lauantai 4. tammikuuta 2014

Bataattinuudelit - gluteeniton


Uusin gluteeniton tuote meidän keittiössä ovat bataattinuudelit. En ollut aiemmin edes kuullut sellaisista - jokin aika sitten löysin ne ihan vahingossa Seppälänkankaan Asian food kaupasta.

Liikkeessä on muutenkin ihan hyvä valikoima erilaisia gluteenittomia nuudeleita ja vermiselliä (riisistä ja mungpavuista) edullisempaan hintaan kuin marketeissa. Jollet asu Jyväskylän nurkilla, vastaavaa tai samaa bataattinuudelia löytyy varmasti muistakin etnisistä ruokakaupoista.

Bataattinuudelit ovat hieman ruskehtavia ja keitinvesikin värjääntyy epämääräisen sameaksi. Valmiit nuudelit ovat läpikuultavia, rakenteeltaan "sitkeitä" eli hyvin kasassapysyviä (toisin kuin jotkut gluteenittomat spagetit) ja herkullisia.

500g / 4.50. Ensimmäisellä ostokerralla hinta tuntui hieman korkealta, mutta ei tunnu enää... Nuudelit turpoavat keitettäessä ja ovat tosi ruokaisia. 500g pakkaus riittää meillä mainiosti koko perheen kahden ruuan tarpeiksi.

Olen keitellyt bataattinuudeleita ihan meidän peruspastakastikkeiden (papu-kasviskastike / tofupastakastike ) lisukkeeksi - siihenkin sopivat mainiosti. Tänään kokeilen valmistaa bataattinuudeleista korealaista pinaatti-kasviswokkia. Laitan siitä reseptiä huomenissa.


"Sweet potato starch noodle" - oletin ilman muuta, että pussista löytyy bataattinuudelia - ja niin olen taipuvainen uskomaan edelleenkin vaikka...
Tuotepakkauksen takaa löytyvä suomenkielinen tuoteseloste: "Makeaa perunatärkkelysnuudelia. Ainekset: Perunatärkkelys ja vesi."
Pitäydyn englanninkielisessä tuoteselosteessa :)

Lisään tähän vielä vanhan vinkin - Vietnamilaiset kesärullat. Yksi meidän suosikkiruoka, jota voi muunnella erilaisilla täytteillä. Niihin käytettäviä riisiarkkeja löytyy samasta Asian food kaupasta.ta / gluteenittommat nuudelit / bataattinuudelit / bataattipasta

6 kommenttia:

  1. Katoitko, oliko halpaa tofua? Viimeksi käydessä ei ollut ja pelkän tofun toivossa en viitsi cittariin asti kävellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vaan. En vilkaissut kylmäkaappia nyt viimeksi kun kävin...
      Kumma juttu ettei ollut tofua. Minulle ei ole tainnut käydä koskaan turhaa reissua...
      Kokeilepa joskus bataattinuudeleita - minä ainakin tykästyin :) Se perinteinen korealainen wokki bataattinuudeleilla on vielä tekemättä - huomenna kokeilen sitäkin.

      Poista
    2. Ehdottomasti menee bataattinuudelit kokeiluun. Tavallisia mauttomia "100 pakettia eurolla köyhille opiskelijoille" mallia en syö ollenkaan. Nopeastihan ne kiehahtais, mutta ei oikein mulle uppoa. Toivottavasti bataattinuudeleista löytyisi ratkaisu kiireisimpiin "pikaruokiin" :)

      Poista
    3. Kiva :) Kerrohan joskus mitä tykkäsit. Eivät ihan yhtä pikaruokaa ole kuin ne "Täyden aterian opiskelijanuudelit" - keittoaika taisi olla noin kymmenen minuutin tietämillä :)

      Poista
  2. Eilen kävin Asian foodissa ja kylläpäs oli valikoimaa (tosin kyselemäni tofu oli tälläkin kertaa loppunut). Edellisestä kerrasta taisi olla pari vuotta kun kyseisessä liikkeessä kävin. Tykkään tutkia näiden etnisten kauppojen purkkeja ja purnukoita, tämähän on sellaista köyhän naisen ulkomaan matkailua ;). Mukaan lähti tattari+vehnä nuudeleita kokeiltavaksi, riisipaperiarkkipakkaustakin pyörittelin käsissä mutta edellinen täytyy saada kaapista tehtyä ja sitten haen täydennystä. Papu ja maustevalikoima oli myöskin hyvä ja edullinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Manteli :)
      Minäkin tykkään kaupasta - ja symppiksestä kauppiaasta. Aina jos vaan on aikaa, niin kyselen hyllytuotteista - mitä ja mihin ja miten. Viimeksi ostin testiin kuivattuja liljankukkia - vielä en ole ehtinyt niistä kokkailla :)
      Hintataso on tosiaan jopa alempi kuin marketeissa ja valikoima hyvä. Minulle sopii hyvin myös sijainti Cittarin aulassa. Marketista haen perustuotteet ja samalla käynnillä aina jotain extraa Asian foodista. Jos kauppa olisi kivijalkaliikkeenä keskustassa, aika harvoin - jos koskaan saisin aikaseen käydä...

      Poista