maanantai 29. huhtikuuta 2013

Kasvissyöjän makkarawok



Jatkoin tänään virityksiä Hälsans Kök -tuotteista, joita sain testattavaksi Buzzadorin kautta. Pari päivää sitten tein Chorizo Soijamakkaroista keiton - siitä tuli tosi hyvä. Avasin keittoa varten kaksi soijamakkarapakkausta, mutta totesin että yksikin pakkaus riittää siihen soppaan ja säästin toisen seuraavaan settiin.
Olisi tosin jo pitänyt arvata - jos taloudesta löytyy yksikin lihansyöjämies, niin makkaraa ei kannata jättää näkyville jääkaappin. Selkäni käänsin ja kaksi neljästä soijamakkarasta oli jo hävinnyt. Mies oli paistellut makkarat eikä muuten ollut edes huomannut etteivät olleet "oikeita" makkaroita...

Eli lounaan pohjaksi minulla oli kaksi soijamakkaraa, kantapala ananasta ja eilisiä riisinuudelin jämiä - thaipyttis:

1 paketti Hälsans Kök soija chorizomakkaroita
3rkl oliiviöljyä
3 sipulia
3 valkosipulin kynttä
1/3 tuorechilipalko
5cm pala inkivääriä
1 pussi Thai wokvihanneksia
5dl valmiiksi keitettyjä riisinuudeleita
2 viipaletta tuoreananasta

Paloiteltu soijachorizo ruskistellaan kevyesti oliiviöljyssä. Pannulle lisätään viipaloitu sipuli, pilkottu valkosipuli ja pieneksi pilkotut inkivääri & chilipalko. Kuullotetaan hetki ja lisätään jäinen wokvihannespussi. Kun vihannekset ovat aikalailla sopivia (muutama minuutti), sekaan lisätään pilkotut riisinuudelit ja tuoreananas. Hetken pyöräytys ja valmista on.
Maustoin wokin tilkalla soijakastiketta. Lautaselle chilikastiketta ja persiljasilppua.
Nopea ja hyvä setti tuli tästäkin. En ole aiemmin kokeillut makkaraa wokissa mutta toimii näinkin. En nyt osaa tähän reseptiin ihan peruslenkkiä tai kevytnakkeja suositella, mutta hyvinmaustettu soijachorizo sopi wokattavaksi ihmeen hyvin. Sai lapsiltakin kovasti kehuja.



Kokonaista kaksi soijamakkaraa viiden ruokailijan lounaspohjana :)





Hälsans Kök -tuotepaketti tuli minulle Buzzadorin kautta testattavaksi. Buzzaus on minulle yksi mukava harrastus muiden joukossa. Buzzaajana saan silloin tällöin testattavaksi uusia mielenkiintoisia tuotteita. Mitään palkkaa touhusta ei makseta, mutta kivat tuotepaketit toimivat kannustimena.
Uusia buzzadoreita rekrytoidaan jatkuvasti. Jos innostut aiheesta niin voit ilmottautua TÄÄLLÄ.
Juttuja aiemmista buzzauskokemuksistani ja lisätietoa aiheesta löydät TÄÄLTÄ.

kasviswokki / kasvismakkara wokki / soijamakkara resepti / 

2 kommenttia:

  1. Miksi et vastaa enää kommentteihin? Hauskaa vappua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa Vappupäivää sinullekin :)
      Olen pahoillani jos joku kysymys on jäänyt huomaamatta - aika kiireinen muutama viikko on nyt takana. Julkaisen kyllä kommentit yleensä kun käyn koneella mutta joihinkin kysymyksiin jään miettimään vastausta ja kommentoin kun on aikaa istahtaa hetkeksi.
      Nyt painun salaatin kylvöpuuhiin. Ihana päivä tulossa :)

      Poista