sunnuntai 18. joulukuuta 2011

18. Luukku joulukalenteri

                                                   Jännät jouluaskartelut


                                                                   Tontunkarkotin
Ärsyttääkö sinua ajatus tontuista jotka hiippailevat ikkunasi takana ja vakoilevat sinua tietämättäsi? Näin ei tarvitse olla enää, kun askartelet tontunkarkottimen ikkunaasi.
Tarvikkeet: kaikea mitä kaapista löytyy. Käytä mielikuvitustasi ja tee niin pelottavan näköinen örkki kuin ikinä osaat. Kiinnitä se ikkunaan niin että tonttu näkee sen ensimmäisenä yrittäessään vakoilla. Toimii, mikäli mielikuvituksesi on tarpeeksi omituinen.
                                                           Pirtin lattian koristelu
Ennen vanhaan kuului yleisesti suomalaiseen jouluperinteeseen, että pirtin lattia peitettiin oljilla juhlan ajaksi. Nyt voit elvyttää tuo vanhan perinteen-tosin nykyaikaistettuna. ja samalla saat myös valkean joulun mikäli maa  sattuisi olemaan musta.
Tarvikkeet: hele****n paljon paperia (hätätilassa käy myös lehtilootallinen sanomalehtiä). Revi käyttämäsi materiaali pieneksi pilpuksi ja peittele sillä pirtin lattia. Tässä työssä ovat yleensä perheen karvakorvat ja pikkutaaperot mielellään antamassa apuaan. Lopputuloksena saat pehmeän lattian jolla on mukava telmiä ja leikkiä vanhoja perinneleikkejä.
                                                                        Pimmeli
(eli pilleistä tehty himmeli)
Terveikkeet: 9630 pilliä. Katko ne seuraavasti:
1220 kpl 8 cm:n pit.
2004 kpl 6.5 cm:n pit.
3772 kpl 0.2 mm:n pit.
loput etusormen pit.
Lankaa. (hyvin pitkä lanka)
Pujota pillinpätkät lankaan ohjepiirroksen mukaan. Aloita ylhäältä.Jatkoa "Kirjeitä joulupukille" sarjaan ei nyt tullutkaan... "Pertsan" kirjeessä oli ruma sana ja jokunen näin adventtisunnuntaipäivään sopimaton "ruma" piirroskin...Aiemmat luukut & joulukalenterin taustoja löydät TÄÄLTÄ


1 kommentti:

  1. Hei!

    Voisitko näin joulun alla laittaa tänne oman riisipuurosi ohjeen ja tarkalleen miten sen teet ja mitä laitetaan minkäkin verran?

    Kiitos jo etukäteen ja hyvää joulua!

    VastaaPoista