keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Toinen 51-projektiviikko


Homma sujuu ihan suunnitellusti. Lähtöpaino oli 57.9kg - nyt 54.9kg.
Ensimmäiset pari kiloa olivat ihan pelkkää joulunpyhinä kertynyttä nestettä ja turvotusta. Kolmas lähtenyt kilo jo alkanee pikkuhiljaa osin olla sitä itseään...
Eikä haittaa vaikka alamäki välillä pysähtyisikin. Tarkoitus on että yli 500g/ viikko ei tule pudotusta - mieluummin sitä vähemmän, mutta että siellä sitten pysytään pitkällä tähtäimellä :)

Liikuntaa ja ruokaa on ohjelmassani juuri sen verran kuin suositellaan ihan jokaiselle normiterveelle henkilölle.

-Vähintään puolen tunnin kävelylenkki päivittäin ja lihaskuntotreeniä 3 kertaa viikko.
-Säännöllinen ruokailurytmi - ateria tai välipala viisi kertaa päivässä.
-Salipäivinä otan vielä extra välipalan heti treenin jälkeen - pakko - ihan hirveä nälkä siinä hommassa tulee :) 
Pieni proteiiniannos heti lihastreenin jälkeen palauttaa ja auttaa lihasta kehittymään. 
Oma palauttava suosikkini on setti raejuustoa ja puolukkasosetta.

Kävelylenkit käyn salin välipäivinä - paitsi jos joku kaveri kilauttaa lenkille höpöttelemään. Silloin tietysti lähden aina ja heti.

Salitreenin hoidan päiväjärjestyksestä pois heti aamuseiskalta kun ovet aukeavat. Kolme kertaa / viikko kolmijakoisella systeemillä. Siinä treeni jaetaan lihasryhmittäin eri päiville.

Päivä 1 jalkatreeni. Etukyykky + jalkalaitteet.
Päivä 2 työntävät lihakset rinta & ojentaja. Rintapenkki pyramidina + laitteet ja dippaus.
Päivä 3 vetävät lihakset hauis ja selkä. Maastaveto ja hauiskääntö tangolla + laitteet.

Lopuksi joka kerta vatsoja - kuin kaupanpäälle... Olkapäitä treenailen kevyesti aina kun siltä tuntuu ja jos vielä jotain jaksaa tehdä.


Ruokapuolessa olen tsempannut siihen, että syön viidesti päivässä ja vatsan täyteen. Jos johonkin olen aiemmin lipsunut, niin joko syömättä jättämiseen tai naposteluun - ei hyvä kumpikaan.

Olen jättänyt gluteenin pois ja sokerit minimiin. Se kyllä on jo aikalailla normiarkea.

Muistan ottaa kaikki päivän vitamiinit. Tai ei niistä suurtakaan osaa voi varsinaisesti vitamiineiksi sanoa: Juotava savi, siitepölyrakeet, vehnänalkioöljy, kalaöljy, yksi parapähkinä, pari mantelia, chlorellalevä, vehnänorasjauhe, nokkosensiemeniä, kurkumaa, kaakaonibsejä... Monenlaista pientä hyvää :)

Juon paljon. Vesi on kivempi korvata nyt pakkasilla osin yrttiteellä. Aamusta juon kannullisen vihreää teetä. Iltapäivästä erilaisia yrttijuomia nokkonen / minttu / granaattiomena / lakritsijuuri / rooibos...

Käyn saunassa lähes joka ilta. Se hoitaa ihoa, sielua ja kehoa :)

Tämä on minulle sopiva ohjelma. Tykkään kävelystä - ja erityisen paljon kaverin kanssa kun lenkki menee ihan huomaamatta jutellessa. Minulle sopii myös salitreeni. Se ei ole kellon aikaan tai treeniryhmään sidottu ja sen tulokset palkitsevat. Kannattaa kokeilla elämän aikana monenlaista liikuntaa - etsimällä löytyy se omin juttu.

Eläkkeellä oleva äitini on nyt käynyt vuoden verran kuntosalilla. Hän on ihan ihmeissään, miten voima-arvot ovat nousseet. Voimaharjoittelu kannattaa aloittaa vaikka miten vanhana. Meidänkin salilla käy muutama yli kahdeksankymppinen teräsrouva ja -herra.

