torstai 6. syyskuuta 2012

Luxusta tupaan

Terveiset uusiin tiloihin muuttaneelta Kirrin SPR-kirppikseltä :) Hienot, avarat ja valoisat tilat, Jyväskylän seudun kirppisfanit, käykää ihmeessä tutustumassa. Uskoisin että näin alkupäivinä erityisesti panostavat "uusien" tuotteiden esillepanoon. Ja terveiset tietysti myös kaikista muista vakkaripaikoistani; Seppälänkankaan kierrätykset ja Cittari :)


Hortus Luxus siemenet Cittarissa -70%. Kaikissa päiväystä 11/2014 joten ihan primaa ovat vielä parikin kesää. Nämä laitan tyynyn alle ja näen unta ensi kesästä :) Niin ja nämä olivat sitten se otsikon lupaama luxus, loppu onkin sitten ihan sitä miten kukin sen näkee...
Kokeiluun ensikesänä lila papu, glögiarominen basilika, värisekoite mangoldi ja ruskeasävyinen kirsikkatomaatti.


Kotimaisia juureksia. Käyttäkää nyt ihmeessä ruuanlaittoon punajuuria, nauriita, sipuleita, porkkanoita, kaalia, avomaankurkkua, kyssäkaalia... (Cittarissa punajuuret nyt 1€/kg)


Ja pitkästä aikaa hedelmätiskistä löytyi myös tuoretaatelilaatikoita. Eivät ihan niin herkullisen pehmeitä ole kuin joulunajan taatelit mutta hyviä nämäkin. Reilu 6€/kg on ihan kohtuullinen kilohinta.


Kokeiluun pääsivät alelaarista Ecover-koneastianpesuaine-tabletit. Olen taas käyttänyt pitkään pelkkää soodaa mutta välillä esim. lasikannujen kirkastamiseen "oikea" konetiskiaine helpottaa arkea... 


Ja kirjoja, näitä löytyi kierrätyksestä.
-Kotisäilöntä 1954 alkuperäinen ihan täydellisen kuntoinen painos
-Gun Skoog, Kasvis-syöjän keittokirja, tykkään vanhoista yksinkertaisista ohjeista
-Maija keittää Gummerus 2000 uusintapainos


-Antti Heikkilä, Siunattu Kipu, tätä olen etsiskellyt jo tovin
-Uusi Atkins 2011, uusin versio, ihan mielenkiinnosta lueskelen eri teorioita
-Lars-Erik Litsfeldt, Diabetes ei kiitos, jokaisesta kirjasta aina jotain uutta näkökulmaa tulee esiin...
-Antti Arstila, Kohti terveyttä Bioterapiaa kaikille, Jyväskylän yliopiston professori, kiinnostava teos


Oih, nämä odottivat minua... Astuin uudelle SPR-kirpparille ja siinä olivat, heti ovensuun retro-osastolla. Aaltonen Gazel kengät 5€.. Minulla on ollut yhdet jo entuudestaan ja kävelin ne ihan totaalisen loppuun. Näitä ei tarvinnut edes sovittaa, tiesin että ovat minulle luodut.


Espanjalainen nahkajakku... Jotain tämän-näköistä olen etsiskellyt. Tämä oli kompromissiostos, ei ihan täydellinen, mutta vitosen hintaan pääsi matkaan. Väri on aika kiva, hento vanha roosa.

Ja oli siellä kassin pohjalla vielä jokunen pikkujuttu... Ei nyt kuitenkaan enempää tälläkertaa :)


En yhtään tiedä mitä ajattelisin, tai miten pukisin ajatukseni sanoiksi. Pari hintalappua Cittarin HeVi-osastolla pisti taas pienen pään miettimään; Pirkka banaanit 1€/kg, puolukat parhaaseen sesonkiaikaan 13€/kg...  Ihmettelen hiljaa ja odotan josko joku osaisi tätä juttua selventää...


