lauantai 8. syyskuuta 2012

Vispipuuro variksenmarjoista - gluteenitonVariksenmarjapuuro
1/2l variksenmarjoja
4-6kpl kotimainen omena
1/2tl ruususuolaa
1/2dl intiaanisokeria
1.5l vettä
3dl karkeaa riisijauhoa (tai puolet määrästä tattarirouhetta - Keskisen myllyn gluteeniton)

Variksenmarjat pakastimesta, omenat puustapudonneita. Maahanpudonneet omenat ottavat hetkessä maasta "homeen makua", tuorekäyttöön en niitä ota, mutta ne voi käyttää keitettyinä.


Poistin omenoista huonot kohdat ja siemenkodan, loput pilkottuna kuorineen kattilaan. Aluksi kattilaan varksenmarjat, omenanlohkot, ripaus ruususuolaa, puoli desiä tummaa sokeria ja puolitoista litraa vettä.
Sokerin määrä on kaikissa ohjeissani aikalailla minimaalinen, sitä voit lisätä oman maun mukaan. Suosittelen kuitenkin totuttautumaan marjojen omaan makuun.


Keitin seosta kunnes omenanlohkot olivat hiukan pehmentyneet. Sauvasekoittimella koko setti sileäksi ja takaisin hellalle. Sekaan hyvin vispaten riisijauhot & tattarirouhe. Annetaan kiehua hiljalleen noin kaksikymmentä minuuttia välillä sekoitellen.


Haaleaksi jäähtynyt puuro sähkövispilällä kuohkeaksi. Tässä oma maisteluversioni, pinnalla ripaus sokeria ja maitoa.


Testasin puuroa myös vaahdotetun kermavaahdon kanssa, toimii :)

"Jos en tietäisi, veikkaisin että on puolukkavispipuuroa", amatööritestaajan mielipide.

Tämä oli uusi kokeilu variksenmarjan hyödyntämiseen. Vispipuuro, jossa pääosissa variksenmarjat ja omenat. Setti toimi hyvin - suosittelen.


Ja vielä muistutan kannustaen kaikkia variksenmarjametsälle :)

Flavonoidien kokonaismäärä on suomalaisista marjoista suurin variksenmarjassa.
Lähde: HS

Norjalaisen Halvorsenin johdolla analysoitiin viljojen, juuresten, vihannesten, palkokasvien, hedelmien ja marjojen antioksidatiivisuutta. Tutkituista ruoka-aineista variksenmarjalla oli ruusunmarjan jälkeen toiseksi korkein kokonaisantioksidanttipitoisuus.

Variksenmarjauutteen antioksidanttiteho oli suurempi kuin vilja- ja vihannesuutteiden tai monien yrtti- ja lääkekasviuutteiden.
Lähde: Arktiset aromit


TÄSSÄ linkki koko artikkeliin

vispipuuro resepti / vispipuuron resepti / variksenmarjoista puuroa / variksenmarjapuuro / miten käytän variksenmarjoja / variksenmarjojen terveysvaikutukset / terveys / flavonoidit / marjat / omenapuuro /

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti