sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Wokkia lehtikaalista ja pakastepaprikasta



Tänään lounaaksi nopea wokki. Pikaruokaa pakastimesta ja kasvimaalta...

2-3 rkl oliiviöljyä
3 sipulia viipaleina
10 valkosipulinkynttä pilkottuna
1/2 tuorechilipalko pilkottuna
5 cm pätkä tuoretta inkivääriä pilkottuna
300g esikeitettyjä leikkopapuja
300g paprikasuikaleita
1-2 l raakaa lehtikaalisilppua
Kelda Thai red curry valmiskastikepurkki

Riisinuudeleita
Auringonkukansiemeniä

Wokin peruspohjaksi laitan melkeinpä aina sipulia, valkosipulia, inkivääripalan ja noin puolikkaan chilipalon, niin nytkin. Lisäksi  tälläkertaa paprikaa, papuja, lehtikaalia ja Kelda Thai red curry kookosmaitopohjainen kastike.


Pannulle oliiviöljyä, viipaloidut sipulit, valkosipulit, pilkottu chili ja inkivääri.


Seuraavaksi paprika & esikeitetyt pavut. Nämä pavut ovat Lidlin papupussin pohja, eivät itsekasvatettuja tälläkertaa.


Kotimaista paprikaa kannattaa pakastaa silloin kun sitä sattuu saamaan edullisesti. Ostankin sitä tarjouksista aina ison erän, pesen, poistan kannan & siemenet ja pilkon annospusseihin pakastimeen. Paprika tietysti pehmenee pakastaessa, mutta menee ihan täydestä wokkeihin, patoihin ja keittoihin.



Viimeisenä sekaan ihan reilusti lehtikaalin lehtiä rouheaksi silputtuna. Näitä ei tarvitse pyöräytellä kuin hetken.



Lehtikaalin lehtiosan irrottaminen varresta käy kätevimmin repimällä. Lehdet wokkiin, varret jääkaappiin sosekeittotarpeiksi.

Vielä senverran lehtikaalista: Siskoni on joskus aiemmin ostanut kaupasta lehtikaalia ja se oli mielestään kitkerää. Hän oli tosi yllättynyt miten pehmeän makuista tämä minun lehtikaalini on. Onkohan lehtikaaleissa suuriakin eroja eri lajikkeiden maussa / kitkeryydessä vai onko "luomu" laatuinen kotiviljelty vaan niin erimakuista kuin kaupan tavallinen lehtikaali?


Ja ihan lopuksi purkki Kelda valmiskastiketta. Kookosmaitopohjainen kastike, joka on ehkä ihan tarpeeksi chilipitoinen tuliseen ruokaan tottumattomille. Minä lisäsin wokkiin puolikkaan tuorechilipalonkin.

Kelda Thai red curry-valmiskastike yllätti positiivisesti. Näitä oli Cittarin poistoina 0.99€/kpl (norm. 2.49€/kpl). Otin kokeeksi vihreän ja punaisen curry-kastikkeen. Vihreän käytin jokunen päivä sitten, siitä en oikein välittänyt. Tätä punaista kastiketta otan jonkun purkin ensiviikollakin jos vielä löytyvät tarjouksesta :)


Kastike sekoitetaan vihanneksiin ja annetaan hautua pari minuuttia. Eikun syömään :D


Valmis annos, lisänä riisinuudelit.


Auringonkukansiemenet ovat edullinen lisuke. Niitä lisäsin nytkin valmiin annoksen päälle.


Pitkä rivi mariskooleja; manteleita, pähkinöitä, mysliä... Pidän näitä aina näkysällä pöytätasolla, siitä niitä muistaa lisäillä ruokien, välipalojen ja leipomusten sekaan.


Ja vielä chilivinkki: Asian food:in thaimaalainen kauppiasrouva neuvoi pakastamaan tuorechilin kokonaisena, mutta kantaosa irrotettuna. Näin olen tehnytkin nyt jo vuosia. Jäinen chilipalko on helppo silputa ruokien sekaan ja sitä on aina "tuoreena" pakastimessa.



vihannes wokki / vihannes vokki / mihin käytän lehtikaalia / lehtikaalin käyttö ruokaan / lehtikaali pannulla / papuja wokkeihin / vihanneswokki /

3 kommenttia:

  1. Ihanan raikkaan näköistä! Mistähän voisi ostaa lehtikaalia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kieltämättä hyvää. Tosi tosi harvoin ostan näitä valmiskastikkeita mutta tämän nyt otin kokeeksi kun ainesosaluettelo näytti ihan suhteellisen hyväksyttävältä.

      Lehtikaalia olen nähnyt pari kertaa nyt syksyllä Cittarissa. On ymmärtääkseni niin sesonkituote, ettei sitä myydä kuin hetken syksyllä, jos sitäkään... En kyllä ymmärrä moista.

      Minä laitan sinulle Alexin matkassa testattavaksi omakasvattamaa lehtikaalia :) Ja keväällä saat muutaman taimen, sitten on lehtikaalia sinullakin vaikka muille jakaa :)

      Poista
  2. Minä annoin muuten Alexille ne lupaamani jutut, jos ei siis ala kuulua niin muistapa häneltä kysäistä ; ) Kiitti!

    VastaaPoista