keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

26. maaliskuuta

Tänään:
Vieressä surrasi kevään ensimmäinen kärpänen.
Tarkenin päivän ulkona lyhythihaisella paidalla.
Pesin terassin.
Kannoin kesäkalusteet ja ruukut varastosta.
Leikkasin seinällä kiipeilevän kiinanlaikkuköynnöksen.
Istuin auringossa.

Ruukut valmiina kesään - odottavat hentoja taimia olkkarin ikkunalta ja kasvimaalla talvehtivia sisukkaita monivuotisia yrttejä...

Viikonloppuna paistetaan kesän ensimmäiset terassiletut...
Hämärien iltojen iloksi siniset kynttilät, harteille huopa, olisiko viinilasin aika...
Iltapäivän aurinkoseinusta - lehtien lukua, teetä, ystävän seuraa...

Vaaleanpunaisia pelargonioita, portaat täyteen basilikaa, mitähän muuta kokeilen tänä kesänä...

Persiljaa, ruohosipulia, basilikaa, sitruunaruohoa - ihan kohta...

Melkein tärkein terassivaruste - vanhat puutarhalehdet...
Tomaatit ja chilit - vielä muutaman viikon ikkunan takana. Lyhythihainen paita - sillä pärjäsin päivän ulkona :)
Vielä teille kaikille kommentteja tai kysymyksiä lähettäneille: Huonolla omallatunnolla taaskin totean että ei päivä riittänyt niihin kaikkiin vastata. Kiitos niistä kaikista ja ajatuksissani olette. Haluan paneutua niihin ihan ajan kanssa - eli odotan että saan sopivan rauhan hetken vastailla. Kiitos teille kaikille :)

9 kommenttia:

  1. VAU mitkä versot! Kasvaakohan mulle mitään vastaavaa tai siis kasvaakohan siemenistä ollenkaan mitään.. ;-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vaan :)

      Kyllä varmasti kasvaa - minä aina vähän keulin kylvöhommissa ja taiteilen sitten toukokuussa sisälle liian isoksi venähtäneiden tomaatintaimien kanssa... On se vaan niin palkitsevaa touhua. Ja vähän sama kuin synnyttäminen - ne huonot muistot unohtuu aina ja vain komeimmat taimet jäävät mieleen :D

      Poista
    2. Heh, toivottavasti onnistun ja jos en niin ensi vuonna uudestaan!

      Olen saanut kyllä niin paljon inspiraatiota sinun blogista, enkä pelkästään kasvatusjutuissa vaan myös elämäntavoissa, ruokajutuissa ja vitamiineissa! Kiitos todella paljon! :-)

      Poista
  2. Oi! :) voit kuvitella, että oli itkussa pitelemistä, kun koira oli tuhonnut tällä viikolla jo toiseen otteeseen puolet mun pikkupikkutaimistani...!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ja voi...
      Voi hemmon koira - saanko luvan vähän moittia sitä minäkin. Meidän koira ei ollenkaan kiipeile mihinkään. Aiemmin meillä oli kissoja, mutta kai nekin vaistosivat missä menee rouvan rauhallisuuden raja - eivät ikinä härkkineet taimia..
      Vielä ehdit kuitenkin laittaa monenlaista tilalle jos ihan vähiin jo käyvät taimet.

      Poista
  3. Onpa teillä ollut mahtavan lämmin päivä siellä! Ja hienot ovat taimet ja terassi odottamassa :). Meillä oli ihan navakka tuuli, pipo päässä ja siihen malliin. Yöllä pakkasta liki -9 tuossa merenrannan sääasemalla ja päivälläkin sen verran vilpoisaa (+3 ja se tuuli), ettei tarettu mennä kuistille välipalaa syömään, vaikka ensin meinattiin, kun aurinko niin kivasti paistoi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Tiina :)
      Keski-Suomessa oli ihana päivä eilen - ja leppeä sää jatkui tänään. Haravoin tänään puolet pihaa - piti ottaa villatakki heti alkuunsa pois ja tarkeni kyllä touhuta ihan lyhythihaisella taaskin. Uskomatonta kyllä - en muista että ikinä olisin paitasilleen haravoinut maaliskuussa.
      Ruoputin talon päädyn kukkapenkinkin - siinä tummaa tiiliseinää vasten oli melkein kuuma. Meillä tämä kuvien takaterassi on eteläkulmassa. Tumma tiiliseinä kerää lämpöä ja L-kulma estää tuulet. Se on kyllä ihan parhaimmillaan keväällä ja syksyllä. Helleaikaan tahtoo olla liiankin kuuma nurkka. Mutta oiva paikka silloin yrttiruukuille - kunhan vaan jaksaa ja muistaa kastella :)

      Poista
  4. Oi miten ihanan keväisiä terassikuvia:) Tänään oli kyllä aivan ihana päivä täällä Savossakin, tosin italialainen poikaystäväni kieltäytyi ulkoilmaan menosta koska oli kuulemma liian kylmä. Ei sitten. Näin suomalaiselle tällaiset kauniit kevätpäivät ovat kyllä herkkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Lena :)
      Innostuin ottamaan kuvia kun valo oli iltapäivästä niin lämminsävyinen. Terassi on aina talvella ison ja tyhjän oloinen. Kun kaikki kesärekvisiitta on levitelty, ei tunnu enää yhtään isolta.
      Olen kyllä jälkikäteen ollut tyytyväinen että teimme reilun kokoisen lautaterassin. On se vaan niin kätevä käytössä. Jos joku terassin rakentamista suunnittelee, niin uskallan kyllä vinkata tekemään tuplakokoisen siitä mitä suunnittelet :)
      Nyt kun lapset ovat kasvaneet, niin nurmialuetta ei oikein tarvi mihinkään. Suunnitelmissa onkin, josko kaivaisi sen tilalle vaan lisää yrtti- ja kukkamaita.
      Vielä on ainakin pariksi päiväksi luvattu aurinkoa - ihanaa :)

      Poista