lauantai 29. maaliskuuta 2014

Savihoito hiuksille ja hiuspohjalle
Dr Ferraron savinaamio hiuksille - syväpuhdistaa sekä antaa ryhtiä ja voimaa:
Savea, vettä, peltokorteuutetta ja 1-3 tippaa ylang-ylang eteeristä öljyä.

Peltokorteuutetta minulla ei ole, mutta teeaineksena käytän sitä usein. Haudutin nytkin kuivatusta peltokortteesta vahvan keitteen ja sekoitin savijauheen siihen.
(Peltokortetee on diureetti eli nestettäpoistava - toimii siis pika-apuna turvotukseen ja tukee laihduttajaa. Sen piipitoisuus on korkea - vahvistaa kynsiä ja hiuksia. Hiusten savinaamioon keitettä ei mene kuin pieni loraus saven notkistamiseen - laimenna ylijäämä teeksi.)

Ylang-ylang eteerisen öljyn korvasin rosmariinin eteerisellä öljyllä - se on tunnettu hiuksia vahvistavana. Hiuksiin käytettävä savinaamio saa olla hiukan juoksevampi kuin iholle levitettävä. Naamioon tarvittava savimäärä riippuu hiusten pituudesta ja vahvuudesta - tämä annoskoko on sopiva hennoille puolipitkille hiuksilleni.

1dl Argital hienorakeinen vihreä savi
4-5rkl peltokortekeitettä (tai muuta hiuksille sopivaa yrttikeitettä tai vain pelkkää vettä)
2-3 tippaa eteeristä öljyä (hiuksille ja hiuspohjaan sopivia ovat mm. laventeli ja rosmariini)Olen kokeillut levittää savinaamion sekä kuiviin että kostutettuihin pyyhekuiviin hiuksiin.
Ohjeistuksessa savinaamio levitetään pyyhekuiviin hiuksiin, muttta itse koen kätevämmäksi tehdä seoksesta hiukan notkeamman ja levittää sen suoraan kuiviin hiuksiin ja hiuspohjaan. Saven levityksessä voi käyttää kumihanskoja suojaamassa kynsien alusia.
Aloita hiuspohjasta - kuin hiusväriä levittäessä, ja etene latvoihin. Kun saviseos on hierottu tasaisesti hiuksiin, pää suojataan suihkumyssyllä tai kelmulla. Itse laitan päälle vielä froteehupun ja istuskelen lempeän lämpimässä saunassa vaikutusajan. Ohjeistus on 10-15 minuuttia, mutta yleensä annan hoidon vaikuttaa noin puoli tuntia.

Ohjeen mukaan saven voi huuhdella pois pelkällä lämpimällä vedellä, tai pestä Argital savishampoolla. Minä en haluaisi häiritä saven hoitotyötä hiuksissa ja hiuspohjassa - eli en käytä hoidon jälkeen shampoota. Huuhtelen hiukset ja levitän tarvittaessa pyyhekuivien hiusten latvoihin hiukan seerumia.

Savi on luontaisesti epäpuhtauksia poistava tuote. Savihoito kannattaa tehdä ainakin ennen hiusten värjäystä tai muuta käsittelyä - se poistaa hiuksista muotoilutuotejäämät.

Omissa hennoissa, veltoissa ja käsittelemättömissä hiuksissani savihoito reagoi jättämällä hiukset jännän karheksi - tuntu on hiukan sama kuin merivedessä uinnin jälkeen. Hennot hiukset ovat paksumman oloiset, eivätkä karkaile nutturasta - aivan kuin niissä olisi jotain tuuhentavaa muotoilutuotetta.

Ekokampaajan kertomaa hiusten savihoidosta. 
"Kun halutaan päästä eroon kiusallisista hiuspohjan ongelmista, ekokampaaja käyttää erilaisia yrttejä; nokkosta, peltokortetta, kamomillaa… tasapainottamaan ja rauhoittamaan hiuspohjaa. Suurin apu löytyy hiuspohjan syväpuhdistuksesta savella tai merilevällä." (Kannattaa lukaista linkistä lisää.)

Viime kesän paras kosmetiikkalöytöni oli Argital hoikentava vartalosavi. Kokovartalon hoitonaamio on helpompi toteuttaa mökkisaunassa (saunan suojaus ei ole niin tarkkaa ja saven poishuuhtelu luonnistuu järvessä) mutta kotisaunassakin savella on helppo hoitaa hiuksia ja paikallisia ihoalueita.

Argital -savituotteet ovat ikisuosikkejani: juotavaa savea olen käyttänyt jo pitkään. Iholle & hiuksille käytän sekä valmiita saviseoksia, että savijauheesta itse sekoittamiani hauteita. Valmiit saviseokset ovat käteviä - ne on helppo levittää tuubista ja mukana on eteeristen öljyjen ihana tuoksumaailma.

Savijauheista itse sekoittaen savihoidoista tulee edullisempia kuin valmiita naamioseoksia käyttäen. Puhtaaseen saveen voi sekoittaa mielituoksujaan ja hoitavia ainesosia.
Kotioloissa kallistun ihonaamioiden osalta valmiiden seosten helppouteen. Hiusnaamion teen kuitenkin kuivasaveen sekoittamalla.

1kg pakkaus Argital hienorakeista vihreää savea kustantaa Dell'Eco nettikaupassa 14€. Hiusnaamioita ja paikallisia ihohoitoja tästä pakkauksesta riittää vaikka kuinka moneen kertaan. Argital savi sekoittuu helposti nesteeseen (usea savilaatu kokkaroituu) ja sekaan lisätty tippa-pari eteeristä öljyä tuo hoitoon oman luksuksensa. Erityisesti saunan lämmössä tuoksut pääsevät oikeuksiinsa."Argital on italialainen luonnonkosmetiikkasarja, joka on toiminut alalla jo yli 30 vuotta ja tehnyt tunnetuksi vihreän saven monipuolisia käyttömahdollisuuksia ruumiin ulkoisessa ja sisäisessä hoidossa. 
Argital tuotesarjalle on myönnetty AIAB-ICEA- laatumerkit sekä seuraavat tuotekohtaiset sertifioinnit:

- BDIH -luonnonkosmetiikka laatumerkki

-DEMETER-biodynaamisen tuotteen laatumerkki
-Vegan OK – vegaanituotteen merkki 

Tuotannossa raaka-aineita käsitellään mahdollisimman hellävaraisesti: Mm. Kasviraaka-aineissa suositaan luomu- tai biodynaamista tuotantoa ja dynamisaation (tuotepohjan raaka-aineiden rytminen käsittely läpi tuotantoprosessin) avulla pyritään säilyttämään tuotteen hoitoteho ja kasvien luontaiset ominaisuudet mahdollisimman lähellä alkuperäistä."

Argital savituotteet / kauneudenhoito ja savi / savinaamio hiuksiin /

1 kommentti:

  1. Savi on aivan loistava tuote, olen käyttänyt näitä jo vuosia. Ei kuitenkaan koskaan pidä sekoittaa savijauhetta metallisilla välineillä tai metalliastioissa! Savi imee itseensä metallia, mikä vähentää saven puhdistavaa vaikutusta. (Tästä usein varotetaan myös pakkauksissa.)
    Oli pakko kommentoida, kun näin kuvan.. paras tulos saadaan käyttämällä lasisia, puisia ym. keittiövälineitä.

    VastaaPoista