maanantai 24. maaliskuuta 2014

Handsfree vispipuuro

Vispipuuron vispaaminen oli minulle yksi tylsimpiä keittiöhommia - useampi kerta viikossa seisoin sähkövispilän metelissä käsi kahvajumissa. Tykkään, että vipipuuro on tehty ihan siihen rajoilleen että vielä vispaantuu - mahdollisimman löysäksi keitetystä puurosta vispaantuu minun makuuni parempi puuro, kuin paksuksi keitetystä pohjasta. Mutta mitä löysempi puuropohja, sen pidempi on myös vispausaika. Yleiskone tietysti hoitaisi homman, mutta minulla ei ole yleiskonetta - ja se että puuro pitäisi vaihtaa kattilasta koneen vispauskulhoon - lisää tiskiä ja työvaiheita - en tiedä motivoituisinko touhuun.

Ratkaisun ongelmaan keksin jo vuosia sitten; mittasuhteiltaan yhteensopiva sähkövispilä & puurokattila. Sähkövispilä kiilataan kattilan ja purkkien väliin, johdon pää jää taakse, vispilän sivuliuku estetään sekin tarpeeksi painavalla ryyni- tai jauhopurkilla, kone käyntiin ja siinä puuro vispaantuu kätevän emännän lueskellessa aamun lehteä.
Ensimmäiset vuodet vahdin touhua toisella silmällä keittiössä touhuten - kauhukuvissani täysillä kierroksilla mylläävä vispilä hyppää kattilasta - marjapuuron roiskeet katossa...
Kertaakaan vispilä ei ole karannut kattilasta - uskallan puuron vispautuessa käydä vaikka koneella tekemässä tällaisen pikaisen postauksen aiheesta :)

Tässä autenttinen tilannekuva aamulta. Tämän kummoisemmin vispilää ei tarvitse yleiskoneeksi viritellä. Kattila on kiilattu pöydällä olevien purkkien ja leikkuulaudan väliin, vispilän johto kattilan ja purkkien väliin. Tänään syödään tyrninmarjapuuroa.


4 kommenttia:

 1. Loistava patentti! :D tämähän pitää ottaa käytäntöön itsekin! :)

  Aurinkoista viikkoa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja tuon itse vispipuuron tekokin on ollut mielessä jonku päivän :) saanut vaan aikaiseksi ruveta keitteleen :D ootko muuten tyrniin kokeillut tehdä :)? Oon tyrnimehua pistänyt puolukoiden tilalle :P Voi se on kyllä niin herkullista ja kauniin väristäkin :)

   Poista
  2. Hei Tiina Eliisa :)
   Katsopa vaan minkävärinen puuro se nytkin kattilassa pyörii :D Sitä tyrnipuuroa juuri :) Se on kyllä yllättävän hyvää - oikeastaan melkein ainut konsti millä minun tulee syötyä kokonaisia tyrninmarjoja. Ajelen kokonaiset marjat vesitipan kanssa sauvasekoittimella silpuksi - kuoret silppuuntuvat, mutta siemeniä ei saa päreiksi millään koneella. Ollaan kyllä jo totuttu että ovat puuron seassa - pitää vaan muistaa pureskella ne syödessä rikki että öljyt pääsevät vaikuttamaan.

   Ihan kaikki sähkövispilät eivät tähän konstiin taivu - vispilän pohjan pitää olla suora ja takakannessa pieni sauma joka tulee konetta kattilaan :)
   Tämä Philips toimii, uudempi Wilfa-vispiläni ei toimi.

   Poista
  3. Hih! Eikä :D kuinka olen näin sokea :D tosiaan tutun väristä tuo sinun puuro hih :) kstseeni oli mahdollisesti kiinnittynyt enempi tuohon patenttiisi kun ilmiselvää turnipuuroahan tuo on :P herkulta näyttää :)

   Pitääpä tutkailla löytyykö vatkaimestani pykälää :) jos ei, sehän onkin seuraavan vatkaimen ehdoton kriteeri ;)

   Poista