keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Arla grillijuustoa ja verhonipsuja

Niitä molempia sain samalla reissulla Cittarista, edullisesti :)

Lisään salaatteihin ja keittoihin usein paistettua halloumijuustoa. Sitä saan pari kertaa vuodessa tuliaisina Turkissa kesämökkeilevältä ystävältäni. Eilen otin kokeiluun Cittarista Arla Grillijuustoa, sitä löytyi ainakin Seppälänkankaan Cittarista hintaan 0.99€/kpl, normihinta 3.19€/kpl.

Juusto oli ihan yllättävän hyvää, ei niin suolaista ja kovaa rakenteeltaan kuin perinteinen halloumijuusto, makukin oli aika mieto. Paistettaessa juusto pehmeni ihanan meheväksi.
Pakkauksessa on kaksi juustopalaa. Jos ne on tarkoitus paistaa sellaisinaan, ovat mielestäni liian paksuja ja isoja. Leikkasin molemmat palat muutamaan kappaleeseen ja vielä keskeltäkin halki ohuemmiksi. tällä konstilla pakkauksesta tulee noin pannullinen juustoa.


Tänään 24.10 ovat salaatit muuten vieläkin kasvimaalla ihan voimissaan ilman mitään suojausta. Salattiin keräsin sitä mitä vielä löytyi; lehtisalaattia, lehtikaalia ja rucolaa, lisäksi purjosipulia, avokadoa, Arla grillijuustoa sekä nokkosen- ja auringonkukan siemeniä. Kuoritut auringonkukansiement ovat mukava rapsakka lisä salaateissa. Ovat edullisiakin, 500g /2€, Cittari Risetta.Tänään hain Cittarista ohiajaessani tätä hyväksihavaittua ja nyt ihan huippuedullistakin juustoa kymmenen pakettia lisää. Myyntiaikaa on 7.11 saakka, eikä heti senjälkeenkään tietysti ole miksikään mennyt. Jos asioit liikkeessä niin nappase muutama matkaan. Paistetut juustosiivut ovat ihania myös keittojen lisukkeena jos kylmä salaatti ei enää nyt syksyllä ruokana houkuttele.


Ja verhonipsuja, niitä löytyi Cittarin kahvilasta :) Teekuppi 0.70€ ja aina hyvää seuraa samaan hintaan. Vuosien varrella olen tutustunut kahvilan todellisiin vakkariasiakkaisiin, eläkepappoihin jotka käyvät kahvilassa joka päivä; Lukemassa iltapäivälehdet ja jutustelemassa porukalla.
Kun vain menen kahvilan suuntaankaan, tutut herrat nousevat samantien hakemaan minulle vapaan lehden jollei sitä jo pöydässä valmiina ole. Jos miesporukka on valloittanut koko pitkän pöydän, ne pari parasta kaveriani vaihtavat toiseen ja odottavat seuraansa. Elämäntarinat ovat tulleet tutuiksi, myös edesmenneet läheiset, lapset ja lastenlapset.

Eilen ohimennen mainitsin olevani matkalla raksakierrätykseen, etsimään 70-luvun verhokiskoihin nipsuja. Heti nousi käsi ylös, "Minulla on niitä vaikka kuinka. Milloinka tulet seuraavan kerran, otan ne mukaan."
En osannut luvata päivää. Sain Kalevin puhelin-numeron, soitan kun tulen. Nyt ensimmäistä kertaa vuosien jutustelun jälkeen kuulin juttukaverini nimen. Kahteen kertaan hän vielä varmisteli josko varmasti numero tuli muistiin ja tuliko oikein. Tuli se :) Ja soitan Kaleville ensiviikolla, verhonipsu-teekuppi-treffit Cittariin.

Näin ne asiat järjestyvät ja verhonipsutkin... Kävin kierrätyksessäkin kyselemässä. Hilulaatikon pohjalta löytyi kourallinen. Ei maksanut mitään sekään setti. "Vie pois, ei tuommoisista mitään."

Ja mihinkä tarvitsen verhonipsuja: Keittiön ikkunaseinä näyttää tylsältä, haluan siihen jotain väriä ja pehmennystä talveksi. Verhoja ja kankaita minulla on vaikka ja kuinka, ensiviikolla läjä nipsujakin :)
Verhokiskon hain äsken K-raudasta 2.5m / 12€. Sen verran kustantaa keittiön uudistus. Huomenna jos aurinko paistaa lähden sienimetsään, jos ei, niin ompelen keittiöön yhden tai kaksi paneliverhoa.


3 kommenttia:

 1. Oijoijoi, nyt on kyllä vesi kilellä! Halloumi on vaan Niin Hyvää!!!!

  VastaaPoista
 2. Mä maistoin kerran tota halloumia kun sitä kaikki niin kehuu. Noh.. sanotaan, että ei ollu mun suun makuista. =) Minusta se oli kauhean vahvan makuista jotenkin.

  Olen tulossa to-pe Keski-Suomeen (Jkl ja Saarijärvi). Kauheesti mietin mahtuisko mitenkään aikatauluun Äkin keikka... mutta voi tehä liian tiukkaa. La menen töihin klo 06 joten pakko ajella ajoissa jo kotiin perjantaina. Mut vielä mä joku kerta tuun kattelee vanhoja kotikulmia sinne. Ja sua sit kans!!

  VastaaPoista
 3. Ihana tuo tarina eläkepapoista. :) Olis hauska jos olis tapana kerääntyä johonkin kahvilaan noin, nykyään kaikki vaan jupisee facebookissa omalla sohvalla nököttäen..

  -t

  VastaaPoista