torstai 16. helmikuuta 2012

Kananmunakastike

Eilen illalla sitä tarjolle pitkästä aikaa. Helppo, nopea ja edullinen... Täyttää kaikki hyvän arkiruuan kriteerit.

Litra täysmaitoa, noin 50 g voita, jokunen ruokalusikallinen vehnäjauhoa, kananmunia, mausteeksi ruususuola, valkopippuri ja muskottipähkinä.
Munakastikkeen kanssa tälläkertaa Lidl luomu täysjyvä perhosmakaroneja. (Ovat edullinen luomu-vaihtoehto makaronille.)


Voi sulatetaan kattilassa, sekaan vehnäjauhot, älä anna ruskistua, sekaan reippaasti vispaamalla maito. Lämmitetään poreilevaksi välillä sekoitellen, annetaan hautua hissuksiin 5-10 minuuttia.


Sekaan mausteet & suola.


Pilkon noin kymmenen minuuttia keitetyt kananmunat munanleikkurilla ensin poikittain


Sitten pitkittäin, silppuuntuvat sopiviksi. Näin on helppo pilkkoa kananmunat myös munavoihin.


Silputut kananmunat maitokastikkeen sekaan ja pyöräytys.


Lisukkeena kermassa haudutettua parsakaalia. Päälle sopii erityisen hyvin ruohosipulisilppu.(Kuivattukin käy.)


Aikaa koko settiin noin 20 minuuttia. Jos nälkä on hirmuinen ja kiire painaa niin laitan makaronien keitinvettä vain tilkan kuumenemaan levylle kattilaan ja suurimman osan vedenkeittimeen. Siinä ajassa kun vesitilkka kattilassa kiehahtaa niin loppu keitinvesi kiehahtaa vedenkeitimessä. Näin nopeutuu vielä tuo makaronienkin valmistuminen :)

munakastike / kananmunakastike / munasoosi / kananmunakastike ja makaronit /

5 kommenttia:

  1. Nam nam. Nää on ihan parhaita nää reseptit! :) "Löysin" munakastikkeen uudestaan jokin aika sitten. Kouluajoilta oli jäänyt ikävät muistot, mutta itse tehtynä se onkin aivan parasta! :D Laitetaanpas tämäkin resepti taas korvan taakse.. Tuppaa unohtumaan hyvät ideat!

    VastaaPoista
  2. Mä keitän aina veden noin, että suurimmaksi osaksi vedenkeittimessä. Taloudellisempaa ja paljon nopeampaa.

    Soossi näyttää niin hyvälle.. miten tätäkään ei tule tehtyä juur koskaan??

    VastaaPoista
  3. Hei Saara :)
    No, on minultakin jäänyt kouluajoilta senverran muistijälkeä että tillilihaa ja merimiespihviä ei ole menuuseen kuulunut :D
    Munasoosi on hyvä lisuke kalallekin.

    Ja hei Heli :)
    No, ei kun alkaa keittelemään munia ja siinähän se valmistuu alle puolen tunnin :)

    Jep, vedenkeittäminen nopeutuu ihan huomattavasti tuon keittimen avulla. Minulle se hellan takaseinä ei ole se sielunmaisema jota yhtään enempää kuin ihan pakollisen haluan tuijotella :D

    VastaaPoista
  4. Tää on kyllä edelleen yks mun lempiruuista. Äiti teki tätä aina kun olin pieni, tämä maistui niin meidän perheen kasvissyöjille kun sekasyöjillekin. Nyt kun teen itse omat ruokani niin tätä tulee kyllä tehtyä juuri silloin kun jääkaapissa ei ole muuta kuin kananmunia ja perunaa, ja ruokaa pitää saada äkkiä, aina on yhtä hyvää!

    Sun blogista bongaan muutenkin paljon hyviä kasvisruokareseptejä, kiitos niistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :) Kiva että blogistani on ollut jopa hyötyäkin :)
      Äkkiä ja edullista ja helppoa ja hyvää... En ollenkaan viihdy keittiössä. Nämä vanhat perusreseptit toimivat hyvin ja kuten sanoit, maistuvat käytännössä kaikille.

      Munasoosi sopii muuten hyvin myös pelkän paistetun kalan lisukkeeksikin.

      Poista