maanantai 3. marraskuuta 2014

Nettitilaajan painajainen


Olen ollut amerikkalaisen iHerb -tukun asiakas jo vuosia. Sieltä olen ostanut mm. ravinnelisiä, mausteita ja teetä - useimmiten bongaillen tarjouksia ja esittelykampanjoita, joista tuotteita saa tosi hyvillä alennuksilla.
No, tänä syksynä tapahtui ensimmäisen kerran se pelätty nettikauppavitsaus - postilähetyksenä tilaamani paketti ei sitten saapunutkaan. Odottelin kärsivällisesti ja suhteellisen luottavaisena aikani - toisinaan paketti kun on pyhistä tai muista poikkeavista olosuhteista riippuen viipynyt matkalla jopa reilun pari viikkoa.
Lopulta vain oli pakko uskoa, että paketti katosi - ja harmittihan se - lähetyksen arvo oli kuitenkin yli 50€.

Viikonloppuna tein takapakista huolimatta uuden pikku tilauksen. Siinä yhteydessä satuin vilkaisemaan tilaushistoriaani - ja siellähän näkyikin se kuukausia sitten kadonnut paketti tunnuksella "returned". Tiedosta motivoituneena laitoin viestiä asiakaspalveluun, josko he voisivat lähettää paketin minulle uudemman kerran.

iHerb:in asiakaspalvelulle taas kerran täydet pisteet - vastaus viestiini saapui alle tunnissa - paketin uudelleenlähetys ei vaan valitettavasti onnistunut...


Mutta eipä haitannut - uskomaton fakta kun oli, että palautuneen paketin rahallinen arvo oli siirretty automaattisesti iHerb -bonustililleni. Laskin ja pähkäilin tilille tullutta rahaa, mutta edelleenkään en käsitä, miksi sitä on laitettu huomattavasti enemmän kuin mitä paketin arvo oli... 

"Thank you for taking the time to contact us about your concern.
I sincerely apologize about this matter. Upon checking this, the amount of this order has been successfully refunded in your iHerb account that you could use upon making order with us again. Please understand that once the International package return to sender, all we could do is refund it immediately. I suggest that place your order again and get back to me. I will give you a discount as a courtesy for the inconvenience this has caused you."

Tässä vielä ote vastauskirjeestä. Kun kiitin tästä, sain samantien vielä uuden viestin, jossa erityisesti muistutetaan ottamaan yhteyttä uutta tilausta tehdessä, jotta saan luvatun extrahyvityksen harmituksesta.

Jos sinulle osoitettu postilähetys on joskus kadonnut, niin ainakin iHerb:in lähetyksen osalta siis kannattaakin käydä kurkkaamassa tilaushistoria. Omakin pakettini oli seikkaillut lähes kolme kuukautta ennen palautumistaan, joten kadonneen lähetyksen tietoihin voi tulla päivitystä vielä yllättävän pitkänkin ajan kuluttua. 
iHerb bonustilille saapunut summa täytyy käyttää puolen vuoden kuluessa - eli ainakin sen pari kertaa vuodessa kannattaa tarkistaa tilin saldo - ja tietysti tyhjentää se, ennenkuin ne palautusrahatkin katoavat :D

iHerb:in osalta tilaan kevyet ja edulliset lähetykset (1,8kg/3€) yleensä postipakettina. Se on edullinen tapa, mutta lähetys ei ole vakuutettu. Tämä oli ensimmäinen kerta minun tai ystävieni tilaushistoriassa (varmasti satoja paketteja) kun postilähetyksenä tilattu paketti "katosi". 
Edelleen siis uskallan suositella tätä lähetystapaa, etenkin jos lähetyksen arvo ei ole huomattava.


Vähän arvokkaammat iHerb-lähetykset tilaan DHL-pakettina. Se on vakuutettu ja iHerb:illä on erittäin edullinen taksa niidenkin osalta. Isokin paketti tulee kotiin toimitettuna noin kympillä.
En ole perehtynyt DHL-paketin hinnoittelusysteemiin, mutta yllätyksekseni huomasin edellistä isompaa tilausta tehdessä, että aluksi lähetyksen hinta painon noustessa kasvoi, mutta jossain vaiheessa (lienee tilauksen arvon noustessa) sen hinta laskikin melkein sinne alimpaan mahdolliseen. 


Aiemmista iHerb:iä sivuavista postauksistani löytyy hyviksihavaitsemiani tuotteita ja vinkkejä uudelle - tai miksei vanhallekin asiakkaalle.

Eilen tilaamani pikkupaketti: durrajauhoa, voikukanjuuriteetä (ystävälle pussitettuna, minulla sitä on irtona), edullisia kalaöljykapseleita ja joulua ennakoiden iso pussi luomulaatuista ceylonin kanelia :)

Bonustilille kertyneet rahat kuittasivat nytkin paketin, mutta postikuluja niillä ei voi lyhentää. Kannattaa myöskin huomioida, että jos tilaussumma on yli 40€, loppusummasta lähtee -10%. 


Käyttämällä alennuskoodia QUJ081 saat alennusta ensimmäisen tilauksen loppusummasta. 
Jos ensitilauksesi on yli 40$, saat koodilla 10 dollarin alennuksen. 
Jos ensitilauksesi on alle 40$, saat koodilla 5 dollarin alennuksen. 

Ensimmäisestä tilauksesta avautuu oma bonustili, johon kertynyt saldo lyhentää seuraavan tilauksen loppusummaa. iHerb antaa silloin tällöin bonustilille pieniä extrapalkintojakin - paras omalle tililleni tullut ylläri oli 100$ ostosraha. 

iHerb bonussysteemistä löydät lisätietoa TÄÄLTÄ.

iherbiltä tilaaminen / iherb / iherb vitamiinit / iherb ja tullirajat / iherb ja postitus / miten tilaan iherbiltä /iHerb ja alennuskoodi

13 kommenttia:

 1. Vau, tosi mielenkiintoinen juttu! Tosi hyvää palvelua. Itsekin olen netistä kaikenlaista tilaillut (myös yksityisiltä) ja onneksi kaikki on tullut tähän mennessä. Täytyykin käydä tuolla sivuilla tutkimassa. Asun nimittäin nyt Espanjassa ja täällä on aika surkeat valikoimat superfoodeja yms...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan :)
   Minäkin asuin aikanaan Espanjassa viisi vuotta :) Kieli ja ruokakulttuuri jäivät lähelle sydäntä.
   iHerb on ihan mahdottoman iso firma ja tuotteita on joka makuun... Ihan toivotonta on yrittää kaikkia selata. Kannattaa vilkaista aluksi ainakin "Specials" ja "Trials" linkit. Niissä on välillä tosi hyviä tarjouksia.

   Poista
 2. Olipa hienoa palvelua kerrassaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Pauska :)
   Ihan aiheesta halusin tulla kertomaan teillekin. Etenkin jos joku on joskus kadottanut paketin, niin vinkiksi vain, että kannattaa vilkaista josko olisi palautunut lähettäjälle syystä tai toisesta...
   Kaikki asioiminen iHerbin kanssa on kyllä ollut ihan omassa luokassaan verrattuna muihin nettikauppoihin. Vastaukset asiakaspalvelusta tulevat vähintäänkin samana päivänä, yleensä tunnin sisällä. Tilatuista paketeista tulee lähetystunnus joskus jopa tunnissa tilauksen tekemisestä sekin.
   Voin kyllä suositella yritystä kaikille, jotka eivät aiemmin ole uskaltautuneet ulkomailta tilailemaan :)

   Poista
 3. Minulla on vuosien varrella muutama paketti kadonnut, mutta ovat hyvittäneet sen mukisematta. Amerikkalaista asiakaspalvelua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Dzinni :)

   Siis ovatko hyvittäneet jopa heille palautumattomat paketit? Eipä olisi minulle edes tullut mieleen lähteä sellaisen perään kyselemään korvausta :)

   Poista
  2. Kyllä vaan, koska olen "hyvä ja uskollinen asiakas".

   Poista
 4. Hienoa palvelua - mutta juuri tuollaisella jyvät nettikauppamarkkinoilla erottuvat akanoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Lady :)

   No arvaa vaan ilahduinko itsekin... Vaikka nyt ei ollut monta sataa rahaa kiinni, niin kuitenkin oli tosi iloinen ylläri että palautuneet paketit hyvitetään. Monenlaista yrittäjää varmasti niilläkin markkinoilla on... Kyllä iHerb on varmaan yksi luotettavimmista :) Jostain aikanaan luin myös heidän turvasysteemeistään kortilla maksaessa - nekin ovat ihan huippuluokkaa ja äärimmäisen valvottuja & suojattuja.

   Poista
 5. Hei, mihin alennuskoodi laitetaan kun minulle ei ostosvoiheessa tullut mitään paikkaa mihin sen laittaa, vaikka olen ensitilaaja....?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Miia :)
   Menet ensin "View cart & check out" linkkiin. Sieltä löytyy kohta "Apply coupon code. Se "Coupon code" on sarja jossa on kolme kirjainta ja kolme numeroa. Omani on QUJ081. Jos haluat käyttää jonkun ystävän koodia, lisäät sen.
   Alennus on aina sama riippumatta siitä, mitä koodia käytät. Kymppi yli neljänkympin ostoksesta - jonka kyllä suosittelen tekemään niin silloin saa vielä ylimääräisen 10% alennuksen :)

   Kannattaa vielä ennen tilauksen hyväksymistä tarkistaa kaikki tuotetiedot ja hinnat. Trials-tuotteita saa vain yhden kappaleen alennuksella, seuraavista menee normihinta.

   Poista
 6. Hei,tilaatko tuolta myös niitä ruokatuotteita? Miten tullit+verot,tulee varmasti päälle? :) kiitos jos jaksat vähän kertoa tilauksesta enemmän

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei :)
   Olen tilannut jokusen vähän isomman paketin DHL:n kautta - elintarvikkeita ja pähkinöitä tms... DHL-lähetys on ollut tosi edullinen, ainut miinus siinä, että se menee automaattisesti tulliin. Summa on ollut ihan kohtuullinen ja he hoitavat koko systeemin.
   Nyt ,viimeisimmän paketin kanssa (on vielä tulosa) tuli vastaan joku uusi maksu, joka oli melkein 20€/paketti käsittelykuluja... Aiemmin en ole moista maksanut ja täytyykin nyt selvitellä firman kanssa mistä on kysymys ja onko se nyt vallitseva käytäntö?

   Jos tilaat postipakettina, nlin 1,8kg paketti tulee noin kolmella eurolla. Siinä on se hyvä ettei lähes koskaan pysähdy tulliin (minulta ehkä kaksi kertaa) ja siinä on hyvällä tuurilla mahdollisuus "säästää" tullimaksujen osalta :)
   Postipaketti ei ole kirjattu, joten mahdollisuus on että katoaa matkalla. Minulle ei ole käynyt kertaakaan ennen tätä kertaa - ja nytkin sitten iHerb korvasi heille palautetun paketin sisällön. Että uskalla kyllä suositella sitä edelleen.
   Painorajaan ei kilokaupalla jauhoja mahdu, mutta sumplin aina lähetykset niin, että samassa paketissa on purkki tai pari kevyitä vitamiineja tms ja sitten siihen mahtuu vielä puolisentoista kiloa jauhoja tai pähkinöitä.

   Jos et ole aiemmin tilannut, kokeile ensin yksi pieni postipaketti ja pääset systeemiin perille. Kannattaa ensitilaajana laittaa se alekoodi. Usein siellä on myös vielä ylimääräinen -10% alennus jos loppusumma on yli 40$. Eli jos paketin arvo on reilu 30$, kannattaa vielä laittaa jotain.

   Poista