torstai 23. helmikuuta 2012

Tuore taateli

Herkkuvinkkiä: Joulun aikaan ostin Cittarista rasian tuoreita taateleita. Yllätys yllätys, olivat melkein parhaita taateleita mitä olen koskaan suomesta löytänyt. Hintakin hyvin kohtuullinen: 3.99€/600g rasia eli 6.65€/kg. Samoja taatelilaatikoita on edelleen myynnissä ainakin Jyväskylän seudun Cittareissa, hevi-osaston viileähyllyssä.
(Päivitys 13.3.12 Taatelipaketin hinta Cittarissa on laskenut, tämänpäivän hinta 3.49€)

Näissä taatelipaketissa myyntiaikaa on vuoden loppuun mutta parhaimmillaan taitavat olla nyt mahdollisimman tuoreina. Ehkä aavistuksen jo paras tuoreus ja pehmeys on tästä erästä häipynyt mutta vieläkin taidan rasian hakea vaikka jo useamman laatikollisen jälkeen alkaa suurin hinku taateleihin tällä erää olla ohi :)

Taatelit käyvät juustojen kanssa naposteltaviksi, pienenä makeana jälkkärinä ja karkinkorvikkeena.
Syötäväksi aiotut taatelit kannattaa ottaa ajoissa jääkaapista huoneenlämpöön pehmenemään ja lämpenemään

Taatelit ovat vitamiinipitoisia: Paljon B5-vitamiinia, kalsiumia, rautaa ja kaliumia.
Ovat elimistön emäksisyyttä lisäävä ruoka-aine
Arabimaissa taatelit ovat perinteinen luonnon "unilääke", rauhoittaa ja parantaa unenlaatua

Ystävälläni on kirja jossa taateleita neuvotaan käyttämään krapulalääkkeenä :)



Tässä kuvassa Turkista tuomiani taateleita juustolautasen lisukkeena. Ylemmässä kuvassa olevat Cittarin-laatikon taatelit näyttävät kuivemmilta, mutta ovat pehmeitä ja herkullisia.

4 kommenttia:

  1. Löytyykö postausta Turkista? Niin taatelit on myös makuuni.

    VastaaPoista
  2. Itsekin kerran kaappasin hyllystä ja fetasalaatin joukossa, nam nam! Aina jääkaapissa siitä asti. Pitääkin koittaa tuota huoneen lämmössä pitämistä, jos menis vaikka karkkina, kylminä kun turhan, no, kankeita.

    VastaaPoista
  3. Mä tykkään kovasti sellasista "taatelipullista", missä on hyvin pullataikinan tyylistä taikinaa taatelin ympärillä.

    VastaaPoista
  4. Nämä ei muuten oikeasti ole tuoreita taateleita. Tuoreet taatelit ovat sileäpintaisia ja keltaisia. Kovia. Eivät läheskään niin makeita, kuin nämä, joiden on annettu kuivua. Puolituoreita saattavat olla, mutta tuoreita eivät ole nähneetkään. :)

    VastaaPoista