sunnuntai 12. helmikuuta 2012
Lantturieskat ja porkkanarieskat valmiista soseesta
Pakastimessa on vieläkin mukava pino niitä joulunajan alelaarilöytöjä; Porkkana- ja lanttusosepusseja.
Aiemmin jo teinkin lanttusoseesta rieskoja ihan perus sämpyläjauhoihin. Nyt sekoitin lanttusoseen sekaan pelkästään spelttijauhoja & ripauksen kauralesettä. Porkkanasoserieskat tein sämpyläjauhoihin.
Lantturieska valmiista soseesta
1kg lanttusosepussi
2 kananmunaa
spelttijauhoa
kauralesettä,
1/2dl oliiviöljyä
1tl ruususuolaa
Kokeeksi laitoin tälläkertaa ripauksen leivinjauhettakin. En huomannut lopputuloksessa mitään eroa ilman leivinjauhetta tehtyihin rieskoihin.
Porkkanarieskat valmiista soseesta
1kg pussi porkkanasosetta
2 kananmunaa
sämpyläjauhoa (jauhopurkissa on sekoitus vähän sitäsuntätä jauhoa ja lesettä)
1/2dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
1tl ruususuolaa ja ripaus leivinjauhetta.
Taikinan jätin senverran löysäksi että sekoittui puulastalla. Annoin levätä pari tuntia liinan alla ja nostelin taikinakökköset kahden lusikan avulla leivinpaperille.
Taputtelin littoisiksi jauhotetuin käsin. Rei'itys haarukalla.
250 astetta noin 10-15 minuuttia, uunista ulos ja syömään :) Tein huvikseni ja kokeeksi rieskoista kolmea eri kokoa... Ehkä nuo ihan pikkuleipäset olivat herkullisimman näköisiä...
Kuvassa porkkanarieskat.
Ja lanttu-spelttirieskat. Hyviä molemmat. Kaksi x 1kg sosepusseista tuli kymmenen pellillistä leipiä. Eli ihan mukava pino ja riittänee jokunen vielä huomiseksikin...
Suvi porkkanasose leipä / lanttusose rieska / leipä valmiista porkkanasoseesta / rieskaa valmiista lanttusoseesta / helpot rieskat / helppo leipä / porkkanaleipä / lanttuleipä / porkkanarieska / lantturieska /
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Sulla on niin ihanan luovaa kokkailua, että väkisin alkaa miettimään omaa ruoanlaittoaan, ja sen monipuolistamista.
VastaaPoistaHei taas Alma/Anette ja isosti kiitos mukavasta kommentista :D
VastaaPoistaKuten jo aiemmin joskus mainitsin, Siperia opettaa...
Purjevene: Keittiötilaa noin neliö, ei kylmäsäilytystiloja, päiväntasaaja, tyynenmeren ylitys, kahteen kuukauteen ei maata näkyvissä, hai riippusiimassa...
Mökki: Ei sähköjä, kellarina sateella vettä tulviva maakuoppa, savuttava puuhella, puolittain toimiva muurikkapannun kaasutulirengas, tylsä veitsi...
Koti: Ei kauppalistaa, ei lisäaineita, ei valmisruokia, ei reseptiä, kyllä tarjouksia, kyllä peruselintarvikkeita...
Sitten vaan lähdetään säveltämään uusi soppa siitä mitä on :D
Kiitos näistä ihanista rieskaohjeista! Niin monta kertaa epäonnistunut rieskojen tekemisessä ja viimein tuli onnistunut satsi tällä vinkillä. :) Ja porkkanasosetta on nyt hankittu pakastimeen odottelemaan seuraavaa leivontakertaa.
VastaaPoistaLöysin blogisi kollegan vinkin perusteella (vinkkasi rieskaohjeestasi). En ole siis vielä ehtinyt perehtyä mielenkiintoiseen blogiisi tarkemmin. Oletko kirjoittanut tuosta mahtavasta purjehduskokemuksestasi täällä? Siitä olisi nimittäin mukavaa kuulla enemmänkin!
Oi kiitos :)
PoistaMukava että nyt tuli mieleistä rieskaa. Rieska on niin maailman helpointa leipää ja reseptiä on helppo muokata tilanteen ja ainesten mukaan.
Itse olen nykyisin vieläkin helpottanut tätä vanhempaa ohjetta. Olen jättänyt munan pois ja osa jauhoja korvaantuu psylliumilla. Annan taikinan turvota jääkaapissa päivän-pari ja jätän sen usein niin löysäksi että rieskojen muotoilukin onnistuu lusikalla levittämällä :)
Hyviä ovat miten päin vaan...
En ole purjehdusreissusta tänne oikeastaan mitään tänne laittanut. Mistä siitäkään edes alottaisi kertomaan - vaikka kirja tulisi aiheesta kasaan :)
Kiitos lisävinkistä! Täytyypä uskaltautua kokeilemaan sitä seuraavalla kerralla.
VastaaPoistaPurjehdusreissusi kuulostaa jo tuon pienen kommenttisi perusteella niin ainutkertaiselle kokemukselle, että tuskin olisin ainoa, joka lukisi jopa sen kirjan aiheesta suurella mielenkiinnolla. Ihanaa kuulla/lukea muiden huikeista seikkailuista, joista itse uskaltaa vain haaveilla! Laitappa siis tämä toive hautumaan, jään innoissani odottelemaan mahdollisia tarinoita aiheesta! :)
Kiitos :)
PoistaOnpahan jotain mitä kertoa lastenlapsille :) Nyt kun lapset alkavat olla isompia, niin ajatukseni on kyllä taas jossain vaiheessa tehdä vähän pidempiä irtiottoja. Balilla (muuallakin Indonesiassa) en ole käynyt koskaan ja vaikka en tunne koko paikkaa, se on jotenkin kirkastunut seuraavaksi etapiksi. Lentoliput, reppu selkään ja kolme kuukautta aikaa. Siinä koko suunnitelma.