keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Aikuisen naisen Lumene

Kiitos Lumene - sain testikäyttöön uuden Lumene Bright Now Visible Repair -ihonhoitosarjan. Sarja on suunnattu 35+ naisille ja se lupaa mm. vahvistaa ikääntyvää ihoa, korjata ikääntymisen merkkejä, suojata ja heleyttää ihoa.

Ihonhoito on monen asian summa - sen jos minkä vanhemmiten huomaa... Ihmeisiin en usko minä, eikä teistä aikuisista naisista kukaan - mutta pienet jutut, ne tekevät suuren eron ihon yleiseen olemukseen.

Liikunta - sen vaikutusta ei voi kieltää tai vähätellä. Oma ihoni on parhaimmillaan reippaan lenkin jälkeen.
Vesi - huuhtelee kuona-aineet pois ja pitää yllä solujen nestetasapainoa.
Ruokavalio - gluteenipitoisten viljojen poisjättäminen vei kasvoiltani pintapöhötyksen ja napakoitti linjoja.
Sokeri - kuusikymppisen ystäväni maksaläiskät katosivat kun hän jätti lisätyn sokerin kokonaan pois.
Alkoholi - ei passaa minulle ollenkaan - illalla otettu olutlasillinen nousee vasta aamulla päähän - silmien alle.
Kasvohieronta - siitä en ole vielä postaillut, mutta sen vaikutukset ovat näkyviä.
Ravinnelisät - Q10, kollageeni, vehnänalkioöljy...
Ihonhoitotuotteet - kuorivat, suojaavat, kosteuttavat ja tasoittavat ihon pintaa.



Lumenen ihonhoitotuotteet ovat minulle tuttuja jo monen aiemman sarjan kautta. Bright Now -sarjassa minulle uusi innovaatio oli silmänympärysvoide; rasia on kaksikerroksinen, saman kannen alta löytyy siis silmänympärysvoide, sekä jojoba- ja manteliöljypohjainen, valoa heijastava peitevoide.

Silmänympärysvoide toimii; levittyy, imeytyy, eikä kirvele herkkiä silmiäni. Koostumus tuntui omalle iholleni hiukan tuhdilta päiväkäyttöön, mutta olen nyt opetellut hetken odottelemaan silmänympärysvoiteen imeytymistä - huono tapani on "kiireessä" jättää se väliin aamuisin. Aika ravitsevan oloinen rakenne siis, imeytyy kuitenkin mielestäni kohtuunopeasti.

Saman kannen alla on myös erillinen valoa heijastava peitevoiderasia. Minulla iho-ongelmia on ihan haasteeksi asti, mutta silmänaluset eivät tarvitse kovin vahvapigmenttistä peitevoidetta. Bright Now peitevoide on riittävä tasoittamaan silmänympärysihoni. Ja mistä tuotteelle iso plussa, olen taputellut sitä myös yläluomille ja tuote toimii siinäkin.
Käytän harvoin luomiväriä - Bright Now peite- ja valovoide tasoittaa luomienkin sävyä arkeen ihan sopivasti.
Peitevoiteen levitys on tehtävä taputtelemalla - se tietysti onkin se oikeaoppinen tapa kohdella ohutta silmänympärysihoa - ainakin omalla ihollani tämä peitevoide tuppaa rullaantumaan, jos sen levittää napakasti vedellen.

Suurin osa peitevoiteita on ihan liian tuhteja tai kuivahkoja herkälle silmänalusiholle. Kiinteä ja paksuhko peitevoide sopii punoittavan näpyn peittämiseen - ikääntyvän ihon silmienympärysiholle sellainen ei tee mitään hyvää. Bright Now -peitevoide on hoitava ja suunnattu nimenomaan silmänympärysiholle. Voide heijastaa kevyesti valoa - ei niin erottuvasti kuin valokynä, mutta sillä saan minulle riittävän tasoituksen ja kirkkauden arkikäyttöön.




Bright Now päivä- ja yövoide ovat hyväksihavaittua tuttua Lumene laatua. Käytössäni oli talven aikana Lumene LAB -sarjan tuotteita. Bright Now -sarja tuntuu vähintäänkin yhtä hyvältä - pidempi testausaika kertonee lisää.

Pidän sarjan miedosta tuoksusta, tuttu aiemmista Lumene -sarjoista. Olen aika tarkka tuoksujen kanssa, muutaman sarjan hinnakkaat meikkivoiteet ovat jääneet minulta käyttämättä oudon tuoksunsa vuoksi. Vaikka tuotteiden tuoksuttomuus on hyvä asia sekin, koen että ihonhoitotuotteisiin lisätty mieto luonnonmukainen tuoksu tuo jotain extraa ja luksusta jokapäiväisiin ihonhoitohetkiin.


Bright Now päivä- ja yövoiteet imeytyvät kohtuullisen nopeasti - itse toivoisin vieläkin hitaammin imeytyvää yövoidetta, silloin ehtisi hieroa kasvot voidetta levittäessä ihan ajan kanssa.
Kuorin ja hoidan kasvojen ihoa naamioilla suhteellisen säännöllisesti - ihoni pinnassa ei ole kuivuutta - ennemmin ehkä lievää rasvoittumista paikoittain. Päivävoiteeksi minulle tuntuisi riittävän pelkkä seerumi - etenkin jos meikkaan heti aamusta.
Siitä plussaa, että päivävoiteessa on suojakerroin 15, ja jos jotain lisäisin tuotteeseen, niin kevyen värin. Kotioloissa ja erityisesti kesäaikaan minulle riittäisi värillisen päivävoiteen tuoma tasoitus iholla. Tarvittaessa paikallisesti peitevoidetta, aurinkopuuteri tai poskipuna, huulipuna ja aurinkolasit - täältä tullaan elämä :)

Sen on ikä opettanut, että seerumit ihan oikeasti tasoittavat ja heleyttävät ihoa. Tykästyin talvella Lumene LAB -suojavoiteeseen ja olen käyttänyt sitä meikin alla ilman lisättyä päivävoidetta. Bright Now seerumi on ehkä vieläkin tasoittavampi tuote. Levittäessä se tuntuu iholla hetken viilentävältä,  imeytyy nopeasti ja jättää ihon tasaisen oloiseksi. Päälle on helppo levittää mineraalipuuteri ilman mitään pohjustuksia.



