tiistai 1. tammikuuta 2013

Ja miten siinä sitten kävikään...

Vilkaisin juuri vuosi sitten kirjoittamaani Lupaan itselleni-postausta :)

Vuoden takaista paatosta:

"Uusi vuosi ja puhdas pöytä jolta aloittaa...
Vuoden 1. päivä on henkisesti hyvä päivä aloittaa pieniä elämään positiivisesti vaikuttavia muutoksia. Tässä minun lupaukseni alkaneelle vuodelle. Nämä pienet lupaukset siis olen tehnyt vain itsekkäästi itselleni ja omaa hyvää oloani ajatellen."


"Lupaan käydä sovittamalla läpi kaikki vaatekaappeihini & alakerran laatikoihin jemmatut vaatteet. Heitän pois kaikki jotka eivät tunnu omilta. Maku- ja tyylituomariksi kelpuutan tyttäreni Veeran."


Vuoden kuluttua:
Komeroissa ja laatikoissa on edelleen liikaa vaatteita. Jos jotain voin sanoa puolustuksekseni niin komeron ovet lähtivät makkarin pintaremontissa ja tilalle tein mielestäni kauniimman ratkaisun näistä kierrätysverhoista.




"Lupaan tehdä aamuisin "Viisi Tiibetiläistä riittiä" sarjan. Olen armollinen itselleni ja keholleni, en tee enempää toistoja kuin helpolta ja hyvältä tuntuu.
Näitä riittejä olen tehnyt vaihtelevalla innolla jo vuosia ja ovat ainakin omaa kehoani hoitavia ja tehokkaita."


Vuoden kuluttua:
Tein riittejä tunnollisesti aina kesään ja mökki-aikaan saakka. Kesä meni marjametsässä - syksy sienestäessä. Ei niiden reissujen jälkeen enää ylimääräistä jumppaa tarvittu...
Syksyllä aloitin työt. Iso muutos kotiäitivuosiin. Ruoka-ajat lipsuivat. Kuntosalilla en ole senjälkeen käynyt kertaakaan enkä monta kertaa sillä jokapäivän järven-ympäri-lenkilläkään...
Mutta jokaikinen työaamu olen nipistänyt aikaa vaikka sitten siitä laittautumisesta :) ja tehnyt Tiibetin riitit.



"Lupaan kiinnittää taas tarkemmin huomiota oman B-tyyppini ravintosuosituksiin. Minulle tämä on toiminut ja tuonut hyvää oloa. (Ohjenuorana jo vuosia "ei kovin tiukkapipoisesti" mukana kulkenut veriryhmädieettikirjani.)"


Vuoden kuluttua:
Sitäkin dieettiä olen ilman nipottamista noudattanut. Monta muutakin mielenkiintoista vaihtoehtoisen terveydenhoidon kirjaa ja -teoriaa on vuoden varrella tullut tutuksi. Uusina tuttavuuksina mm. nokkosen siemenet, variksenmarjat ja öljyhampun siemenet. Lievää pahempaa lipsumista hyvistä päätöksistä on tosin tapahtunut viime aikoina :) Työstä ja itsestä huolehtiminen ei vielä ole ihan balanssissa. Siinäpä haastetta tulevalle vuodelle...




"Lupaan muistaa ottaa joka päivä ainakin d-vitamiinin, Chlorella levävalmisteen, Q10 ja kalaöljyn. Myös muita vitamiinejä / hivenaineita kuureina."


Vuoden kuluttua:
Tämä lupaus on pitänyt. Monta uuttakin minut vakuuttanutta valmistetta on päässyt listoille. Aihe kokonaisuudessaan kiinnostaa entistä enemmän...




"Lupaan syödä pois ne "herra tietää montako kymmentä litraa" tyrninmarjoja pakkasesta."


Vuoden kuluttua:
Tämä on yksi akilleen kantapää... Tyrnipensaat leviävät tontilla hulluina. Marjoja on yllinkyllin ja niitä on mukava poimia pakastin täyteen. Vieläkään vaan en ole keksinyt tapaa jolla ne kaikki saisi hoideltua sieltä pakastimesta pois...




"Lupaan tehdä pellavansiemen-naamion jokailta kunnes saan hoidettua kuntoon joulun herkuista tai stressistä näppyjä puskevan ihoni."


