sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Raparperinlehdet

Löysin kirpparilta A. Vogel-Maksa terveyden säätelijänä, kirjan joskus talvella. Vasta nyt nappasin sen hyllystä iltalukemisiksi ja jo sivulta 24 löytyi ihan loistava vinkki.

Ohje lyhennettynä:

"Kuona-aineiden poistaminen raparperinlehdillä

Yksi erityisen tehokas keino joka sopii tehtäväksi oikein erikoisen lämpimänä kesäpäivänä. Suoritetaan katolla, parvekkeella tms lattialla maaten ilman vaatteita auringon paisteessa koko ruumis ylhäältä alas asti peitettynä raparperin lehdillä. Tämän vihreän ja auringon lämmittämän peiton alla voi huoletta maata pari tuntia tai kauemminkin. Keho alkaa näiden lehtien alla voimakkaasti hikoilla ja erittyvät myrkkyaineet levittävät usein epämiellyttävää hajua. Se, joka suorittaa tämän kuurin pari kolme kertaa, saa havaita miten hyvää se hänelle tekee, sillä hän tuntee virkistyvänsä, nuortuvansa ja norjistuvansa. Halpa ja yksinkertainen keino vapautua kuona-aineista. Kuurin päälle voi ottaa suihkun tai yrttihaudekylvyn ja hyvänolontunne vain lisääntyy. Kannattaa kokeilla tätä kuuria, sillä on helppo todeta miten se tekee hyvää maksalle."

Raparperinlehdet peflettinä ja harteilla mökkisaunan löylyissä, sitä minäkin olen harrastanut. Tämä ohje oli uutta tietoa ja niin kiinnostava että heti seuraavana päivänä sitä kokeilinkin.

Varasin noin parikymmentä raparperinlehteä, varsista raparperipaistosta :)


Poimin maata vasten makaavia alimpia lehtiä. Huuhtaisin suihkulla niistä roskat ja mahdolliset hämikset & muut ötökät pois...


Valmistautuminen kahden tunnin makoiluun: Lehtiä, kannu vettä, hattu päähän, mukava alusta ja vilkaisu taivaalle... Pilvetöntä. Ihan ensimmäiseksi mieleen tullut idea kiinnittää lehdet eripituisilla kuminauhoilla toimi hyvin.


Ihan ohjeen mukaan "ilman vaatteita" en hoitoa tehnyt ... Senverran kanssa-asujia huomioin että jätin kuitenkin alle vanhat alusvaatteet :) Ne toimivat hyvin, alle sai kätevästi tungettua ja kiinnitettyä raparperinlehtiä. Tyttäret auttoivat asettelemaan selkälehdet.


Nautiskelua...


Ja tuloksia: Nesteet lähtivät liikkeelle samantien. Vaikka varauduin kahden tunnin makoiluun, pakko oli kesken käydä pissalla... Olin käynyt vaakassa aamulla, hoitoa seuraavana aamuna painoa oli 400g vähemmän eli jotain tapahtui. Tosin samana päivänä olin syönyt lounaaksi tuhtia lipstikkakeittoa, nesteitäpoistavaa sekin tehoaine.

Mitään "pahaa hajua" en raparperipeitteen alla huomannut, vain ihanan raparperin ja "tuoreen vihreän" tuoksun. Tulikohan pudistusreaktio hieman viivellä, koska seuraavana aamuna kainalot haiskahtivat pahalle. (Normaalielämässä en huomaa hienhajua vaikka ihan kunnolla hikoilisinkin lenkillä tai kuntosalilla...) Hoidon jälkeen illalla kuitenkin saunoin ja kävin suihkussa joten mitään ulkoista syytä tunkkaiseen hajuun ei ollut.

Kuminauhat toimivat hyvin lehtien kiinnittämiseen. Myös lehtien peseminen ennen hoitoa on kelpovinkki, ainakin sen suhteen että kosteat lehdet oli helppo "pukea". Kosteina ne tarttuivat ihoon ja kuminauhat oli helppo pujotella niiden päälle.

Teen hoidon ilmanmuuta vielä uudelleen ja montakin kertaa :) Suosittelen muutenkin tutustumaan A.Vogelin kirjoihin. Ne ovat helppolukuisia ja niistä löytää paljon toteuttamiskelpoisia vinkkejä jokapäivän rutiineiksi terveyden hoitoon.
Ihana sanapari muuten onkin tuo "terveyden hoito". Sen kun huomioi, niin "sairauden hoito", vaikka kokonaan ei jäisikään, niin luultavimmin kuitenkin olisi paljon vähäisempää :)

6 kommenttia:

 1. Ihanaa, nyt täytyy yrittää saada raparperin lehtiä jostakin ;-D.

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtavaa, repilin noita kuvia täällä taas ihan kunnolla. Tuossa kun ois joku naapuri just tullut hakemaan sokeria vaikka lainaan niin ois voinut ehkä vähän ihmetellä. Olen jussin jälkeen viikon mökillä yksikseni kissavahtina, pitää toivoa että raparperit on hyvässä kuosissa vielä ja saan testattua kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En valehtele nyt: Naapuriin vaihdetaan parhailllaan uutta kattoa. Eli kymmenen metrin päässä tuosta meidän takaterassista touhuili kymmenkunta nuorta miestä rakennushommissa. Kukaan ei nähdäkseni pudonnut katolta, ei myöskään viheltänyt perään :D

   Poista
 3. No hitsi, meillä ois raparperin lehtiä vaikka kuinka etelässä ja ois ollu kiva kokeilla puutarhan perillä. Pitää pitää mielessä ja kokeilla sitten elokuussa.

  VastaaPoista
 4. Voiha rouva raparperi! hohotan täällä ihan ääneen eikä naurulle meinaa tulla loppua :D

  N-A

  VastaaPoista