sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Lempi tyttären huone

Ns. lastenhuoneita meiltä löytyy kolme. Jokaisella tyttärellä omansa, suunnilleen samankokoisia ja tyylisiä pohjaratkaisuiltaan ja siististi rivissä käytävällä :)
Jo useammankin kerran niitä ovat keskenään vaihdelleet syystä tai toisesta... Sopii minulle, antaa tyttöjen tuuhastaa :D

Tässä jokunen kuva keskimmäisen 14 v. Lempi-tyttären huoneesta:

Koulupöydän laatikostona Muurame, tasona Jyväskylän puukeskukselta tuon komeron seinän syvyyden levyisenä alkava vinoonleikattu levypala, pöydänjalkoina halvat perusjalat, jalkalamppu, peili, tuoli ja roskis Ikea, Tampella verhot.
Seinällä Muurame Nappeja harmaasävyisinä, jokaisessa lastenhuoneessa on yksi seinä maalattu jollain tehostevärillä. Lempillä nyt syvänpunainen mutta huoneen tunnelma on helppo vaihtaa maalamalla tuo seinä kokonaan uudella värillä. Usein tytöt ovat niin tehneetkin ja sitten taas pengotaan komeroista uuteen seinäväriin sopivia verhoja ja sisustusjuttuja  :)
Oviseinälle asennettu hylly kenkien säilytyspaikkana. Tämä on ihan käyttökelpoinen vinkki. Hyllylle sopivat hyvin myös korit tai päällystetyt pahvilaatikot. Mittailee vain valmiiksi hyllytason päälle suunnitellut laatikot ja sahuuttaa sitten mittojen mukaan levyn jossain puutarvikeliikkeessä. Tämäkään hyllynpala ei maksanut kannakkeineen kuin noin parikymppiä ja tyhjä tila oven päällä pääsi tarpeelliseksi säilytyspaikaksi. Hylly on sijoitettu "roikkuvaksi" jotteivat kannakkeet näy alhaaltapäin.
Ja lisää Lempin kenkävarastoa...
Suunnitelmissa tuonne tyhjälle seinälle sängyn taakse joku taulu. Sängyn päätyseinälle tulossa kierrätyskeskuksesta löytynyt Kaisa Tuulenkarin maalaus... Kunhan vaan saan aikaiseksi viedä sen kehystettäväksi.

Lempi itse teki huoneestaan paljon yksityiskohtaisemman jutun ja videonkin. Tässä LINKKI jos haluat vilkaista tarkemmin teinitytön valtakuntaa :D


7 kommenttia:

 1. Jo on tytöllä kenkiä!

  Ihana postaus, kiva huone! En voinu olla huomaamatta Iittalan astioita kaapissa ja pöydällä; kerääkö teidän tytöt omia astioita muuttoa varten?

  VastaaPoista
 2. Onpa tyylikäs huone tuon ikäisellä - minulla taisi olla tuolloin vielä kaikenmaailman vanhat lelut ja koulujutut ihan sulassa sekamelskassa keskenään. :D

  VastaaPoista
 3. Kiva huone ja tuo kenkälautavinkki on oivallinen. Lempillä taitaa olla kaksi kertaa enemmän kenkiä kuin minulla :)

  VastaaPoista
 4. Hei Kirpparikeiju :)
  Lempi on keräillyt kirppareilta pääasiassa vanhoja suomalaisia nahkasaappaita ja tykkää nyt niitä sitten säilytellä näkysällä.

  Astioita on tullut lahjoina ja itsekin joskus sorrun kuponki- sunmuihin tarjouksiin :D

  Meillä oli tuossa lähellä Iittala tehtaanmyymälä jossa oli joskus ja sillointällöin aivan veretseisauttavia tarjouksia... Sieltäkin sitten tuli aikoinaan astioita haalittua.
  Liike on nyt lopetettu mutta osani ehdin kantaa sieltä niitä "löytöjä" minäkin :D

  VastaaPoista
 5. Hei kaunis Coraline :)
  Veera ja Lempi ovat olleet aina hyvinkin esteetikkoja. Leluvaihe huoneista taisi loppua reilusti alle kymmenen vanhoina. Meillä tosin asiaa ja leikkejä helpottaa myös että alakerrassa on iso lämmin kellaritila jossa käytännössä kaikki lelut ovat nytkin (siis ne mitä on säästetty). Nuorin tytär vielä leikkii barbi- sunmuita touhuja ja tuolla alhaalla sitten saavat leikit olla ihan rauhassa eikä tarvitse niitä kavereiden kanssa jokavälissä pois siivota.

  VastaaPoista
 6. Hei Pauska :)
  Jep, tuota seinähyllyideaa on meillä sovellettu useampaankin tilaan ja on mielestä toimiva ja usein sisustukseenkin sopiva säilytysratkaisu.
  Oven päälle sijoitettuna tuo myös jotenkin kivan efektin huoneeseen astujalle, eloa ja syvyyttä kattopintaan... No tämä nyt tämmöinen toivoton "ei arkkitehtuurinen" ilmaisu ja ajatus :D

  Lempi ja Lempin kengät...
  Vie nyt taas kirpparille tavaraa ja ainoana motivaationa ajatus ostaa tienatuilla rahoilla UGG-kengät :D

  VastaaPoista
 7. Ei ihan sellainen huone kuin minulla tuon ikäisenä! :D Tosi kivoja juttuja! Silmäni iskin erityisesti noihin puunukkeihin: hauskat poseeraukset jokaisella! :D

  Niin, ja ihana bloggaava perhe teillä! :) Kävin siis tutustumassa noihin muihinkin blogeihin!

  VastaaPoista