sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Kollageenia iholle, hiuksille ja kynsille


Luonnollinen vanheneminen ja sen hyväksyminen on kaunis ajatus - niin sen pitää mennäkin. Ei kai kuitenkaan ole väärin etsiä pieniä kepulikonsteja, jotka jos eivät muuta auta, niin hoitavat psyykeä...

Kollageenia sivuavia uutisia olen tähän saakka lueskellut hiukan toisella silmällä. Jokunen viikko sitten ajatus oli hautunut tarpeeksi pitkään ja klikkasin ensimmäisen kollageenilisän ostoskoriin.

Olen nyt käyttänyt tuotetta jonkun päivän. Muuta huomiota en vielä osaa antaa, kuin että veteen sitä ei kannata sekoittaa :)

Pyrin valitsemaan ravinnelisissä tms. aina mahdollisimman luonnollisen lähteen. Jos mahdollista, niin jauheena tai nesteenä. En myöskään halunnut eläinperäistä tuotetta - iHerb:in tuotetiedoissa on aina hyvin selkeästi ilmoitettu kasvisperäiset / gluteenittomat / geenimanipuloimattomat / luomu -tuotteet.
Kokeiluun valitsemani BioSil Advanced Collagen Generator on nestemäinen ja sopiva vegaaneille. Annostus- ja käyttöohje on viisi tippaa aamuin illoin nesteeseen sekoitettuna.

Maku on hieman kitkerä ja tulee tympeästi läpi jos tipat sekoittaa veteen. Mehuun sekoitettuna kitkeryys lähes häviää. Lisään tipat usein myös marjojen joukkoon."Ikääntyessämme ihomme ja koko kehomme menettää biologisen kykynsä itse muodostaa tarpeeksi kollageenia. Kollageeni on kehon tärkein rakennusaine niin ihossa, hiuksissa, kynsissä, sidekudoksessa, nivelissä, nivelsiteissä, rustoissa, jänteissä, luissa kuin hampaissa.

Kollageenin muodostuminen heikkenee huomattavasti 25 vuoden iässä ja lakkaa kokonaan jo 40 vuoden iässä
Kollageeni on sidekudoksen tärkein proteiini ja se muodostaa 30 % elimistön proteiinien kokonaismassasta sekä 75 % ihon sisältämästä proteiinista

Kollageenin puute näkyy ihossa sen ohenemisena ja veltostumisena, ryppyinä ja juonteina, couperosana sekä pigmenttiläiskinä. Iän karttuessa myös hiukset ohenevat ja harventuvat sekä kynnet hapertuvat. Siksi on tärkeää luoda kollageenia luonnollisella tavalla kehon käyttöön."
Lähde: Terveysmarket

iHerb BioSil kollageenitipat 30ml / 18.83€. Suositellulla päiväannoksella 120 annosta - eli kahden kuukauden setti. Siinä ajassa tehon ehtii jo testata.

Terveysmarket jälleenmyy SkinGain kollageenituotetta. 30 x 5,6 g veteen sekoitettavaa annospussia / 39.00 €. Pakkaus riittää kuukauden käyttöön.

Sinun Apteekista löytyy UltraColl - kollageeni 1000 mg / 38,90EUR. Pakkaus riittää kolmen kuukauden käyttöön. (Tuote on nyt loppu - eli ovat muutkin keski-ikäiset tähän kollageeni-oljenkorteen tarttuneet :)

TÄSSÄ linkkiä kollageenista käytävään keskusteluun. Ihan positiivista palautetta.
Kolageenijauheen huono sekoittuvuus nesteeseen on aiheuttanut pähkäilyä keskustelupalstoilla. Tässä pari vinkkiä kollageenijauheen sekoittamiseen.

Kollageeni valmistetaan (ymmärtääkseni) pääasiassa teuraseläinten jänteistä (on myös kalaperäisiä kollageenituotteita). BioSil ei ole valmista kollageenia, vaan "generaattori", joka aktivoi elimistön omaa kollageenituotantoa.

Alla lyhyt tietoisku BioSil'istä. Jos innostut aiheesta, niin lisätietoa löydät TÄSTÄ linkistä.

"Clinically Tested - Safe and Effective
You'll be happy to know that BioSil's ch-OSA® collagen generator has been the subject of the most rigorous testing procedure known: the double blind, placebo-controlled university conducted clinical trial. It is considered the gold standard in measuring results, and is employed by the pharmaceutical companies. The clinical results, now published in peer-reviewed medical journals, were as dramatic as they were statistically significant. Subjects taking BioSil's ch-OSA® showed a marked decrease in fine lines and wrinkles, greater skin elasticity, thicker and stronger hair, harder nails and an increase in bone mineral density (BMD) at the critical hip region. Best of all, BioSil's ch-OSA® has been proven safe."

