lauantai 17. toukokuuta 2014

Pöytä tyhjäksi

Tänään oli SE päivä - olohuoneen ikkuna on taas tyhjän oloinen kun taimiviidakko siirtyi ulos. Ollenkaan kaikkia taimia en ehtinyt vielä tänään istutella, osa jäi karaistumaan lasilavaan, osan nostin ihan vaan kylmän rauhallisesti ulkoterassille.

Uusia avomaan kirsikkatomaattikokeiluja tänä vuonna ovat Tigerella ja Black Cherry - molemmat runkotomaatteja - tein niille tukinarukehikot ohuista rankapuista.
Tomaatit istutan penkkien keskelle, reunoille laitan tomaattien kanssa viihtyviä kasveja; selleri, persilja, salaatti, ruohosipuli, purjo, paprika, pensaspapu, pinaatti, minttu, piparminttu, kehäkukka, basilika - näitä nyt minulla listassa.

Upotan pitkiksi venähtäneet tomaatintaimet niin syvään kuin lapiolla pääsee. Kasvupenkit on jo alunperin aikoinaan perustettu syväpenkeiksi hevosenlantapohjaan - nyt niissä on muhevaa multaa puolisen metriä.
Black Cherryn juuripaakku oli tosi hapero ja hento verrattuna Tigerella tai Gardener's Delight -tomaatteihin.

Tigerellassa on jo raakileita.

Back Cherry vasta kukkii.

Istutin pari jättikurpitsaa kompostikehikoiden päälle - hautasin varret ja jätin pintaan vain lehtiparin.

Tungosta lasilavassa...
Basilikaa laitoin osan terassille ruukkuihin - loput kasvimaalle lasilavaan. Ruukutusta odottamassa chili ja paprika... Näissä merkeissä meni tämä lauantaipäivä - ei muuta uutta kerrottavaa :)

Kattava ja selkeä lista kumppanuuskasveista.

5 kommenttia:

 1. Ei mennyt minun tomaatin kasvatus ihan kuin strömsössä. Kolme kertaa istutin uudet siemenet ja aina alkoivat hyvin kasvaa, osaan tuli nopeasti myös "oikea" lehti sirkkalehtien jälkeen. Sitten menee muutama päivä ja taimet näivettyvät kasaan. !! En jaksa ymmärtää mikä niitä vaivaa... Onneksi Lidl pelasti ja tarjosi taimia halpaan hintaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei. Nyt en kyllä ymmärrä mikä on mennyt pieleen. Minusta tomaatit ovat niitä helpoimpia kasvatettavia - lehtikaalin kanssa taistelen vieläkin...
   Siis kälähtivätkö taimet jo hajakylvöpotissa vai koulimisen jälkeen? Kuulin muuten sivusta viime viikolla kirpparilla kun kaksi rouvaa kanssa kehuskeli niitä Lidlin taimia :)

   Poista
  2. Koulimisen jälkeen.. Seuraava erä näytti huonolta jo aiemmin :D

   Poista
 2. Etkö sä karaise taimia ekaksi? Mä käytin tomaatintaimia tänään ulkona semmosen 5-6 tuntia, nostin illaksi&yöksi sisään ja aattelin istuttaa huomenna...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Niinu :)
   No suoraan sanoen en karaissut - ihan vaan laiskuuttani. Tomaatit oli jo niin isoja ettei niitä moneen kertaan viitsinyt kanniskella. Kaikki tomaatit on nyt istutettu ja jokunen päivä menee kun piristyvät kasvuun. Paprikat ja chilit ovat vielä taimipurkeissaan - niitä meinasin laittaa vanhoihin altakasteluruukkuihin ja mitä ei mahdu niin loput kasvimaalle.

   On tämä kevät vaan ihanaa aikaa - ei yhtään malta olla sisällä :)

   Poista