perjantai 17. tammikuuta 2014

Argital Pigmenttiöljy kasvoille


Kuten aiemmin kerroin - olen nyt vihdoin saanut kasvojen näpyt selätettyä ja päässyt siihen tilanteeseen, että voin 46-vuotiaana alkaa käyttää vanhenevan ihon tuotteita.
Yövoidesuosikikseni on noussut Argital Pigmenttiöljy. Sain tuotteen maahantuojalta testattavaksi aiemman maksaläiskistä kertovan juttuni pohjalta. Mukana tuli myös Vihreä savi-Firenzen iris kuorintavoide - maahantuoja suositteli kokeilemaan näitä kahta tuotetta yhdessä. Nyt voin sanoa että olen todellakin kokeillut molempia - melkein puoli vuotta.

Tykkään tosi paljon kummastakin, mutta jos toisen nostan suosikiksi, niin hennosti ruusulle ja laventelille tuoksuvan Pigmenttiöljyn. Olen käyttänyt öljyä ainoastaan iltaisin - syksyllä käytin tuotetta satunnaisemmin, kuitenkin aina saunan jälkeen. Nyt olen ottanut tuotteen joka illan hemmotteluksi.

Öljy on kevyehkö ja imeytyy sopivasti - ei liian nopeasti koska hieron kasvoja aina ihan kunnolla öljyä levittäessä. On siis hyvä, että se liukuu kasvoilla jonkin aikaa. Meikin alle öljy ei ole iholleni paras vaihtoehto - aamuisin käytän nopeammin imeytyvää päivävoidetta

Pigmenttiöljyn pohjana on E-vitamiinirikas vehnänalkioöljy. Pigmenttiöljy on tarkoitettu erityisesti tasapainottamaan ja rauhoittamaan ihon liikapigmentoitumista - eli siis maksaläiskien hoitoon. Vaikuttavina aineina on ruusun- ja laventelin eteerisiä öljyjä.
Nyt talvea vasten minun on vaikea verrata kaulan alueen maksaläiskien tilannetta - ne ovat vaalenneet paljonkin, mutta eipä ole ollut pelkoa auringostakaan... En ole kesän jälkeen käyttänyt mitään suojakerrointa sisältävää voidetta.

Olen kuitenkin tykästynyt Argitalin Pigmenttiöljyyn kasvoöljynä. Se on kokonaisuutena paras kaikista kasvojen iholle kokeilemistani öljyistä. (Olen kokeillut mm. helokkiöljyä, jojobaöljyä, greipinsiemenöljyä, arganöljyä, kookosöljyä... :)
Argitalin öljyn koostumus toimii - se on sopivan juoksevaa, sitä on helppo levittää ja se imeytyy hyvin. Ja koska olen tuoksujen ystävä, se saa minulta pisteet siinäkin kisassa. Ruusu ja laventeli - en osaa sanoa kumpiko tulee enemmän läpi - molemmat miedossa harmoniassa. Mitään ärsytysoireita ei myöskään ole tullut, vaikka olen levittänyt öljyä toisinaan silmänympärysihollekin.

Kuten kuvasta huomaa, Argital Pigmenttiöljypullo on käytetyin - ei ole enää ihan esittelykunnossa :)
Jutun muut kuvat napattu mökkilaiturilla - silloin kun Keiteleen vesi oli +24 asteista ja aurinko paistoi... Vaikka tuntuu että siitä on jo ikuisuus, silloin korkattu Pigmenttiöljypullo ei ole vielä edes puolivälissä.


50ml pullo on siis enemmän kuin riittoisa. Puolen vuoden aluksi epäsäännöllisen (nyt säännöllisen) käytön jälkeen se on vajennut reilun kolmasosan. Levitän sitä mielestäni aina ihan reilusti - nukkumaan mennessä kun ei haittaa vaikka iho jäisi kiiltelemään. Aamuisin iho on öljyn jäljiltä pehmeä ja siloinen.

Dell'Eco shopissa 50ml Pigmenttiöljyn hinta on 24€ - käytännössä markettikosmetiikan luokkaa. Tuotteen hintaa vielä "laskee" sen riittävyys. En usko, että monikaan 50ml yövoidepurtilo on niin riittoisa kuin tämä tehopullo öljyä. Pigmenttiöljyn lisäksi iho ei tarvitse mitään muuta yövoidetta.

Kävin taas kurkkimassa Dell'Eco shopin sivuja ja sieltä löytyi muutama mahtava tarjousjuttukin. Erityisesti TÄMÄN sivun tuotteisiin tartuin. Kokeilemattakin uskaltaisin suositella ainakin Lumme-Bambu-kasvokuorintaa ja Argan-Purasruoho kasvonaamiota. Juuri näitä en ole vielä testannut, mutta olen käyttänyt muita Argitalin kuorintavoiteita ja savinaamioita.
Ja on minulta löytyviä Argitalin tuotteita testannut jokainen meillä saunonut ystäväkin - kaikki ovat ihastuneet tuotteisiin ja melkein jokaiselle on etsitty jälleenmyyntipaikkoja. Tämä tarina on tosi - heittäkää kommenttia Tarja, Solja, Susanna ja muut saunakaverit jos huijaan yhtään :D





Argitalin tuotteista olen kirjoitellut aiemminkin: talkkijuotava vihreä savi ja hoikentava vartalonaamio - edelleen käytössä kaikki. Juotavaa savea ja talkkia käytän päivittäin. Hoikentava vartalosavi on ihana kuuriluonteinen hoito, jota säästän hemmotteluhetkiin.

