"Avokadolla voi hoitaa ihoaan aina kun valmistaa sitä ruuaksi. Kun malto on poistettu, voi kuoren kääntää nurin ja voidella sillä ihoa. Kuoreen jää aina öljyä sisältävää miellyttävän tuntuista vihreää maltoa"
Elsa Ervamaa-Elävä ravinto
Näin yksinkertaisen vinkin opin jokunen aika sitten. Juuri näin simppeleitä parhaat vinkit ovatkin; Ohjeen noudattaminen ei vaadi mitään erityisvalmisteluja, toimenpiteitä tai totuttujen toimintatapojen muuttamista. Edelleen kuorin avokadot kuten aina olen tehnyt, nyt vain jatkoksi pyöräytän kuoren nurjan puolen ihoa vasten.
Kypsän avokadon pinta antaa hieman periksi sitä sormella painettaessa. Avokadon paras säilytyslämpötila on +8 - +13 astetta. Raa'at avokadot kypsyvät huoneenlämmössä muutamassa päivässä.
Ihana kypsä ja pehmeä avokado.
Sopivasti kypsän avokadon kuori irtoaa nätisti vetämällä. Iholle leviteltävää ei kuoreen tälläkertaa paljon jäänyt.
Pikakäsihoito
Avokado ravitsee ja hoitaa erityisesti kuivaa ihoa. Sitä käytetään paljon kotikosmetiikan naamioaineksena. Jos kasvojeni iho on puhdas / meikitön ja olen menossa kohtapuoliin saunaan tai iltapesulle, hieraisen avokadolla kasvot. Jos avokadon kuorimishetki ei satu sopivaan aikaan pikakasvohoidolle, hieraisen kuoret käsivarsiin ja käsiin. Iho ei jää tahmaiseksi, kuoren malto imeytyy nopeasti ja on tuoksuton. Ja sitten joutaa jo kuorenlepare hyvällä omallatunnolla kompostiin :)
Ja vielä samasta Elävä ravinto-kirjasta mukava pikkufakta: Avokado ei siedä ruiskutuksia eikä keinolannotteita.
Aiemmin esittelin listan vihanneksista, joissa on vain vähän tai ei lainkaan torjunta-ainejäämiä. Avokado on mukana listassa. Tämä kirjan tieto tukee tuota KuntoPlus-lehden listausta.
Tässä postauksessa listat paljon ja vähän torjunta-ainejäämiä sisältävistä vihannes- ja hedelmätiskin tuotteista.
Tervetuloa lukijoiksi Virpi & Nunnu :)
Tuo on hyvä vinkki- luonnosta kyllä löytyy periaatteessa ihan kaikki. itse hinkkasin tänään sitruunankuoren sisäpinnalla hampaita : )- saa nähdä lähteekö kiille : /
VastaaPoista