sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Puurosta sämpylät



Niitä tälläkertaa toissapäivänä ylijääneestä speltjyväpuurosta.

Lämmitin puuron (Tai oikeastaan vähän velliksi jäi tämä versio) noin 37 asteikseksi.




Sekaan hiivapala, kuivattua nokkosta, kaurahiutaleita, ripaus ruususuolaa ja sokeria sekä loraus oliiviöljyä.






Lopuksi sämpyläjauhoja senverran, että taikina on löysähköä perustaikinaa - liinan alle kohoamaan.




Kohotus vielä pellillä, uuniin 200-225 noin 15 min.




Tämä "ohje" nyt näin tälläkertaa. Pohjana voi käyttää mitä tahansa ylijäänyttä puuroa / velliä. Sekaan kuivahiivapussi tai tuorehiivapala ja kaikkea mahdollista hiutaletta / jauhoa / juuresraastetta / rouhittua pähkinää & siementä... Mitä kaapista vaan sattuu kulloinkin löytymään.
Tein sämpylät porkkanakeiton lisukkeeksi ja jätin ne aika pienikokoisiksi.


puurosta sämpylät / ylijääneestä puurosta leipää / puuro taikina resepti /

1 kommentti:

  1. Kiitokset vinkistä! Tein ohjeillasi, lisäsin vähän siemeniä ja ihan hyviä tuli. Hyvä kuitulisä vihanneskeiton kanssa.

    VastaaPoista