lauantai 25. helmikuuta 2012

Kauraryynipuuro

Siitä onkin jo aikaa kun viimeksi olen tehnyt puuroa kauraryyneistä. Viime viikolla hain paikallisesta suoramyyntipisteestä pussin luomuryynejä ja tänään niistä sitten lauantaipuurot.
Aamulla huuhtaisin ryynit ja jätin haudekattilaan päiväksi veteen turpoamaan. Tässä satsissa noin 4dl kauraryynejä ja 4-5dl vettä. Illalla laitoin sekaan reilun litran "punaista" maitoa ja jätin hautumaan ainakin kahdeksi tunniksi.




Tässä päivän yli vedessä turvonneet kauraryynit.






 Valmis, noin pari tuntia haudutettu puuro. Ripaus ruususuolaa ja voisilmä päälle, siinä se :)






Lisukkeeksi paistoin 1kg lanttusosepussista lanttu-spelttirieskoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti