torstai 23. tammikuuta 2014

Projekti 51 - tasan puolet takana

Puolet tavoitteesta pudotettu - meillä molemmilla :)

Viime viikko meni ihan +/- tuloksella - ja niin se välillä saa mennäkin. Elimistö kyllä tietää tahtinsa ja homma etenee niinkuin se parhaaksi näkee. Painon päivittäisiä vaihteluita on mielenkiintoinen seurata. Se pomppaa yhtenä aamuna ylös ilman mitään loogista selitystä ja tulee taas välillä yhtä nopsaan alas.

Pyrin pitämään huolta, että syön tarpeeksi - liian niukka ruokavalio hidastaa aineenvaihduntaa ja on kompastuskivi monelle laihduttajalle. Omat tavoitteet painottuu nyt paljolti myös siihen, että pysyn jämptinä kuntosalitreenin kanssa - ja niin ole pysynytkin.
Ruokapuolikin on hanskassa - en oikeastaan tingi yhtään ruuan määrästä, mutta napostelun olen jättänyt väliin.

Uunissa hautuu nyt ihan parasta kasviskaalilaatikkoa - laitan siitä vinkkiä teillekin kunhan saan kuvat valmiista herkusta.

Minua motivoi käydä puntarissa joka aamu. Ei tietenkään aina ja jatkuvasti normiarjessa - mutta nyt vielä kun taskussa polttelee tuore kuntosalikortti ja muistissa on ne kuvat, joissa näkyy valkoisen neuletopin ja ympärysmitaltaan kinttanoiksi jääneiden rintsikoiden armoton yhdistelmä :)

Mikä on sinun systeemisi? Joka päivä? Kerran viikossa? Kerran kuukaudessa? Sovitat farkkuja? Peili? Muuten vaan hyvä olo?


dieetti / kuntosaliohjelma / punnitus kerran päivässä / laihdutus /

10 kommenttia:

 1. Hei Johanna, olet ehkä saanut aikaisemminkin blogitunnustuksen, mutta annoin sellaisen myös omassa blogissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa :)
   Otan asiakseni jatkaa mukavaa yllätystä eteenpäin.

   Poista
 2. Et oo varmaan kovin pitkä, kun voit tavoitella 51 kg painoa? Tämän ei ole siis tarkoitus olla mitenkään törkeä kommentti, vaikka ehkä siltä kuulostaa äkkiseltään, mutta jotenkin on vain niin vaikea tajuta, että joku aikuinen ihminen voisi painaa noin vähän. Mutta ehkä se pituus tosiaan vaikuttaa niin paljon :) Nimim. tikkulaiha 60 kg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :)
   No en todellakaan ole kovin pitkä - himpun alle 160. Pituus vaikuttaa, mutta niin ruumiinrakennekin. Olen aina liikkunut aika paljon - käynyt salilla ja treenannut tanssiakin vuosia. LIhaksia ei tule millään - tai ne vähän mitä tulee, niin yläpainotteisesti - jalat on aina olleet aika rimpulat. Tikkulaihaksi minua ei voi luokitella - siskon sanoin "sul on selkä kuin ladon ovi" :)
   Pituus / paino yhtälö on niin henkilökohtainen juttu. Minulla on pituiseni ystävä, joka painaa kymmenen kiloa enemmän eikä löysiä ole yhtään - ihan timakka täti. Ei minua haittaisi painaa 60kg jos ne kilot olisi jotain muuta kuin vatsalöysiä.

   En ole ylipainoinen nytkään - mutta olen ihan totaalisen kyllästynyt valitsemaan vaatteet ongelmakohtien mukaan. Koen paljon helpommaksi jumpata ne ongelmakohdat hiiteen, kuin ähräytyä johonkin vartaloa muotoilevaan ahdistavaan alusasuun.

   Poista
  2. Joo, samaa mieltä, että aina, kun mahdollista, on parempi muokata vartalo kuntoon ja löysät pois, kuin käyttää muokkaavia alusvaatteita. Niin kauan kuin terveys kestää, niin ainakin itse aion liikkua ja pitää vartalon timminä. Se onnistuminen on todella palkitsevaa :)