Vuoden kuluttua:

Iho voi hyvin koko kevään ja kesän. Tämä viime aikojen lipsuminen ruokavaliossa, liikkumisessa ja itsestään huolehtimisesta näkyy kyllä taas ihossakin. Bloggari Mona kirjoitti jokunen aika sitten hyvän jutun E-pillereiden käytön lopettamisesta ja ihosta. Samasta aiheesta kerroin aiemmin itsekin. Omat kokemukseni E-pillereiden lopettamisesta tosin näkyivät vielä ihoakin dramaattisemmin hiuksissa. Jos sanon että noin puolet hiuksista putosi päästä niin en yhtään liioittele. Iho ei vieläkään noin puolitoista vuotta E-pillereiden käytön lopettamisen jälkeen ole ihan balanssissa. Hiuksia minulla on nykyään kaksi kerrosta. Puolipitkä ohuehko ponkkari ja alla noin kymmensenttinen uusi kerros :)




"Lupaan saada painoni alle 55 kg. Se on se raja jossa minulla on hyvä olla."


Vuoden kuluttua:

Paino kävi välillä noin 52kg tietämillä. Nyt kiitos niille työpaikan Dallas-pullille paino huitelee taas lähes alkulukemissa :) Tästä lähtien en syö kaupalla yhtään pullaa. Virpin ja Niinan vuoro :)




"Lupaan käydä ulkona joka päivä. Oli se sitten muutama kilometri "järven ympäri lenkki" tai huonompina päivinä parisataa metriä "liikenneympyrän ympäri lenkki"."


Vuoden kuluttua:

Sekin lupaus on nyt pahasti lipsunut viime aikoina. Syksyyn asti se pitikin mutta nyt, seli-seli...



"Näistä muutoksista / lupauksista mikään ei ole minulle mitään uutta tai maatamullistavaa, mutta nämä pienet asiat haluan muistaa arjen tohinoissa.
Nyt nostankin siis peppuni tästä ruudun takaa penkiltä ja lähden "järven ympäri" lenkille :)
Onko kukaan lukijoista luvannut mitään? Tai luvannut olla lupaamatta?"

Vuoden kuluttua:

Tänään lupaan tehdä jotain hyvää ruokaa ja leipoakin. Lupaan myös tehdä juttua aiheesta tänne bloginkin puolelle :)

Onnellista ja elämäntäyteistä tulevaa vuotta sinulle.


8 kommenttia:

  1. Hyvinhän nuo sinun lupauksesi ovat toteutuneet! Itse en enää lupaile yhtään mitään - mun lupausten täyttätahti kun tuppaa olemaan vähän hitaanlainen;)
    Oikein hyvää tätä vuotta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oikein hyvää alkanutta vuotta sinullekin :)
      Osa lupauksista on kyllä kulkenut arjessa ihan kiitettävän tehokkaastikin mukana. Tsempaamista vaativia osioitakin vielä on. Tulevan vuoden haasteeksi ajattelin ottaa gluteenittomaan ruokavalioon tutustumisen. Vähentää viljoja ja lisätä mm. tattarin, hirssin ja kvinoan käyttöä.

      Toinen aihe mitä olen pohdiskellut on nollatoleranssi alkoholin käytössä... Kesä ja syksy menikin välillä jopa kuukausiakin tipattomalla. Nyt joulun pyhinä on tullut taas nautiskeltua hyvää punaviiniä ja luomusiideriä :) Hankalaa, nytkin olen menossa saunaan ja pähkäilen kokoajan josko otan siiderin matkaan vaiko en :D

      Poista
  2. Olisin kiinnostunut kuulemaan lisää noista viidestä tiibetiläisestä riitistä. Vai oletko joskus jo kirjoittanut niistä? Hyvää uutta vuotta sinnekin. Ihanan näköinen tuo järvireitti... voih ja oih. Jösses... painan 10 kiloa enemmän kuin sinä. PLÄÄH. No, oma tavoite on siinä 60 kilossa. Ennen kesää. Saa nähdä. Viime vuonna ei onnistunut. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei :)
      Tein pikaisen postauksen aiheesta joskus aiemmin. Löytyy jostain vanhoista jutuista. Liikkeet ovat kyllä mielestäni tehokkaat sekä fyysisesti että psyykkisesti. Virkistävät aamulla, silmäpussitkin saavat kyytiä.
      Jos sinulla on yhtään jooga- tms taustaa, voit hyvin opetella liikkeet Peter Gellerin kirjasta. Kansanopistotkin järjestävät lienee joskus kursseja aiheesta. Liikkeet ovat kyllä mielestäni fyysisestikin tehokkaat vaikka pääpointtina niissä onkin seitsemän energiakeskuksen (chakran) aktivointi.

      Jokaisella on oma sopiva ominaispainonsa. Sitä ei tarvitse verrata muihin :) Minulle ylimääräinen kertyy heti vyötärölle, siihen terveydelle pahimpaan paikkaan... Muuten, huomasin myös että E-pillereiden lopetus laski painoa lähes viisi kiloa ilman mitään yritystä. Samaa sanoi Mona blogissaan. Sitovatko pillerihormonit sitten nestettä vai rasvaa, vai mistä moinen ilmiö, siitä en osaa sanoa mitään.

      Poista
  3. Heissan!

    Hyvin oot suoriutunut. Ihan selvä on, että töiden alettua moni muu asia muuttaa muotoaan. Kuitenkin mun mielestä elät todella terveellisesti kaiken aikaa.

    Oon tässä miettinyt uuden vuoden lupauksia... taidan tehdä niistä postauksen joku päivä. Ja vaikka kaivella esille vähän jotain vuoden taikka kahdenkin takaisia juttuja ja katsella oonko jotain lupaillut ja miten on toteutuneet... vähän pahaa pelkään etteivät mitenkään. =) No, ainakaan kilot ei ole toivotusti karisseet.. "miksiköhän??" =D

    Ihanaa uutta vuotta sinulle, ihanainen Johanna!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mukavasta postista Heliseni :)
      Yritystä on ollut... Kyllä moni asia on ihan kohtuullisella tolalla, parantamisen varaahan vaan tietysti on aina. Tykkään vaan niin paljon lueskella kaikkea terveyttä sivuavaa ja niinhän se on että tieto lisää tuskaa :D Aina löytyy jotain uutta mielenkiintoista teoriaa. Monta asiaa haluaisi sitten tietysti itsekin kokeilla ja testata. Ei vaan aika riitä kaikkeen.
      Nyt odottelen jo ihan kuumeissani kevättä tai edes sitä että saan kylvää ensimmäiset tomaatinsiemenet - helmikuun lopulla, ei ole enää monta yötä siihen :)

      Oikein hyvää alkanutta vuotta sinullekin. Kesällä viimeistään tavataan meidän terassilla?

      Poista
  4. Terveisiä Norjasta! Ruokavalioni on muuttunut vähän puolihuomaamatta pois lihansyönnistä, mutta sen myötä ruokavalioni on myös köyhtynyt: kasvisruuat eivät ole mitenkään hallussa, eivätkä tule luontevasti mieleen. No, tein tänään kasvispihvejä ja samalla myös uudenvuodenlupauksen opetella tekemään monipuolisia ja maukkaita kasvisruokia. Samalla mietin, mistä tällaisia reseptejä helposti löytäisin (ja yhdestä paikasta). Etsin sitten ohjetta punajuuripihveihin, päädyin blogiisi ja kas, täällähän näitä kasvisruokaohjeita riittää ja muutakin mielenkiintoista :). Miten nämä asiat aina loksahtavatkin kohdalleen kun vain mielessään pyytää! Eli tosi mielenkiintoisen tuntuinen blogi sinulla; paljon itseäni kiinnostavaa asiaa! Pitääpä tutustua vähän lähemmin ja tavataan varmasti jatkossakin!
    ps. onhan nuo viime vuoden lupaukset pitäneet tosi hyvin kutinsa - jos yksikin lupaus pitää edes osittain, niin se on hieno juttu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Hanne ja kiitos ihanasta viestistä :)
      Jos joku muutos tulee kuin huomaamatta, ilman sen suurempaa päätöspaatosta niin silloin aika on otollinen ja maaperä otollinen :)
      Nämä minun reseptit ovat sellaista hieman puolihuolimatonta linjaa. Nopeaa, edullista, yksinkertaista, helppotekoista, lähiruokaa, perusraaka-aineita, tuoretta ja hyvää... Olen tosi iloinen jos löydät blogistani jotain vinkkejä itsellesi. On toki paljon sitten ihan oikeita kulinaristisia ruokablogeja joista löytyy hienosäädetympiä versioita näistä minun sosekeitoista. Tämä nyt vaan on minun tapani hoitaa perheelle ruokaa... Niin että ehtii harrastaa paljon muutakin kuin kokkailua :)

      Poista