tiistai 2. lokakuuta 2012

Munakasrulla & sienitäyteSitä tein iltapalaksi ja siihenkin sain käytettyä niitä suppilovahveroita... Munakasrulla on kyllä yksi maailman helpoimmista, nopeimmista ja muunneltavimmista pikkulämpimistä. Tai menee tuhdisti täytetty munakasrulla kyllä ihan ruokanakin.

Munakasrullan perusohje pellilliseen:
6 kananmunaa (luomu, tästä älä tingi :)
5dl maitoa
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
ripaus paprikajauhetta, mustapippurijauhetta, kuivayrttejä ja suolaa

Paistetaan leivinpaperilla vuoratulla pellillä 20-30 min. 200 astetta.

Omassa versiossani vaihdoin vehnäjauhot speltjauhoon ja lisäsin taikinaan mausteiden sijaan noin 1dl nokkos-silppua. Hyviä ovat molemmat ohjeet, oma viritys ja se oikea ohje :)
Vehnäjauhosta tehty pohja oli kuitenkin kuohkeampi rakenteeltaan kuin speltjauhoista tehty.

Suppilovahverotäyte:
Noin 1 1/2l tuoreita sieniä
3 sipulia
Creme bonjour yrttituorejuustoa
Persilja- ja ruohosipulisilppua
Reilusti lehtisalaattia

Jätin sienet kokonaisiksi ja hauduttelin niistä nesteet pois. (Keskilämpöinen pannu, ei rasvaa.) Kun irtoneste oli haihtunut, lisäsin sekaan nokareen gheetä ja pilkotut sipulit. Freesailin seoksen hiukan ruskeaksi

Sopivan ruskeaksi uunissa paistunut munakasrullapohja kipataan leivinarkille. Sen "nurjalle" pinnalle levitin aluksi ohuen kerroksen yrttituorejuustoa, päälle reilusti silputtua salaattia, paistettu sieni-sipuliseos ja persilja-ruohosipulisilppua. Kääritään rullalle kääretortun tapaan ja syödään pois. Munakasrulla on tosi hyvää lämpimänä, mutta ei ollenkaan pahaa jäähtyneenäkään.


Näin upean mehevää salaattia on vielä kasvimaalla vaikka kuinka.Spelt ja nokkonen tekevät rullasta tummemman ja ruokaisamman oloisen.
Tästä linkistä löydät tyttäreni Lempin version munakasrullasta paljon yksityiskohtaisempine ohjeineen :)
Rullan taikinaa voit soveltaa oman jauhokaappisi sisältöön sopivaksi ja täyteaineissa ei ole niissäkään mitään rajoituksia. Mutta loistavasti kyllä sienet tähänkin sopivat.

Ainakin persilja, ruohosipuli, pinaatti, korianteri, rucola, lehtikaali, kesäkurpitsa ja mangoldi ovat muuten vielä ihan parhaassa terässään kasvimaalla. Loppujen lopuksi Suomen kesä mahdollistaa Keski-Suomen asteillakin ainakin puoli vuotta tuorevihreää omalta pikku läntiltä. Ei ollenkaan toivotonta touhua ja puuhastelua :)

munakasrulla / täytetty munakasrulla / munakasrulla resepti / helppo munakasrulla / munakas uunissa / suppilovahverotäyte / sienimunakas / miten tehdään munakasrulla / sienitäyte /

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti