tiistai 9. lokakuuta 2012

LehtikaalisipsitNiitä kehui eilisen Keski-Suomalaisessa Pipsa Hurmerinta. Minulle lehtikaali oli tämän kesän uusi kasvatuskokeilu ja siitä tulikin kerralla topten-kasvi. Olen ujuttanut lehtikaalia pizzaan, salaatteihin, wokkeihin, keittoihin, pataruokiin, munakasrulliin, lettuihin, tacoihin... Aina kun vaan muistan ja jaksan hakea lehtiä takapihalta.

Enpä olisi tätäkään asiaa sen paremmin osannut sanoa kuin Pipsa:


Pino lehtikaalin lehtiä, josta ruodotonta silppua tuli noin 5l kulhollinen.


Lehtiosa irtoaa keskiruodista helpoiten repimällä.Lorautin kulhoon lehtien päälle kylmäpuristettua oliiviöljyä noin 1/4 dl.
Pari maustemitallista Atlantin merisuolaa ja pari pyöräytystä valkosipulirouhetta.

Atlantin raffinoimaton eli puhdistamaton merisuola on uusi tuttavuus. Suolassa on ihana "kostea" aidon suolan tuntu. "Lisäainevapaa, luontaisesti matala lyijy- ja raskasmetallipitoisuus. Suola kerätään perinteisesti käsin savikerroksen päältä."


Pyörittelin lehtikaalisilppua ja öljy-mausteseosta käsin vaivaamalla niin että öljy levittyi tasaisesti lehtiin.


Levittelin lehdet (en mitenkään tarkasti) leivinpaperilla vuoratulle pellille. 175 asteiseen uuniin noin 10 min. Laitoin kaksi peltiä kerralla kiertoilmatoiminnolla. Noin 5 litraa lehtikaalisilppua valmistui kolmella pellillisellä.


Nämä tosiaan paistuvat aikalailla hetkessä. Max. 10 minuuttia ja silloinkin ainakin kiertoilmatoiminnolla saa hiukan pitää vahtia. Eikä näitä turhaan kehuta :) Ovat ihan mainion makuisia ja käytännössä ihan olemattoman ohuita ja lehtevän suussasulavia.


Tähän vielä huomio: Ovat kostean ja öljyisen näköisiä, mutta käytännössä ihan kuivia ja lehteviä.


lehtikaali sipsit / lehtikaalisipsit / lehtikaali chipsit / lehtikaali sipsit uunissa / mitä tee lehtikaalista / lehtikaalisipsien valmistus uunissa / helpot lehtikaali sipsit /


4 kommenttia:

 1. No tämä tuli kuin tilauksesta, en tiedä huomasitko, mutta juuri kysyin sulta omassa blogissani näistä! : ) Kiitos!

  Kokeilen näitä ensi viikolla tai viikonloppuna. Nyt vielä raakaillaan ja elävöidytään ; )

  VastaaPoista
 2. On kyllä kieltämättä toimiva juttu. Nyt mausteena oli vain suolaa ja valkosipulia. Seuraavaan erään kehittelen muitakin makuyhdistelmiä.

  VastaaPoista
 3. Kauankohan säilyvät, noin niinkuin teoriassa? Käytännössä lienee sulavat suihin saman tien : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistelisin jostain lukeneeni että pari viikkoa... Eivät käytännössä säily. Eilen jo tyhjensin melkein koko kipon :) Kuvissa näyttävät kostean kiiltäviltä, mutta oikeasti ovat ihan yhtä kuivia kuin kuivatut lehdet.
   Jos jollakulla lukijoista on tästä säilyvyydestä kokemusta ja tarkempaa tietoa, niin kiitos jos viitsit kommentoida :)

   Poista