keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Rypyttömän ihon tavoittelua...

Jatketaan James A. Duken parantavien ruoka-aineiden listaa ja paranneltavana vaivana siis rypyt.
1. Pavut
2. Porkkana
3. Suklaa
4. Kalaöljyt

5. Vihreä tee
Vihreä tee estää erityisesti auringonvaloon liittyviä ihovaurioita. Teen sisältämät polyfenolit kuten teaniini ovat vahvoja antioksidantteja. Koska vihreä ja valkoinen tee ovat vähemmän jalostettuja kuin musta tee, niissä näyttäisi tutkimusten mukaan olevan enemmän antioksidanttista toimintaa.


Asiantuntijoiden suosittelema jopa viisi kuppia / päivä ei ole ainakaan minulle mikään ongelma. Jätin kahvin ja mustan teen pois jo jokunen vuosi sitten. Aamun aloitan aina vihreällä tai valkoisella teellä - ja sitä meneekin melkeinpä kannullinen aamulehteä lukiessa. Päivällä vaihdan kannuun sekoituksen erilaisia itsekerättyjä yrttejä mikä nyt kulloinkin sattuu sopivalta tuntumaan.
6. Ananas
Ananaksen alfahydroksidihappoja käytetään useissa ihonhoitotuotteissa. Ne auttavat ulointa ihokerrosta pääsemään eroon vanhoista ihosoluista ja tuottamaan uusia. Alfahydroksidihapot sopivat hyvin auringonvalon vaurioittaman ihon nuorentamiseen ja näyttäisivät hillitsevän auringonvalon ihoa vanhentavaa vaikutusta.

Ja mikä parasta, Duke nostaa suomalaisen perinneherkun - mustaherukan ananaksen korvikkeeksi. Mustaherukka on tähän saakka ollut minulle hieman haasteellinen marja, mutta viime aikoina olen tykästynyt siihen kovasti: Kokonaisia mustaherukoita luonnonjogurtin kanssa tai mustaherukka-omenasose-rahkaa. Molemmat olleet tämän talven suosikkeja.

Ananas on yksi hedelmistä joka ei kerää torjunta-aine tai muita kemikaalijäämiä. Eli joskus harvoin jos jotain hedelmiä ostan, niin ananas on yksi niistä. Nyt keväällä niitä saa usein ihan edulliseen kilohintaan.

Huomenna teen juttua aiheeseen liittyvästä kasvonaamiosta.


Tänään sattuikin sopivasti juttua näistä auringon haittavaikutuksilta suojaavista ruuista - kyllä talven jälkeen taas kasvoja kiristi muutaman tunnin jäälenkin jälkeen...
Ananasta ei tänään retkieväinä ollutmutta vihreää teetä kyllä ja sitä piimäpiirakkaa - jo kolmas pellillinen menossa :)


Ei voisi kauniimpaa säätä vapaapäiviksi osua. Aurinko, ystävä, hyvät eväät repussa - kaksi päivää jäällä menneet kuin siivillä. Akut taas ladattu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti