torstai 13. syyskuuta 2012

Kaakaonibsejä kuivakakkuun

Mummo tulee tänään iltakahville ja mummo tykkää kahvin kanssa kuivakakuista, eli semmoinen uuniin :)

Kakku tälläkertaa kokonaan speltjauhosta ja sekaan raakakaakao nibsejä. Pakastimessa oli vielä vanhoja kermoja, joten hapankermakakun tyylinen sekoitus. Tämä on se vakiokakkupohjani ja niin helppo että lapsetkin voivat näitä tehdä; Kuivat aineet kulhossa sekaisin, päälle "märät" ainekset, sekoitus ja uuniin, tämä ei voi mennä pieleen.

Kakkuun tänään:
4 dl jauhoja (noin 3dl speltjauhoja + reilu 1dl spelt- ja kaurahiutaleita)
1/2 dl intiaanisokeria
1 dl raakakaakao nibsejä
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria

1/2 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
2 munaa
2 dl vanhaa kermaa

Kuivat aineet kulhoon ja sekaisin, lisätään munat, öljy ja kerma, taas pyöräytys sekaisin
Taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, 175 astetta 40 min.

(Lukijoiden toivomuksesta laitoin nyt reseptiin "virallisia" raaka-ainemääriä. Nämä kaikki ovat ilmanmuuta sovellettavissa ihan oman maun ja kaapin sisällön mukaan.)





Seuraavan kerran suurennan vähän määriä, mahtuisi tähän isompikin kakku...




Tästä tuli ihan sitä mitä halusinkin, ihanan mureaa, eikä liian makeaa :)


Raaka kaakao on yksi maailman ravinnerikkaimmista ruoka-aineista. Se sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa, 10% kaakaon painosta on antioksidantteja. Raaka kaakao sisältää enemmän antioksidantteja kuin mustikka, goji-marja, acai-marja, punaviini ja kranaattiomena yhteensä. Kaakao sisältää mm. magnesiumia, rautaa, mangaania, kromia, rikkiä, kuparia ja sinkkiä. Lisäksi kaakao on erittäin hyvä kuitujen lähde.
Kaakao on kaikista ruoka-aineista rikkain magnesiumin lähde.

Lähde: Superfoodit

4 kommenttia:

  1. Ihanan näköistä - tätä aion kokeilla! Kiitosta : )

    VastaaPoista
  2. Tämä oli ihan oikeasti hyvää. Jos nyt jotain negatiivista sanoisin, niin pelkkä speltjauho yhdistettynä vielä hiutaleisiin teki rakenteesta ylimurean... Minua se ei haittaa, päinvastoin, just sellaisista kuivakakuista tykkäänkin, mutta virallisempana tarjottavana on hiukka hankala leikata kauniiksi viipaleiksi. Ihmeen tumma kakusta tuli tuolla speltjauholla, verrattuna vehnäjauhokakkuihin.

    Kaakao nibsit sopivat ihan täydellisen hyvin kuivakakkuun. Kyllä, teen toistekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaakaonibsit menevät ehdottomasti kokeiluun, kiitos vinkistä! Jostain syystä pussi on unohtunut kaappiin, joten nyt nibseille tuli käyttöä. Jokin aika sitten bongasin blogistasi "Sovella oma kuivakakku" reseptin ja se on kerrassaan LOISTAVA! Ei todellakaan tarvitse kuin sekoittaa ja kakku onnistuu joka kerta. Olen vaihdellut aineksia ja kokeillut esim. ruis-, ohra- ja tattarijauhoja sekä kaikenlaisia hiutaleita ja rouheita. Kakku on todella muheva ja maukas ja perhe tykkää. Tässä samalla kiitos muistakin ruokavinkeistä!:-)

      Poista
    2. You made my day :D Kiitos ihanasta viestistä.
      On oikeasti sydäntälämmittävää kuulla että mielestäni hyvät vinkit tulevat testatuksi ja muillakin hyviksitodistetuiksi. Itsekin niitä muilta opittuja niksejä hyödynnän. Joskus jos jotain vahingossa itse hoksaan niin tottakai laitan kiertoon :)

      Sama vähän kävi tässäkin huushollissa, se tuliaisnibsipussi pyöri kaapissa aikansa. Eilen sitten vahingossa ja kertaheitolla löytyi ihan loistava käyttökohde niillekin :)

      Poista