perjantai 3. helmikuuta 2012

Parsakaali ON hyvääPikalounaaksi tänään kermassa höyrytettyä parsakaalia. En nyt muista mistä tämän yksinkertaisen, mutta herkullisen parsakaali-vinkin olen oppinut. Laitan nyt kuitenkin hyvän kiertämään - eli suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.

Tällä kertaa käytin kaksi 400g parsakaalinippua, purkin kermaa, ruususuolaa ja jauhettua mustapippuriaAsettelin parsakaalin kukinnot kanta alaspäin isoon 5l kattilaan. Päälle kerma ja mausteet. Leveäpohjaisessa kattilassa kukinnot säilyvät kauniina hauduttaessa, sekä tuo kerma pääsee imeytymään tasaisemmin.


Kukintojen varsipalat ja paksun kannan pilkon toiseen kattilaan ja hyödynnän illalla kasvis-sosekeittoon.


Haudutus miedolla lämmöllä  kannen alla noin 15 min. Kerma imeytyy parsakaaleihin. Jätä palaset "al dente".


Ja tässä päivän pikalounas. Tyttäreni Veera & Anette kotiutuivat aamulla Espanjan matkaltaan ja tässä paluu arkeen mäkkäriviikon jälkeen... Kermainen parsakaali, sinimailasen idut ja raejuusto.Helsingin Sanomien Teema-liite 11/2011 vertaili, mikä kasviksista on kaikkein terveellisin: Voiton vei parsakaali eli broccoli. Se on varsinainen superkasvis: siinä on rautaa, A-, C- ja K-vitamiinia, folaattia, kaliumia, kalsiumia sekä ravintokuituja.
Yhdestä pienestä parsakaalin kukinnosta saa jo puolitoista kertaa päivittäisen C-vitamiiniannoksen.
Parsakaalin on myös todettu ehkäisevän dementiaa, syöpiä ja sydänsairauksia. Sen on jopa todettu vaikuttavan kielelliseen suorituskykyyn. 

Lidlin pakastealtaassa on kohtuu edullista luomulaatuista broccolisekoitusta - se on talvella ihan hyvä valinta tuoreelle kotimaiselle.

parsakaalin terveysvaikutukset / parsakaali lisuke / kermassa haudutettu parsakaali / miten valmista parsakaalin / gluteeniton parsakaali lisuke / 

6 kommenttia:

 1. Kiitos vinkistä! Olen parsakaalin suuri ystävä joten tätä reseptiä täytyy kokeilla heti tänään, jääkaapissa on purkki smetanaa joka pitäisi käyttää pois, joten taidanpa korvata kerman sillä. Katsotaan mitä syntyy. :D t. Lukija Helsingistä

  VastaaPoista
 2. Namskis! Ei kun parsakaalin ostoon heti kun kaupat aukeavat huomenna...Kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista
 3. Hei Anonyymi ja kiitos kommentista :)
  Laitathan viestiä miten smetana sopi parsakaalin kaveriksi.
  Minä tosi harvoin teen ruokaa jollain reseptillä. Kaikkein mukavinta ruuanlaitossa onkin kokeilla joka kerta jotain uutta sekoitusta. Onnekseni minulla on iso, aina nälkäinen perhe jolle voi syöttää kaikki kokeilut :)

  VastaaPoista
 4. Hei Riitanpuutarha ja kiitos kiitoksista :)
  Tämä on kyllä takuuhyvä ja vielä helppokin resepti. Meillä lapsillekin uppoaa kuin häkä... Tai no tuo oli huono vertaus... kuin vaikka mäkkärin hampparit :D

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia reseptistä - onneksi meillä muut eivät välitä parsakaalista niin sain syödä kaiken yksin :))

  VastaaPoista
 6. Hei Rouva Agatha :)
  Kiitos kiitoksista, hyvä kun kelpasi, edes sinulle :)

  VastaaPoista