maanantai 13. helmikuuta 2012

Laskiaispullat



Perusreseptin pullataikina: Puoli litraa maitoa, pala hiivaa, ripaus kardemummaa ja suolaa, yksi muna, 1 dl sokeria, tällä kertaa "juhlapullaa" ja noin puolet vehnäjauhoa - vain puolet sämpyläjauhoa, 100g voita.

Hyvään sitkon saamiseksi vispaan alussa ihan reippaasti löysää taikinaa. Kun vispilä ei enää taikinaan pure, vaivaus käsin. Pyöreisiin pulliin tarkoitettu pullataikina kannattaa jättää mahdollisimman löysäksi, pullat pysyvät mehevinä.




Kohotus liinan alla mikrossa. (Älä käynnistä mikroa :)





Valmista taikinaa.




En vaivaa enää kohonnutta taikinaa uudelleen vaan pyöritän varovasti kahdessa erässä pötkyläksi.




Nuolimella palasiksi.




Pyöritellyt pullat liinan alle kohoamaan, voitelu munalla, pintaan raesokeria. Noin 225 asteiseen uuniin 10-15 minuuttia.




Täytettä odottelemassa.




Leikkaan "kannen" pois, koverran pikkulusikalla sisuksia pois (Lapset syövät ne täytettyjä pullia odotellessaan :) Näihin täytteeksi omenakompottia.




Kermatäytteessä purkki vispattua kuohukermaa, purkki rahkaa, hiukan sokeria ja noin 1 dl mantelijauhoa.




Toinen versio kuningatarhillolla. Lakkahillo on oma suosikkini, mutta on loppunut enkä ehtinyt uutta nyt keitellä.




Syömään mummu & muu väki :)


laskiaispullat / laskiaispulla / hyvä pullataikina / pullataikinan kohotus mikrossa / miten pullataikina kohoaa parhaiten / täytetyt pullat / pullat omenahillo / pullat kuningatarhillo / teeitse laskiaispullat /

7 kommenttia:

  1. Oih, nyt kyllä alkoi tehä mieli hillotäytteisiä laskiaispullia, pitäisköhän huomenna koppeutua niitä tekemään :)

    VastaaPoista
  2. Oi laskiaispullat ovat kyllä niitä harvoja suosikkileivonnaisia, joiden kanssa ei ole mitään kontorillia. Yleensä syön puolikkaan viinerin, jos sitäkään, mutta noita voisin syödä vaikka kuinka. Mums <3

    VastaaPoista
  3. Oli tosi hyviä läskiäispullia :)!

    VastaaPoista
  4. Pauska: Kiitos kommentista :)
    Saitko aikaseen?

    Dahlia: Kyllä sitä kerran vuodessa kestää useammankn pullan huitaista :D

    Mariska: Samat sanat :D

    Anette: Kiitos, niin oli :D

    VastaaPoista
  5. Siis kuinka paljon jauhoja tuohon käytetään? Resepti anna minkäänlaista vastausta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hups :) En ole koskaan mitannut pullajauhoja - määrä vaihtelee aika paljon senkin mukaan onko jauho ihan tuoretta (eli kosteampaa) vai jo kuivahtanutta...
      Taikina on sopiva kun se irtoaa kulhon reunoista. Jätän taikinan aina mahdollisimman löysäksi - silloin pulla on mehevämpää.

      Jos haluat tarkistella mittoja niin kurkista jauhopussin kyljestä ohje :)

      Poista