torstai 22. toukokuuta 2014

Toukokuun tunnelmia

Päivän tunnelmakuvia - elämä kun on nyt pelkkää pihaa vielä muutaman päivän. Kasvimaa onkin jo aikalailla valmista kauraa - suunnilleen kaikki vanhat penkit on kylvetty, trampoliinin reunamaan uudet lavat olen jättänyt vielä tyhjiksi - ja arvatkaa vaan onko ollut hankala sulkea siemenpussien suuta niiden kohdilla :)

Aion ihan vakavissani säästää neljä vastaperustettua lavaa syötäville "rikkaruohoille". Kunhan ensi viikosta lähden metsään yrttien keruuseen, nostan samalla juurakoita lavoihin. Ylläolevassa kuvassa kaivon pohjarenkaasta ja mosaiikkilaatoista valmistunut vesiaihe.


Otin talteen naapurin rikkoutuneesta taimihyllystä hyllyritilät ja niistä tuli ihan täydellinen hernetuki. Tikutin alaosat kulmistaan multiin kiinni ja sidoin yläreunat parista kohtaa narulla yhteen.
Täytyykin käydä penkomassa jätefirman ja kierrätyksen romupisteet - sieltä voisi löytyä vastaavia osia. Näitä ottaisin mielelläni lisää pavuillekin.


Viime vuonna ensimmäiset avomaan tomaatit kypsyivät juhannusviikolla - saas nähdä miten käy nyt..

Pepi päärynä kukkii. Oma suosikkini päärynöistä.
Kirsikkakin availee kukkiaan - huomenna lienee täydessä loistossaan.
 Sinikka-luumu kukkii valkoisena pilvenä - aivan upea tänä keväänä.
Kalliokielo heräilee.

Kevätpikkusydänkin jo kukassa.

Norjanangervon kanssa arvon joka vuosi - pidänkö vai hävitänkö... Kukkii hetken upeasti, mutta loppukesän on tilaavievä risukasa.

Esikot edelleen kukassa - viileä kausi lienee pitkitti kukintaa.

Ruukutan aina keväällä muutaman sarviorvokin kukkapenkeistä. Nousevat aikaisin ja niistä saa kaivattua väriä kevätterassille.

Päivän projektista ei ole nyt kuvia. Trimmailin vielä pitkän päivän viime kesänä ylösnostamaani isoa kukkapenkkiä. Olen niin tyytyväinen kun sain senkin nyt taas hetkeksi sotilaalliseen järjestykseen ja kuriin :)

kasvimaa keväällä / lavaviljely / lavakehikot kasvimaalla / kevät puutarha / kevään kukkia

3 kommenttia:

 1. Voisitko ystävällisesti tulla tekemään meidänkin pihasta puutarhan?? Tonttia puoli hehtaaria ja saat ihan vapaat kädet. Tervetuloa, enitaim! ;)

  Siis oikeesti, meidän pihalle ei ole tehty mitään................. öö, viiteentoista vuoteen. Paitsi ajettu nurmikkoa. Siellä on yksi omenapuu, joka ei tunnu kasvavan lainkaan, yksi viime kesänä istutettu hyvin laiha sireeni, kaksi kitukasvuista raparperiä (ja pakastimessa koskematon satsi viime kesänä sinne laitettua rapsua...), mansikkapenkin tekele, jossa ehkä kymmenen tainta...

  Olen toivottoman onneton. Enkä saa edes aloitettua mistään. Jos mulla olisi sinun tarmo, asuisin varmaan jo keskellä mitä upeinta puutarhaa. Nyt elän vain keskellä ei mitään.

  VastaaPoista
 2. IHAILEN näitä sinun aikaan saannoksia.
  Sanon TAAS SEN :)) ,HUIPPU KOTIPUUTARHURI !!
  aurinkoista viikonloppua!!!
  -Sariitta-

  VastaaPoista