7 kommenttia:

  1. Minun kokemus ekotiskiaineesta: täyttä p***aaa. Ei pese sitten niin yhtään mitään. Siirryin suosiolla takaisin Rainbown konetiskijauheeseen, en edes käyttänyt loppuun Ecoverin ainetta, niin surkeaa se oli. Mun kokemuksella noi Ecoverin muutkin pesuaineet on ihan yhtä tyhjän kanssa.

    Kyllä sä olet oikea kirppishai. Aina teet löytöjä! Onneks teillä on iso talo, eihän noi kaikki muuten mahtuis mihinkään! =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on testissä nyt tuo käsitiskiaine, on parempaa kuin edellinen ekokokeilu, mutta jatkan kokeilua muilla tuotteilla. Seuraavana sitten joskus Lumme, kun ilmaiseksi sai pyykinpesuaineen kylkiäisenä yht. 3€. Joku hyppi, jeejee

      Poista
    2. Hienoa, onneksi olkoon kylkiäisistä :D
      Ekasatsin pesaisin tänäaamuna Ecoverilla, toimi ihan täydellisesti. Tai sitten kriteerini vaan ovat vähän väljempiä...

      Tätä ennen kokeilen elämäni ensimmäisen ja viimeisen satsin Fairy-tabletteja. Astioihin jäi niistä ihan järkyttävä "tuoksu". En ole koskaan aiemmin törmännyt vahingossakaan hajustettuihin konetiskiaineisiin ja nyt oli kyllä sellainen yhtälö mikä menee yli kaiken ymmärryksen... Haluaako joku oikeasti että puhdas vesilasi haisee kemikaaleille.

      Poista
  2. Kiitos kannustavasta kommentista tuon uuden ekoaineeni kokeiluun :D
    Minä pesen yleensä konetiskin soodalla, ei sekään ehkä se maailman tehokkain aine ole? Meillä kuitenkin isossa perheessä tiskokone pyörii suht usein, ei ehdi puuro lautasten pohjaan pinttyä. Kaikki muu puhdistuu kohtuullisen hyvin mutta lasit tuntuvat harmaantuvan pikkuhiljaa. Pyöräytän ne välillä kirkkaiksi kovemmilla aineilla.

    No, pari pikku löytöä... Kirjoja mahtuu aina, huonompia ja hutiostoksia en tosin säästele, vain parhaat saavat hyllypaikan.

    Nahkatakkia minulla ei ollut entuudestaan yhtään. Joku värikkäämpi olisi vielä parempi, tämä menee sitä odotellessa. Huvitti kyllä kun löysin nuo kengät, minulla on ollut aiemmin samat, pari kesää sitten jouduin ne kertakaikkiaan heittämään loppuuntallattuna roskikseen :)

    VastaaPoista
  3. Aaltosen kengät ovat jotenkin 70-lukulaisen oloiset, ovatko niin vanhat? Ja tuo nahkajakku on aivat ihana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Merja :)
      Uskoisin että ovat 70-luvulta. Ja ovat kyllä ihan äärettömän hyvät "kävelykengät", plussana muutama lisäsentti koroista :)

      Nahkajakku on aika lähellä sitä mitä etsiskelin; pehmeä, istuva ja ei musta. Ystäväni ainakin sanoi tuon hennon roosan sopivan hyvin minulle. Toisaalta haluaisin oranssin tai turkoosin tai kirkkaanvihreän nahkatakin. Marlboro Classicilla niitä ainakin joku aika sitten vielä oli valikoimissa.

      Poista
  4. Tuo nahkajakku on ihan mainio! Kerrassaan kaunis ja hyvä ostos. Edelliseen postaukseesi viitaten, olen tovin jo ajatellut meneväni torille hakemaan marjoja (minä en oikein ole metsästä poimivaa tyyppi vaikka koetettu on), mutta jotenkin se on unohtunut. Pitää ensi viikolla viimeistään reipastua ja kasata syksyn herkkuja pakkaseen.

    VastaaPoista