Alla pieni esittely yrityksestä. Jos olet kiinnostunut luonnonkosmetiikasta, niin Argitalin tuotteisiin ei voi kuin ihastua. Tämän öljyn sain maahantuojan minulle lähettämässä testipaketissa, mutta jo vuosia olen käyttänyt ja ihan omilla rahoilla ostanut Argitalin tuotteista mm. hammastahnoja, ihovoiteita ja juotavaa savea.

"Argital on toiminut alalla jo yli 30 vuotta ja tehnyt tunnetuksi vihreän saven monipuolisia käyttömahdollisuuksia ruumiin ulkoisessa ja sisäisessä hoidossa. Argital tuotesarjalle on myönnetty AIAB-ICEA- laatumerkit sekä seuraavat tuotekohtaiset sertifioinnit:

- BDIH -luonnonkosmetiikka laatumerkki
- DEMETER-biodynaamisen tuotteen laatumerkki
- Vegan OK – vegaanituotteen merkki

Tuotannossa raaka-aineita käsitellään mahdollisimman hellävaraisesti: Mm. Kasviraaka-aineissa suositaan luomu- tai biodynaamista tuotantoa ja dynamisaation (tuotepohjan raaka-aineiden rytminen käsittely läpi tuotantoprosessin) avulla pyritään säilyttämään tuotteen hoitoteho ja kasvien luontaiset ominaisuudet mahdollisimman lähellä alkuperäistä."
Lähde: Dell'Eco

Argital tuotteita jälleenmyyvät liikkeet löydät TÄSTÄ linkistä. Kaikissa pisteissä ei välttämättä ole koko laajaa tuotevalikoimaa Parhaiten Argital tuotteisiin pääsee tutustumaan Dell'Eco nettikaupassa

argital savi / argital talkki / argital ihoöljy / argital tuotteet / luomukosmetiikka

2 kommenttia:

  1. Sinun ihosi kyllä hehkuu! Itse olen laiska kasvojenhoitaja ja aihetta kyllä olisi - maksaläiskiä ja couperosaa ryppyjen ja ihon veltostumisen lisäksi olisi vaikka muille jakaa. Silti olen hurahdellut ostamaan vaikka mitä ihmevoiteita, jotka "antavat kasvojenkohotuksen ilman veistä" ja jotka heleyttävät samean ihoni - purkit vaan jäävät käyttämättä. Ja olen kyllä blogini aloittamisen jälkeen jämäköitynyt hieman - ihan samalla lailla en enää ostele kuin ennen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lady :)

      En minäkään ollenkaan koe mitenkään ahkera kauneudenhoitaja olevani... Meikkaamaan olen ihan superlaiska. Kuvaan laitoin ripsaria, normi arjessa käytän sitä ehkä kerran viikossa. Luomivärejä en oikeastaan ollenkaan - saati sitten mitään sen hifimpiä meikkituotteita.

      Kasvovoiteen levitän aamuin illoin. Silmänympäryksille usein saman voiteen kuin kasvoille... Käsivoiteita käytän ehkä ahkerimmin - tuntuu että kämmenselät kuivuvat eniten nyt pakkasilla. Voi tietysti olla niinkin, että siitä kohdin iho on ohentunut ja jäänyt herkäksi monta vuotta vaivanneen ihottuman jäljiltä.

      En ole oikein edes hennonut käyttää rahaa kosmetologeihin viime vuosina. Tyttäret värjäävät kulmat ja ripset - tai tekevät kasvohoitoja viikonloppuisin. Erityisesti Anette on niissä jutuissa ihan ammattilaisen tasoa.

      Argitalin tuotteista olen tykännyt - ihan kaikista mitä olen kokeillut. Päivävoiteena minulla on nyt Lumene seerumi - sekin on ihan mukavan tuntuinen.

      Olen nyt viime aikoina innostunut kasvojen hieronnasta ja venyttelystä. Tuntuisi että ne tosiaan toimivat. Täytyy tehdä juttua aiheesta joku päivä.

      Onhan ne naisten rasvamarkkinat iso bisnes. Purkit hoitavat usein enemmän mieltä kuin ihoa - mutta eihän siinäkään mitään pahaa ole :)

      Minulla ei ole koskaan ollut mitään "luxusvoiteita". Ehkä noin 50e olisi minulle max. hinta jostain ihotuotteesta... Useimmiten ovat sellaista "sopupeliluokkaa" - ei ihan halvinta muttei sitä kalleintakaan. Nykyään luonnonmukaisissa sarjoissa on jo paljon vaihtoehtoja ja tuotteita joka lähtöön. En mikään fanaatikko ole siinäkään aiheessa, mutta niitä on ihan erityisen mukava suositella muillekin.

      Poista