sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Eteeriset öljyt siivouksessa

Tänään oli sopivan sateinen harmaa päivä siivouspäiväksi. Eipä siinä aiheessa kenellekään lienee mitään uutta tai kiinnostavaa ole... Pari tuoksuvinkkiä kuitenkin: Muutama tippa eteeristä öljyä lattian pesuveden sekaan tuo haluttua fiilistä huoneilmaan, tuoksulyhty wc-tiloissa erityisesti siivouksen jälkeen tai vieraiden iloksi on pieni kiva tunnelman tuoja.

Mistäpä muualta kuin kirpparilta löysin jo aikoja sitten ison laatikollisen erilaisia eteerisiä öljyjä... Siitä alkoi tapa lisätä aina siivous- ja pesuveteen jotain siihen hetkeen osuvaa tuoksua. Tänään valitsin vaikutuksia sen enemmän tutkimatta timjamin ja osuikin kohdalleen...

"Timjami stimuloi kaikkea tietoista ja älyllistä toimintaa sekä on vaikutuksiltaan erittäin positiivinen öljy. Eteerinen timjamiöljy on kätevä apu ylirasituksesta johtuvaan uupumukseen, (kahdeksan tuntia siivousta takana...) henkiseen väsymykseen ja keskittymisvaikeuksiin. 
Se on avuksi niille, jotka elävät liiaksi omissa maailmoissaan tai kokevat elämässään ristiriitoja, joiden vuoksi heidän on vaikea keskittyä arkipäivän tehtäviin." (Arkipäivän tehtäviin, niinpä...)
Lähde: Varjojen kirja


Kellarikerroksen vessan tuoksulyhtyyn lisäsin veriappelsiinia. Toinen tunnelmantuoja siellä on "Laiha-Lassi".


Näissä kirppaöljyissä osasta oli jo päiväys mennyt, mutta tiesin kyllä entuudestaan että asialla ei oikeastaan ole mitään merkitystä. Siivousöljyjä säilytän suljetussa laatikossa, eli ovat valolta suojattuna. Yhdenkään en ole huomannut tuoksuvan mitenkään oudolle tai väljähtyneelle.

"Eteerinen öljy säilyy avaamattomassa pullossa valolta suojattuna useita vuosia, jopa 8-10 vuotta lähes muuttumattomana.
Avattu pullo säilyy viileässä ja valolta suojatussa paikassa noin pari-kolme vuotta, poikkeuksena sitrus- ja teepuuöljyt, jotka ovat haihtuvimpia ja ne tulisi käyttää vuoden kuluessa pullon avaamisesta.
Jotkut hitaasti haihtuvat juurituoksut, usein pihkasta tai hartsista valmistetut öljyt, mm. santelipuu, vain paranevat vanhetessaan, jos ne säilytetään asianmukaisesti.
Tumma lasipullo on hyvä valonsuoja öljylle.
Eteeriset öljyt haihtuvat herkästi, joten korkki on syytä sulkea huolellisesti aina käytön jälkeen."

Lähde: Ruusupuu

5 kommenttia:

 1. Ryhdynpä minäkin pyykkiä lajittelemaan - samalla kun katson Marilyliä telkusta.. : )
  Inspiroiva postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän me naiset toimimme... Kaksi tai yleensä seitsemän hommaa samalla istumalla. Onko yksikään mies koskaan korjannut pyöränrengasta samalla kun katsoo jääkiekkomatsia :D

   Poista
 2. Oi, miten suloisen seuralaisen teillä saakaan kylppärireissuille!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps :D Tämä aito opetusluuranko on majaillut välillä lasten huoneissa, kellarin portaiden alla, komeroissa (meillä on montakin luurankoa komeroissa :) ja nyt tuolla pikkuvessassa käsienpesuvahtina...

   Lempi-tytär oli jossain vaiheessa pikku tyttönä ihan älyttömän kiinnostunut luurnagoista, tutki kaikki mahdolliset ötököistä dinosauruksiin. "Lassin" löyti mies jostain, aika erikoinen joululahja kieltämättä, mutta monessa on ollut jo mukana, jopa tanssitunneilla anatomian havainnollistamisessa...

   Poista
 3. Hyvä blogi sinulla kiva lukea.
  Nätit siivous käsineet.

  VastaaPoista