2 rkl perunajauho miksi? en jaksa kaivaa tuolta ylähyllyltä
0.5-1 tl suolaa jonkinlainen ripaus ruususuolaa
3 dl sokeri miksi 3 dl? aivan hirmuisesti! 1/2 dl riittää
2 tl leivinjauhe taas jonkinlainen ripaus
2 dl hapanta kermaa noin 3 dl, jääkaapissa oli yksi kokonainen ja yksi avattu vanha kerma
1 dl voisula noin puoli desiä, raavin voirasian loput
2 dl hapanta kermaa noin 3 dl, jääkaapissa oli yksi kokonainen ja yksi avattu vanha kerma
1 dl voisula noin puoli desiä, raavin voirasian loput
2 munaa nyt olemme samaa mieltä :D
happaman kerman sekaan aina vähän soodaa, Suski neuvoi, sitä ripaus
muutama ruokalusikallinen tummaa kaakaojauhetta (Pirkka luomu,
Cittarin alelaari 0.20€/kpl)
jonkinlainen ripaus vanilliinisokeria, sopii hyvin tuon kaakaojauheen
sekaan
happaman kerman sekaan aina vähän soodaa, Suski neuvoi, sitä ripaus
muutama ruokalusikallinen tummaa kaakaojauhetta (Pirkka luomu,
Cittarin alelaari 0.20€/kpl)
jonkinlainen ripaus vanilliinisokeria, sopii hyvin tuon kaakaojauheen
sekaan
Heitä kaikki kuiva-aineet kulhoon, pari kierrosta sähkövispilällä, lisää loput ainekset, tasaiseksi sähkövispilällä, nuolimella vuokaan, uuniin noin 40 min. 175 astetta.
Alkuperäisen ohjeen olen joskus kopsannut lappuselle Kotikokki-nettisivuilta.
helppo kuivakakku / nopea kuivakakku /
Alkuperäisen ohjeen olen joskus kopsannut lappuselle Kotikokki-nettisivuilta.
Kuiva-aineet kipossa
Taikina voidellussa & korppujauhotetussa vuokassa.
Tilanne noin klo 15.
Klo 18.
Ja tässä mitä jäljellä klo 20 :D Eli voin suositella ainakin tuota sovellettua Hapankermakakku-reseptiä...
Kyllä nyt vanhan sydäntä lämmittää tieto että kuuntelet Suskin neuvoja :) Ja sittenpä tulikin muhevan näköinen kakku kerrassaan niillä neuvoilla!
VastaaPoistaT: hirmuviisas sisko
Hei rakas pikkusisko :)
VastaaPoistaAinahan minä hyvät ja itselle sopivat neuvot kuuntelen ja otan käyttöön.
Ethän sinä voi olla vanha jos minäkään en vielä ole :O
Kakku oli (ilman mitään turhaa vaatimattomuutta) aika hyvä. En siinä heti alkuunsa sämpyläjauhoja mitatessa tiennyt että sekaan tulee vielä kaakaojauhettakin (inspis iski vasta loppukierroksilla). Liikaa jauhoa kai sitten kun halkeili tuo päällinen?
Jeps, jätän sinulle tuon "hirmuviisas" tittelin. Eli saat sitten hirmuviisaana taas teutaroida ensi-kesänä mökillä syötävän sopan niistä hauen-nuljaskoista...
hyvää oli kakku ja pullat! :) <3 t.lempi
VastaaPoista