Tsemppiä kaikille, joilla on joku uusi tavoite liikunnan tai muun oloa ja eloa parantavan projektin kanssa. Erityistsemppaus Iskä kokkaa -bloggarille, jolla on aika huima tavoite ensi kesäksi :)


kuntosali keski-ikä / kuntosaliohjelma / kolmijakoinen kuntosaliohjelma / salitreeni / kuntosali laihdutus / kolmijakoinen salitreeni

6 kommenttia:

  1. Perässä tullaan... ryhdyin sitten minäkin joka aamu kirjaamaan painoni paperille ja jätin kaikki ylimääräiset herkut pois, muuten syönkin jo vähähiilihydraattisesti ja muutenkin "hyvin" :) Olo on heti parempi ja paperilla olevat painot motivoivat TOSI hyvin pitämään valitun linjan. Vielä kiinnostaa tietää, että kuinka pitkä sinä olet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa - ja kiitos kivasta kommentista :)

      Minulle kanssa on tärkeä tsemppari se joka aamun vaaka. Kuten huomaa tuosta viime viikon listasta, paino heilahti yhtäkkiä ihan reilusti alas mutta nousi taas takaisin normilukemiin. Jos vaakassa käy vaan kerta viikko, niin tuo heittelyvaihtelu voi sattua ihan "väärälle" päivälle ja aiheuttaa ihmetystä.
      Minulla on tosi herkkä elimistö - turvotusta tulee helposti ihan pienestäkin poikkeamasta ruuan tai unen rytmissä - silläkin näitä päivittäisiä heittoja tulee - mutta tunnen jo tapani ja ihan mielenkiintoista onkin nyt laittaa lukuja ylös ja seurata.

      Olen himpun alle 160 - enkä todellakaan voi sanoa että minulla olisi raskaat luut tai isot lihakset... Paino ei näytä lukuna paljolta, mutta kaikki ylimääräinen mäsähtää vyötärölle - eli siihen epäterveellisimpään paikkaan säilöä rasvaa...

      En ole oikeastaan koskaan aiemmin tarkkaillut painoa. Ensimmäisen vaakan hankin muutama vuosi sitten ja enemmän olen keskittynyt liikkumalla muokkamaan kehoa kuin laihtumaan. Nyt eka kertaa kokeilen tätä joka päivän punnitusta yhdistettynä treeniin. Toivottavasti lihakset vähän taas aktivoituvat ja vaikka paino ei putoaisi, niin läski muuttuisi lihaksi.
      Tuo 51kg on oikeastaan kilon alle sen mitä mietin. Laskin että 52kg olisi hyvä - mutta jos ei vielä ihan siinä kaikki vanhat (siis oikeasti 30 vuotta vanhat) vermeet mene vyötäröltä, niin kilo on vielä pelivaraa...

      Olen kyllä oikeasti nyt motivoitunut - minulla on tosi paljon vanhoja kivoja hameita sun muita jotka eivät nyt mene vyötäröltä. Ensi kesänä menevät :)

      Tsemppiä sinulle. Onko sinulla joku yksittäinen juttu miksi haluat päästä tavoitteeseen?

      Poista
  2. Kiitos Johanna tsempistä. Olen työskennellyt liikunnanohjauksen parissa noin 20 vuotta, kunnes epämääräisten oireiden ja omien tuntemusten kautta kävin tutkimuksissa ja minulla todettiin synnynnäinen sydänvika. Se ura oli sitten siinä - toki edelleen liikun päivittäin paljon ja ihan reippaasti hyötyliikkuen mutta aerobicit yms. saivat jäädä. No, seurauksena tietenkin juurikin tuohon vatsanseutuun kertyi ylimääräistä, ehkä vähän reisiinkin :) Tai ainakaa ne eivät enää (tietenkään) olleet enää niin kiinteät kuin aktiiviaikoina. Olen myöskin aavistuksen alle 160 cm, ehkä noin 158 cm ja painoni suunnilleen samoissa kuin sinullakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. No sinä kyllä ansaitset kaiken mahdollisen tsempin. Aika kovia juttuja sitä vaan välillä tulee eteen. Positiivista asiassa on että olet liikunnan ammattilainen ja osaat varmasti kuunnella kehoasi - mikä on sille hyväksi.

      Tuo pituus/paino yhtälö ei ole ollenkaan yksi yhteen juttuja. Minulla on pituisiani mutta kymmenen kiloa painavampia ystäviä joilla ei ole yhtään ylimääräistä. Toisille kai lihaksiakin kertyy ihan eri tavalla - tai sitten vaan ovat syntyjään timakampia.

      Minä olen aina ollut vähän rimppakinttu. Reisiin ei tule massaa vaikka miten kyykkäisi - kaikki ylimääräinen on aina vatsassa.

      Mutta kerrohan kuulumisia myöhemmin :)

      Poista
  3. Minkälaisia tavoitteita sinulla on painonpudotuksen suhteen? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Reettis :)
      Yksi: Valkoinen tiukka toppi tai muu istuva paita ja rintaliivit - hankala yhtälö...
      Kaksi: Farkut, joiden vyötärönauhan alle on laitettu sen valkoisen paidan helma - siinä liitoskohdassa on se toinen ongelmapaikka.
      Kolme: Paljon kivoja vanhoja hameita ja mekkoja - eivät ihan mahdu näihin lukemiin ja aika monta kesää ovat jo jääneet käyttämättä.

      Siinä ne. Yksinkertaisesti vaatteet ja tuskailu & rajoitteet niitä pukiessa.

      Poista