lauantai 31. joulukuuta 2011

Leonidas & Wu Dong Xiongdi Zai

Herkkusuklaa & iltapäivätee hetki...

Ystävältä sain taas Helsingin tuliaisina Leonidas suklaakonvehteja ja niiden seuraksi avasin testattavaksi veljeni vaimolta joululahjaksi saaduista teelaaduista Wu Dong Xiongdi Zai 2010 teen.

Leonidas suklaat ovat varmasti jo useammallekin tuttuja, niiden erinomaisuutta ei tarvitse edes mainostaa. Myymälä on Kampin keskuksessa.
Teen valmistin Jadepisaran nettisivulta löytyvän ohjeen mukaan. Veden lämpömittaria minulla ei vielä ole (ostoslistalla sekin), mutta annoin veden kiehahtaa keittimessä ja jäähtyä sitten minuutin-pari. Oletus että silloin olisi tuon suositeltavan 90-95 asteista.

Aivan ihanaa teetä. Toki tykkään kovin myös ihan omista teesekoituksistani mutta nämä aidot kiinalaiset erikoisteelaadut ovat tietysti sitten ansainneet paikkansa herkku- ja juhlahetkiin.

Tämä myöskin nyt joululahjaksi saamani haudutuskannu on kätevä käyttää ja aionkin tilata tytöillekin omansa. Tässä voi hauduttaa kätevästi myös omia kuivayrttisekoituksia.Kamjove haudutuskannu on kolmiosainen, sihtiosaan laitetaan haluttu määrä teelehtiä ja kaadetaan vesi. Sopivan haudutusajan jälkeen painetaan reunassa olevasta napista ja teejuoma valuu sihdistä kannun pohjalle josta sen voi kaataa mukiin.
Teelehtien päälle voi lisätä uutta vettä teelaadusta riippuen ainakin kaksi-kolme kertaa.


Ja nyt lähdemme Uuden Vuoden päivälliselle anoppilaan. Siellä ainakin hirvenliha-karjalanpaistia ja perunalaatikkoa. Anopin kanssa siinä lienee myös jokunen terästetty glögi tempaistaan :D

Menestyksekästä ja onnellista Uutta Vuotta teille kaikille ihanille blogiystäville ympäri Suomen :)


1 kommentti: