torstai 13. helmikuuta 2014

Taas Kurki kirpparilta




Viime viikolla postailin pitkästä aikaa kirppislöydöistä - jutun suosio oli suuri ja aihetta toivottiin lisääkin. Käynhän minä kirpparilla ja kuuntelen mielelläni lukijoiden toiveitakin - tässä pikainen kuvapläjäys tämän torstain parhaista kierrätyspaloista. Kaveriksi kierrokselle sain tänään ystäväni Raijan ja riittihän taas keskustelua ruuasta - se  kun on Raijan spesiaaliosaamista.

En malta odottaa että Veera tulee lauantaina kotiin kokeilemaan ylläolevassa kuvassa näkyvää Truly by Part Two -paitaa. Uskon sen sopivan aivan täydellisesti.
Kaunis paita joka melkein jäi kierrätyskauppaan: olin laskenut sen hetkeksi käsistäni hyllyn reunalle - maksoin muut ostokset - autossa muistin, että tämä paita ei ollut mukana kassalla - pikavisiitti takaisin - löytyi vielä :)
Veeralle tuliaisina myös Hilfigerin puuvillainen neuletakki.

Viime viikolla Veera löysi huivilaarista kolme Marja Kurjen villahuivia. Tänään löysin samasta lootasta vielä yhden Kurjen - aivan upea. Sorry Veera - tämän pidän itse :)
Itselleni myös Ril's neulepaita silkkisekoitusta - kaunis pehmeän vaaleanpunainen.


Lempille harmaa Benetton pure shetland villapaita (tykkäsi tosi paljon) ja Linnea-tyttärelle valkoinen First Class Seppälä villasekoiteneule.
Kolme isoa villahuivia - tällaisia meillä ei ole entuudestaan ensimmäistäkään. Selailin jokunen päivä sitten StyleUp -sivustoa ja useissa suosikkiasuissani oli neuleen kanssa tällainen super iso ja paksu huivi. Olen aina ajatellut, että tällaista kutittavaa huivia en voi kietoa kaulaan - ei sitä näköjään tarvitsekaan - antaa sen vaan vapaasti roikkua takin tai neuleen etumuksella. Nyt minulla on kolme erisävyistä pitkää muhkeaa villahuivia. Tulevat varmasti käyttöön erityisesti keväällä, kun ulos tarkenee paksuilla neuletakeilla.

Tässä aika monta kappaletta joihin ihastuin: Veeralle Outfitters nation "boyfriend farkut".
Meille tytöille retro nahkalaukku.
Minulle Aaltonen nauhanilkkurit. Lainaan usein Veeran Vagabond nauhanilkkureita, mutta näissä on hiukan enemmän korkoa joten ovat vielä paremmat - tällaisia olen etsinyt kauan.
Zara relaxed fit t-paita.
Uusi Watch cap - 100% villaa. Aika kiva.

Tässä olivat omat suosikit - jotain pientä muutakin oli: Caroline Myss - Sielun sopimus pokkarina. Flexees jumppatoppi. Okay's musta nahkalaukku. H&M takki.

Pieni retrolaukku 1.90€. Okay's laukku 2.40€. Aaltonen nilkkurit 3.40€. Outfitters nation farkut 1€. Kirja 1.60€. Kaikki SPR-kirppikseltä.
4 huivia kierrätyskeskuksesta yht. 4€. Pipo 1€. Loput tekstiilit kilotavaraa yht. 2.5kg - 10€.

Koko kasa kirpaisi 25.30€. Tänään löytyi aika monta kivaa juttua - sekin on usein vähän omasta fiiliksestä kiiinni. Kierrätyksen penkominen vaatii positivista otetta - aina ei jaksa - eikä silloin mitään löydäkään...

kirpputorilta vaatteita / kirpputori / kierrätyskeskus / retro laukku / retro kengät / mustat nahkanikkurit / nauhalliset naisten nilkkurit / talvinilkkurit / Marja Kurki villahuivi / Kurjen huivi / 

13 kommenttia:

  1. Olen kateellinen - noin mahtavia löytöjä pikkurahalla !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tänään löytyi muutama ihan mukava juttu. Ei se ole ollenkaan itsestäänselvyys kirppareilla... En edes yritä koskaan etsiä mitään spesifioitua kohdetta - avoimin mielin vaan ja poimien vaikka sitten tammikuussa kesähamosia :)

      Poista
  2. Voi kun kiva taas lukea upeista kirpparilöydöistäsi!Sulla on todella hyvä kirpparisilmä!Näitä lisää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :)
      Tätä aihetta jo edellisessäkin kirpparipostauksessa pohdin - en oikein löydä selitystä sille miksi teitä kiinnostaa minun kirppislöydöt ja minua teidän - eli siis muiden bloggareiden vastaavat postaukset :D

      Onko se vaan sama harrastus - vai ilo toisen puolesta - vai mielenkiinto siihen mitä muut ostavat ja millä hinnalla... En tiedä - sanokaa te jos tiedätte :)

      Minä olen kyllä aika hyvä bongaamaan laadukkaat tekstiilit ja asusteet. Muusta tavarasta en sitten tiedä paljonkaan - eivätkä edes kiinnosta. Vaatteisiin riittää motivaatiota koska täällä kotona on neljä tyttöä ja kaikki tykkäävät peuhtoa pukeutumisensa kanssa - ja tykkään välillä minäkin :)

      Poista
  3. Lohdutan itseäni, että te olette kaikki niin pieniä ja siroja - että ei nuo olisi minulle mahtuneetkaan. Pihlajanmarjoja nieleskelen :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Marru :)
      Sinulla se vasta hyvä silmä tekstiileihin onkin - löydät varmasti ne parhaat jos vain innostut kierrokselle. Meillä on kyllä siitä helppoa tämä systeemi että olemme kaikki viisi naista suunnilleen saman kokoisia. Ok - Anetella on pitkät jalat mutta paitoja tytöt voivat vaihdella keskenään :)
      Neulepaidoista otan usein myös L-kokoa. Ne saavat olla reiluja ja nimenomaan sellaisista tykkää erityisesti Lempi.

