perjantai 12. lokakuuta 2012

Itupihvit - gluteeniton

Tämä oli niin outo extempore idea, että en edes kuvannut pihvitaikinan tekovaiheita.
Uusi satsi mungpavun ituja valmistui idätyskaapista ja jääkaapissa oli vielä yli puolen litran kippo entisiäkin, jonkun päivän vanhoja. Niitä ei kukaan tietenkään enää halua kun tarjolla on uusiakin...

Pihvejä paistaessani Lempi-tytär tuli jo syömään ensimmäisestä pannullisesta: Mitä nää on? Tosi hyviä.
Eli voin siis esitellä itupihvit teillekin :)

Gluteenittomat pihvit iduista ja riisistä

1/2l mungpavun ituja
2dl keitettyä riisiä
1/2 sipuli pieneksi silputtuna
2 kananmunaa
1rkl kasvisfondia
Ripaus suolaa, valkosipulijauhetta, pippurirouhetta ja yrttimausteseosta

Pavun idut bamixin lisäkipossa silpuksi, sekaan muut ainekset, paistetaan voissa kohtalaisella lämmöllä sopivan ruskeiksi.
Riisi jota käytin, oli hiukan puuroutuvaa rikottua riisiä. Se sitoi taikinaa osaltaan.



Vielä ei ole halla vieraillut salaattipenkeissä. Lisukkeeksi salaattia; rucolaa, lehtisalaattia, pinaattia ja kesäkurpitsaa takapihalta, sinimailasen ituja, kukkakaalia ja avokadoa.



kasvispihvit iduista / gluteenittomat kasvispihvit / pihvit iduista / riisipihvit /

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos Virpi :) Olivat kieltämättä ihan syötäviä.
      Tietenkään tuoreitten itujen ravintoarvoja ei kannata tuhlata kuumentamalla. Nyt kun olivat jo ehkä kolme päivää vanhoja ja uusia pukkasi idätyskaapista niin jotain niille piti keksiä :)

      Poista
  2. Niin ajattelinkin asian, olisin tehnyt ihan samon : )

    VastaaPoista