BioSil -pullon mukana saa nyt kaupan päälle  50 kpl pakkauksen monivitamiinia.iHerb-nettikaupasta saat alennuskoodilla QUJ081 10alennusta ensimmäisen tilauksen loppusummasta. 
 
iHerb bonussysteemistä löydät lisätietoa TÄÄLTÄ.

iHerb / miten tilaat iHerbiltä / kollageeni ja iho / kollageeni ja kynnet / kollageeni ja hiukset / paras kollageenituote / paras kollageeni / kollageeni ja vaikutukset /

4 kommenttia:

 1. Minä en vielä ole kokeillut, vaikka tarkoitus olisi - ja tarve;) Niinpä mielenkiinnolla odottelen kokemuksiasi tuosta lisästä!
  Oikein hyvää loppiaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady :)
   Vähän puolisilmällä minäkin tätä kollageeniaihetta olen tähän saakka tutkaillut. Nyt sitten vuoden alun kunniaksi ja hyväksi aluksi otin vähän järeämpiä aseita käyttöön :)
   Helppokäyttöisiä ainakin ovat nämä tipat. Veden seassa en välitä mausta mutta marjojen tai puuron tai minkä muun sekaan nyt vaan menee ihan huomaamatta.
   Lueskelin keskusteluista että SkinGain jauhepussit sekoittuvat huonosti nesteeseen. Osa käyttäjiä lisäsi jauheeseen kuumaa vettä liukenemisen edistämiseksi. Minä aina vähän varon kuumia aineita yhdistettynä tämänkaltaisiin ravinnelisiin tms. Aina ei tiedä josko tehoaineet kärsivät siinä rytäkässä - kehonlämpö kun kuitenkaan ei koskaan neljääkymmentä ylitä... Jos lisään tipat puuroon, sekoitan ensin marjat sekaan, jotta puuro jäähtyy hiukan.
   No, tämä on tietysti vaan omaa pohdintaani - mitään tietoa aiheesta minulla ei ole. Sen verran kuitenkin tiedän, että hunajaa ei saa ainakaan lisätä yli 41 asteiseen nesteeseen - siitä tiedosta on kai sitten tullut varovaisuus muidenkin tuotteiden kanssa :)

   Mutta kerron tottakai myöhemmin jos jotain ihan maata mullistavaa ryppyjen siliämistä ilmaantuu... Toivotaan :)

   Poista
 2. Oletko huomannut jo vaikutusta? Itsekin kiinnostaisi testata jotakin kollageenilisää. Ajattelin kokeilla tätä, kun siinä ei ole niitä lisäaineita: http://www.terveysteekki.fi/ravintolisat/hiukset-kynnet-iho/puhdas-beauty-kollageeni-tyrnimarja-330-g.html

  -Riina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Riina :)
   En ole niin tarkkaan ihoa analysoinut että osaisin ihan tuloksia kuvailla... Anette sanoi jokunen aika sitten että ihoni näytti tosi hyvältä - olisiko sitten jotain positiivista muutosta tullut :)

   Ystäväni tilasi tämän saman putelin kuin minä. Hän ajatteli kokeilla sen tehoja nivelsärkyihin.

   En löytänyt tuosta mainitsemastasi merkistä annosteluohjeita - eli minkähän hintainen on / käyttökuukausi? Siitä ei myöskään näy kollageenipitoisuutta? Kannattaa se selvittää ennen kuin valitsee.

   Itse olen tykännyt tästä omasta tippapullosta. Tuote on tosi kätevä lisätä minkä vaan välipalan sekaan - viisi tippaa kerrallaan. Olen kyllä ottanut lisän ihan tunnollisesti pari (joskus kolmekin) kertaa päivässä. Sillä tasolla olen vakuutunut kollageenilisästä että aion ehdottomasti itse jatkaa tuotteen käyttöä

   Tutkailin myös tätä tuotetta iHerb:in sivuilta. Tosi edullinen ja heillä kaikkein suosituin kollageenituote. On myös voittanut palkinnon "2012 Best of Natural Beauty Winner- Better Nutrition Magazine."

   http://www.iherb.com/Neocell-Super-Collagen-Type-1-3-7-oz-198-g/6074#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=collagen&rc=659&sr=null&ic=1/?rcode=QUJ081

   Poista