      Poista
  4. Tuo vaatii kyllä todellista taitoa löytää noin halvalla kaikkea hyvää ja laadukasta! Meillä päin kyllä vähänkin laadukkaampi kirpparikama maksaa ihan erilaisia summia - eikä sitä löytämisen taitoakaan ole;) Hienoja löytöjä, kaikki!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lady :) Jos sinä näitä löytöjä kehut, niin ovat sitten hyviä :)

      Kyllä kierrätyksen penkominen on ihan oma taitolajinsa - vaatii kärsivälisyyttä ja positiivista asennetta. Jos tuntuu jo mennessä että ei täällä mitään ole, niin ei varmasti sitten olekaan eikä mitään löydy. Aikaakin menee jos kaikki laatikot kunnolla peuhtoo. Ja kyllä luojan tosi on myös sekin että aina ei vaan ole mitään :)

      Kirpparit on minulle semmoinen talviharrastus. Noin kerran viikossa käyn ystävän kanssa katsomassa parilla kirpparilla - enempää en kerralla jaksa. Samalla tulee sitten oltua yhdessä, käytyä teellä ja sitten tuurilla vielä löytyykin jotain kivaa. Kesäaikaan menee aika jäihin tämä touhu - menen mieluummin mustikkaan :)

      Poista
  5. Oho mitä löytöjä, vaude! :)) tosi kauniita vaatteita! Kirpparit on kyllä tosi mukavia paikkoja :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina Eliisa :)
      No nyt on ollut pari hyvää kierrosta takana - olen kyllä itsekin tosi iloinen mm. niistä nauhanilkkureista.
      Kirpparikierros on ihan mukava tapa viettää aikaa ystävän kanssa. Niissä on aina leppoisa tunnelma. En jaksa yhtään kierrellä oikeissa kaupoissa. Se tietysti johtuu siitäkin, että en oikeasti tarvitse mitään - eli motivaatio käyttää monta kymppiä - tai satasta yhteen vaatteeseen puuttuu...
      Tietty löydän kirppareilta tosi paljon tarpeellista neljälle tytölle - mutta on se myös yhdessäoloa kaverin kanssa ja vapaapäivän rentoa hengailua :)

      Poista
  6. Moi!Pesetkö noita vaatteita mitenkään vai laitatko suoraan päälle?Entäs kengät, niistä on kyllä riski saada sieniinfektio!Onko teille koskaan tullut esim;Luteita tms?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vaan :)
      Kyllä pesen - ja aika turhankin neuroottisesti... Monissa jakuissa tms on usein pesukielto, mutta pesen ne kuitenkin. En ole kuin pari kertaa pilannut vaatteen - sitäkään ei ole tarvinnut surra kun ei kallis ollut.
      Oikeastaan en edes sovita mitään ennen pesua - takit kyllä, mutten paitoja. Tiedän aika tarkkaan mikä sopii - ja koska täällä taloudessa on viisi naista, niin aina jollekin käy.

      Esim. eilisistä ostoksista pesen kaikki isot käsinkudotut villahuivit hienopesussa. Kurjen huivia en henno pestä (on ihan uuden näköinenkin) vaan laitan sen muovipussiin käärittynä pakastimeen - nyt kun ulkona on lähes suojakeli.

      Kengistä: kaikki tennarit pesen koneessa ja nahkakenkiin suihkutan alkoholia - sen vinkin antoi aikoinaan suutari. Viralliset kenkien desinfiointisuihkeet ovat aika arvokkaita ja hän sanoi että on ihan sama jos laitan kirkasta viinaa pieneen suihkepulloon ja suihkutan sitä.
      Meillä on ollut kymmeniä kirpparikenkiä eikä koskaan mitään ongelmaa. Sieni-infektion voi ihan yhtä helposti saada kenkäkaupasta. Kesäaikaan valitettavan monet kokeilevat kaupoissa kenkiä ja sandaaleja paljaisiin jalkoihin.

      Luteita - huh - no ei onneksi :) Ludeongelma taitaa tällä hetkellä olla suurin kaukomaiden hotelleissa. Muistelen lukeneeni artikkelin New Yorkin ludetilanteesta joka oli ymmärtääkseni aika paha - jopa paremmissa hotelleissa käytiin toivotonta taistelua luteita vastaan.
      Suomessa en ole koskaan luteista kaveripiirissä kuullut - en edes kaukomatkojen tuliaisina... Koiperhoset ovat ehkä suurempi riski villavaatteiden kanssa. Silläpä itsekin pesen tai pakastan villavaatteet heti kun tuon kotiin

      Poista
  7. "Voi kiitos Johanna! :) sait hymyn huulilleni <3 täältä tulee lämpimät ystävänpäivähalaukset! :) "

    Kiitos Tiina Eliisa viestistä :) Puhelimen näytöltä sen onnistuin deletoimaan ja kopsasin tänne sähköpostista. Oikein mukavaa viikonloppua sinulle :)

    VastaaPoista