   Poista
 3. Hei taas Johanna, edelleen perässä tullaan. Aiemmin jo keskustelimme samansuuntaisista kilotavoitteista ja minulla on nyt juurikin tuo sama "junnaus" menossa. Noin viikkoon painossa ei ole tapahtunut juuri mitään, juurikin noita muutaman sadan gramman nousuja ja saman tien taas lasku. Oletan, että se on ihan nestettä. Jonakin päivänä on vaan juonut tavallista enemmän ja se taas poistuu yhtä nopeasti.
  Oma vuosittainen systeemini on ollut sovittaa hääpukuani aina hääpäivän tietämillä :) Sen kokoisen naisen kanssa mieheni on aikoinaan avioon astellut ja toivon todella, että pysyisin suunnilleen saman kokoisena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No moi :)
   On tosi mielenkiintoista seurata tuota painon liikettä. Minua ei haittaa yhtään vaikka niitä yläpomppujakin tulee - tietää kuitenkin itse että mitään mättölipsumisesta se ei johdu :)

   Minulla kanssa vaihtelee nestetasapaino tosi paljon. Sormuksista sen huomaa helposti. Kuukautiskiertokin vaikuttaa ja kaipa se meillä naisilla ihan kaikki vaikuttaa kaikkeen :)

   Ihana idea sinulla tuo hääpuvun sovitus :) Minä onneton menin naimisiin paria viikkoa ennen laskettua aikaa - niitä vaatteita en kaipaa...

   Kerro taas jatkossa miten sujuu? Mitä liikuntaa sinulla on ohjelmassa?

   Poista
  2. Liikuntani on pelkästään hyötyliikuntaa. Aamu alkaa maatilan pihapiirissä hevosten ulosviennillä, tallitöillä ja kierroksella lampolassa. Kun hoidamme mieheni kanssa yhdessä aamuaskareet aikaa kuluu noin tunti. Kun hommat hoitaa ripeästi niin tulee pieni hiki ja syke nousee ihan tuntuvasti. Illalla kierros hoidetaan taas toisinpäin. Eli reipasta kävelyä, nostelua, kantamista, aidan yli kiipeämistä, kottikärryn työntelyä (eri vastuksilla :) - kura, kuiva, lumi, liukas jne), talikointia ja raitista ilmaa. Inspiraation iskiessä vatsalihasliikkeitä, jalkakyykkyjä ja venyttelyä.

   Poista
 4. Minä käyn vaakalla about joka toinen päivä tai pari kertaa viikossa. Rankan salitreenin jälkeen ei viitsi, kun paino voi olla parikin kiloa korkeampi nesteiden kertymisen vuoksi! Tulee vain turhaan "paha mieli" ;) Vaakan pariksi kannattaa ottaa mittanauha, se kun kertoo paljon enemmän, kuin vaaka! Varsinkin kun käyt salilla.
  Hyvä pointti tuo tarpeeksi syöminen! Syömättömyys kun ei laihduta. Tai no, joo, laihduttaa tietenkin muttaväärällä tavalla ja epäterveellisesti.
  Itse tässä ruokarenmontin keskellä, 17kg hoikistuneena allekirjoitan tuon tarpeeksi ruokaa-pointin sekä säännöllisyyden!

  Tsemppiä sulle! Saako kysyä, miten pitkä olet, kuin noin vähän painat ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Mapsi :)
   Seurasinkin aikoinaan sinun projektiasi painon kanssa. Ihan mahtava saavutus.

   Kuten aiemmin kommentoin, olen himpun alle 160cm ja aika rimpula siihen nähden että olen liikkunut aika paljon (myös salitreeniä). Lihaksia ei mitenkään massoittain ole kertynyt - erityisesti jalat on se heikko lenkki. Käsivarsiin olen saanut treenattua hiukan lihasta - ja tykkäänkin sitten, että niitä vähiä ei sitten peittäisi ylimääräinen rasva - olisi edes jossain vähän todistuskappaletta treenistä :)

   MInulla kanssa heittelee nestetasapaino niin paljon, että kertaviikkopunnitus voi antaa ihan minkä tuloksen sattuu... Päivittäin sopii minulle paremmin.

   Syömisestä: Olen seurannut kerran läheltä vanhempaa naista, jonka kanssa jaoimme asunnon. Hän oli aika reilustikin ylipainoinen, mutta söi paljon vähemmän kuin minä. Hän oli jatkuvalla nälkädieetillä ja luulen että elimistö oli vaan ihan sekaisin - panttasi joka suupalan kuin se olisi viimeinen. Psyykekin varmasti vaikuttaa. Hän mietti asiaa koko ajan ja pelkkä stressi painosta saattoi aiheuttaa jumituksen ja turvotusta.
   Tosi vaikea on yrittää vakuuttaa toista siinä tilanteessa syömään enemmän...

   Minulla on nyt motivaatio kohdillaan :) Kiva käydä taas tauon jälkeen salilla ja olo on kokonaisuudessaan paljon parempi kun pidän kiinni ruokarytmistä.

   Oli kiva kuulla sinusta Mapsi :) Toivottavasti vielä palaat blogin pariin :)

   Poista