tiistai 19. kesäkuuta 2012

Juoksee tarjousten perässä

Mainitsinkin lauantaiaamuna Lidlin fetajuustotarjouksesta; 1kg fetajuustopänikkä 4.99€. Se riitti motivaatioksi  poiketa kaupassa.

Tälläkertaa se tottatosiaan kannatti :) Kassan jälkeisellä pakkaustiskillä nökötti iso hortensia, ihana rahapuu savisessa suojaruukussaan ja pari sangolllista liljoja. Joskus samalla paikalla on ollut ilmaispoistona elintarvikkeita mutta  kysyin kuitenkin kassalta josko kukat ovat odottelemassa ottajaansa. Ja nehän olivat.

Peräkonttiin heilahtivat ja ihan ilmaiseksi. Päivän löytö, olin kyllä tosi iloinen ja tyyväinen ostoksiini :D


Neljä tuoksuvaa liljakimppua. Ne pääsivät olohuoneen ikkunalle korkeaan Aalto-maljakkoon.


Ihanan hortensian laitoin siniseen suojaruukkuun pääoven läheisyyteen. Seuranaan vesiaihe, alppiruusuja ja taponlehteä.

Ja kapealehtinen rahapuu ruukussaan. Kesäksi terassille saviruukuissa majailevien yrttien ryhmään.


Tämä jos mikä on reilua peliä kauppiailta. Mielestäni kukat olivat vielä ihan esittelykelpoisia. Liljat kukkivat parhaimmillaan, rahapuu on priimakunnossa, hortensian lehdet tummanvihreitä ja kasvi hyvinvoiva. Osa hortensian kukinnoista oli jo nuupahtanut mutta hiukan lannoitusta ja aurinkoa niin kukkii kohta upeasti. Kiitos näistä :)

10 kommenttia:

 1. Mä ostin Lidlistä pari kasvia kerran ja niissä oli jotain ötököitä jotka levisi mun rakkaudella hoitamiin ja kasvattamiin huonekasveihin :( huonearalia kuolla kupsahti mutta anopinkielet selvis lidlin kasvipöpöistä. Harmitti kun huonearaliankin olin saanut kasvatettua pikkusesta tosi isoks...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi... Melkein joka talvi minunkin kukkiini niitä seittiä tekeviä ötököitä ilmestyy. Paksulehtiset kasvit niitä sietävät mutta ohutlehtiset sitten kärvistelevät. Joulukukatkin yritän yleensä pitää vähän erillään sisäkukista.

   Poista
 2. Tuommoisista löydöistä varmasti tulee hyvä mieli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivä pelastui :) Hortensia on tehnyt nyt uusia kukkia ja on tosi kaunis.

   Poista
 3. Täällä Lidlissä myydään kukkia, vaikka ne oli melkein kuolleita:( Tuo on mun mielestä kiva idea antaa pois, kun ne vielä on elossakin :)

  Täällä näyttäis olevan toinenkin Aaltofani! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekakertaa minäkin Lidlissä ilmaisiin kukkiin törmäsin... Ihan järkevää toimintaa. Ymmärrän jossain määrin etä ainakin aremmat elintarvikkeet täytyy hävittää viimeisen käyttöpäivän jälkeen mutta vähän nuupahtaneista ilmaiskukista nyt varmasti ei kenellekään tule kuin hyvä mieli :)

   Poista
 4. Onpa fiksua toimintaa, kun annetaan ilmasiksi pois! :) Useimmat kauppiaat taitaa paiskata tuotteet roskikseen, kun niitä ei enää kehdata myydä. Joskus näkee jollain -50% lapulla huonokuntoisia kukkia, mutta ne on silloin jo niin huonokuntoisia, ettei niistä kukaan viitsi maksaa edes sitä puolta hintaa.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin, en millään ymmärrä että nuupahtaneet kukat heitetään kaupan kompostiin. Ruukkuruusut tai kesäkukkien taimet elpyvät kyllä kun pääsevät multiin ja ulos. Joku aika sitten roudasin kotiin 0.50€ miljoonakellon poistotaimia Cittarista. Nyt jo alkavat kukkia uudelleen. Ulkopenkkiin heitetyt ruukkuruusutkin talvehtivat hyvin. Niitä nyt olenkin vähän metsästellyt poistoista siihen uuteen terassinreunan kukkapenkkiin.
   50% ei välttämättä ole vielä hyvä ale...

   Poista
 5. Tuliko mieleen, että muutkin asiakkaat olisivat voineet haluta kukkia kotiinsa. Tuskinpa niitä kaikki oli yhdelle asiakkaalle kotiin vietäväksi tarkoitettu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelin kyllä että silloin kun minä nuo omat kukkani valitsin, vieressä oli monta kassajonoa. Kukaan ei ottanut yhtään kukkaa. Eivätkö ihmiset vain kehtaa, kuitenkin kuulivat kun ihan ääneen kysyin josko kukkia saa ottaa...
   Ja niitä jäi kyllä muillekin, liljojakin oli kaksi täyttä sangollista :)

   Poista