Lumene on aina onnistunut tuotteissaan, mutta myös brändäyksessä. Sarja on kotonaan Sokoksen "oikealla" kosmetiikkaosastolla, mutta kätevää meille normimammoille on, että se on kattavasti edustettuna myös Cittarissa - siellä käyn aika paljon useammin kuin Sokkarilla.

Cittarissa houkuttimena on ainakin viime vuosina ollut (kerran tai kaksi vuodessa) kampanjointi, jossa kaikkia Lumenen tuotteita on myyty -40% alennuksella. Sitä kampanjaa olen minä ja moni ystävänikin jo tottunut odottelemaan ja sen houkuttamana sitten kerralla ostamaan koko hemmottelupaketin :)



Lumene Bright Now -sarja on kohtuullista keskihintaa. Minulle parinkympin pintaan oleva hinta voiteesta tai seerumista on sopiva - yli viittäkymppiä en kai ole maksanut koskaan. Toisaalta kai hoidan psyykeäni enemmän kuin ihoani sillä, etten valitse ihan halvintakaan :)

Bright Now -tuotteiden pakkaukset ovat sitä mitä odotan - puhtaan ja raikkaan oloiset - suomalaiseen makuun nekin. Pääsivät edustuspaikalle jokunen aika sitten rakentamilleni kosmetiikkahyllyille.




Lumene Bright Now -sarja on täyteläinen ja hinta-laatu suhteeltaan ihan suositeltava ostos. Ykköseksi tuoteperheestä nostan Bright Now -seerumin. Tein kokeiluja levittämällä toiselle puolelle kasvoja päivävoidetta, toiselle seerumia - seerumipuoli toimi minulla meikin alla paremmin.
Silmänympärysten peitevoiteeseen tykästyin, koska sillä saan tasoitettua myös yläluomien värin samalla levityksellä ja yhdellä tuotteella. Ihon pinnan väri tasoittuu, voide kirkastaa ihoa ja se imeytyy suhteellisen nopeasti.
Yövoide on hyvä perusvoide, tykkään tuoksusta ja rakenteesta, pienikin määrä levittyy helposti. Päivävoiteet yleensäkin ottaen ovat niitä ehkä vähiten  käyttämiäni - ja vain koska korvaan nykyisin ne pelkällä seerumilla.

Uusimman Gloria -lehden välistä löytyy muuten näyte Lumene Bright Now päivävoiteesta.


Kosmetiikkakokeiluja olen viisikymppisenä naisena ehtinyt tehdä - paljon... Lumene on kuitenkin se sininen suomalainen, joka on kulkenut mukanani jo pyöreät neljäkymmentä vuotta - muistaako joku muu ne ensimmäiset sinikuoriset "kivipuuterit"? :)

Lumene tuli markkinoille 70-luvulla ja muutamassa vuodessa siitä tuli Suomen eniten myyvä kosmetiikkasarja. Lumenessa mielikuvana on samaa tuttua turvallisuutta kuin villasukissa ja "sinisessä" suomalaisessa suklaassa. Se on kuitenkin aina kulkenut aikaansa edellä mm. suomalaisten marjauutteiden käytössä kosmetiikan tehoaineina ja tuomalla markkinoille ajan henkeen sopivia ja innovatiivisia, mutta kuitenkin tutun turvallisia tuotteita.

Vaikka kaikki Lumene-tuotteet valmistetaan Suomessa, hintataso on onnistuttu pitämään (uskallan sanoa) edullisena tuotteiden laatuun ja imagoon nähden. Meikkituotteiden osalta Lumenen kajal-kynät ovat aina olleet suosikkejani, ihonhoitotuotteina olen käyttänyt läpi vuosikymmenten Lumenen puhdistusmaitoja & kasvovesiä. Voiteissa suosikkejani viime vuosina ovat olleet mm. Vitamin C+ ravitseva tehohoito ja Time Freeze kiinteyttävä pikakaunistaja.

Ja kiitos vielä kerran Lumenelle tästä hienosta paketista :)

Lisätietoa Bright Now Visible Repair tuotesarjasta ja sen kehitystyöstä.

4 kommenttia:

  1. Todella hyvä postaus Johanna :)!

    VastaaPoista
  2. Lumenella on kyllä ihan oma sijansa suomalaisen - ainakin aikuisen naisen sydämessä - ja kosmetiikkapakissa;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Lady :)
      Lumene on kyllä onnistunut kaikilta osin. Se on positiivisessa mielessä maanläheinen ja helposti lähestyttävä. Kuitenkin siinä on myös "hienon tuotteen" fiilis. Tykkään myös siitä, että Lumene tarjoaa eri hintaisia sarjoja vaihtoehdoksi ihan kaikille.
      Enkä ole koskaan kuullut, että joku Lumenen tuote olisi aiheuttanut allergiaa tai ihoärsytystä kenellekään ystävistäni.

      Poista