että on jotenkin tasapainoisempi olo kun ulkonäkö on vähän huoliteltu ja iho tasainen.

  En siis todellakaan vastusta meikkaamista, mutta toivon että luonnollisuutta arvostettaisiin entistä enemmän nuorten keskuudessa. Tähän hieman vastakohtaisena ajatuksena, en tiedä mitään niin kaunista kuin tyylillä huoliteltu vanha nainen, se voi olla ihan vaikka ripsiväri ja poskipuna mikä heilläkin riittää... ja tällä en siis TODELLAKAAN viittaa sinuun vaan niihin yli 70-vuotiaisiin, jotka nykyään mummoiksi lasken ;D

  Hienoa että osallistuit siis sinäkin tähän haasteeseen.

  Mitäs teidän kauneussaunat pitivät tällä kertaa sisällään? Olin lukevinani tyttäresi blogista. Ja niin... siis teillä tyttö päättää omatoimisesti siivota kun sinä olet töissä. Huhheijaa, joku on kasvatuksessa todella onnistunut! ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kauniista kommentista :)
  Tämä oli nyt taas yksi extempore kuva ja juttu... Tiedätkö, tässä kuvassa olen niiiiin väsynyt kun vain olla voi. Tullut töistä, saunonut ja menossa nukkumaan. Eli se ihan totaalinen totuus :D

  Töihin minäkin meikkaan, kevyesti puuteri-ripsiväri-linjalla, mutta kuitenkin vähän tasoittelen pintaa... Ei meikki kuitenkaan minulle enää ole ollenkaan pakollinen juttu.

  Sattui vaan että lueskelin illalla juuri tätä Gibranin kirjaa ja siinä tuli mieleen tämä haaste. Tulinkin sitten samantien koneelle kirjoittamaan ylös tämän kauniin pienen tarinan.

  Kuten kuvasta huomaat, kauneus-saunat ovat jääneet vähiin viime aikoina :D
  Ja täytyy kyllä itsekin myöntää että tyttäret ovat olleet tosi reippaita ja huomaavaisia nyt kun en ole ollut jatkuvasti kotona ja palveluksessa...

  VastaaPoista
 3. Olipa aiheeseen sattuva tarina tuo lainauksesi Kahlil Gibranilta. Muista joskus aiemmin lukeneeni hänen tekstejään, mutta sittemmin ne ovat jääneet unholaan. Pitääkin kaivaa Profeetta esiin.

  VastaaPoista