maanantai 11. kesäkuuta 2012

Saunakippoja

Esittelyssä pari ihan toimivaa saunamuovia; Shampoonlaimennuskippo ja Tupperwaren säilytysrasiat.

Shampoo täytyy laimentaa ennen käyttöä. Sitä ei saa laimentaa valmiiksi, silloin rakenne ja säilyvyys kärsivät vaan juuri ennen käyttöä... Aina sen olen tiennyt mutta vuosia siinä meni vetkutellessa ennenkuin sen yhden kerran sitten kertakaikkiaan kävelin kesken suihkun keittiöön ja nappasin ensimmäisen muovikipon mikä käteen osui. Se mikälie neonvihreä lasten retkikippo on nyt sitten palvellut shampoonlaimennuskippona jo pitkään :)

Tässä sisustukseen erittäin sopimaton shampookippomme :) Mutta pääasia ja nimenomaan pääasia on että nykyään suihkussa on laimennuskippo ja se shampoo tulee laimennettua...


Kuten jotkut lukijat ehkä muistavatkin, kerroin joskus nopoo-hiustenpesusta. Itse olen sitä kokeillut noin puolitoista vuotta, en pessyt hiuksia lainkaan saippuapohjaisilla tuotteilla. Noin vuosi sitten lopetin e-pillerit ja silloin hiukset alkoivat rasvoittua ihan eri tahtiin... Nykyisin pesaisen hiukset pienellä tipalla laimennettua shampoota noin kerran viikossa. Luultavimmin kuitenkin jätän taas shampoopesut väliin ainakin kesäkuukausien mökkeilyviikoiksi. Jokapäivän saunominen ja uiminen pitävät hiukset puhtaina.

Pieni painallus shampoota kulhoon.
Kokeilussa Anetelta saadut, Feeluniquelta tilatut Tigi Bed head tuuheuttavat shampoo ja hoitoaine. Hän tilasi nämä joku aika sitten mutta tekivät Aneten jo valmiiksi paksut ja luonnonkiharat hiukset ihan hallitsemattomiksi. Eilen kokeilin tuotteita ja jo illalla tyttäret kehuivat että hiukseni näyttävät hyviltä... Tekivät kieltämättä hiukset tuuheamman ja napakamman oloisiksi. Bonuksena ihana mansikan tuoksu.


Laimennan shampoon ainakin pariin desiin vettä. Sekoitan ja vaahdotan seoksen hyvin ennen käyttöä.


Tupperwaren pienet säilytysrasiat ovat kuin tehdyt Flow-kosmetiikka (ent. Vihreä kosmetiikka) shampoo- ja sheivaus-saippuapalojen säilytykseen. Jätämme rasian käytön jälkeen yöksi auki niin saippuapala pääsee kuivumaan. Omat rasiani olen löytänyt kirpparilta, sieltä vanhoja Tuppereita löytyy useinkin. Vilkaisin Tupperin sivustoja mutta tätä "napsukansimallia" en enää löytänyt. Jos joku tietää mallin nimen tai josko on vielä markkinoilla niin vinkkaatko minullekin.


Nimenomaan tämä "napsumalli" on käytössä tosi kätevä. Ihan sopivan kokoinen Flow-palasaippun säilytykseen.



13 kommenttia:

  1. Mullakin noista samoja Flow-tuotteita juuri kokeilussa. Mutta hiussaippuaa en ole vielä ottanut ohjelmistoon. Sen sijaan hiustenhoitoainetta ja hiushuuhtelua olen nyt kokeillut sekä itselläni että 4v tyttärellä (Kehäkukka). Tarkoituksena olisi saada hiuspohjaa rauhoittumaan ja tasapainottumaan (atopia).

    Ja sama mulla, että kirppareilta olen tehnyt hyviä Tupperi-löytöjä, viimeksikin äitienpäivänä kannoin ison kassillisen kotiin yhdeltä kirppikseltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ollut käytössä useampaakin eri palasaippuaa. Tyttäret tykkäävät, itselläni on tuntuma että palashampoo pesisi hiukset jopa "liiankin puhtaiksi". Myös sheivauspalasta olemme tykänneet, niitäkin mennyt jo useampi neljän naisen taloudessa. Hiushuuhteita en ole vielä itse kokeillut. Täytyypä ihan käydä nettisivuillaan tutustumassa koko valikoimaan.

      Kirppiksiltä Tuppereita saa välillä ihan poisheittohintaan. Sieltäpä minäkin niitä sitten metsästelen :)

      Poista
  2. En ole koskaan kuullutkaan että shampoita pitäisi laimentaa..,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oho... Kävin ihan varsin nyt googlettamasa aihetta ja siitä onkin näköjään mielipiteitä puolesta ja vastaan. Mistäköhän minulla on ikiaikainen käsitys että raaka shampoo olisi aika tujua tavaraa hiuspohjalle ja että se tulisi aina laimentaa vähintäänkin samaan määrään vettä. Itselläni on ainakin nyt tuntuma että laimennettuna shampoota tarvitsee käyttää paljon vähemmän. Kun shampoo on jo valmiiksi vaahdotettu niin levittyy hiuksiin tasaisemmin ja tosiaan, hyvin pieni määrä shampoota riittää. Jos nyt ei puhuta ihan jostain lääkeshampoosta niin luulisin että mahdollisimman pieni määrä olisi aina plussaa iholle ja hiuksillekin. Hoitoainetta en tietenkään laimenna. Sen levitän aina hyvin pyyhekuivattuihin hiuksiin ja yleensä annan vaikuttaa saunahupun alla saunan lämmössä.

      Poista
    2. Noo, vihdoin pesin hiukset edes sillä pienellä vaahdotetulla nokareella shampoota. :D Katsotaan josko tosiaan itselläkin ne pesuvälit harvenisi, joka kolmas päivä pesen nyt (tai kolme kertaa viikossa). Mutta ei haittais vaikka pari kertaa viikossa riittäisi. Kai ne nykyään myy puoliksi vettä ja kiskoo kovat hinnat. Siihen tämä maailma on mennyt :(

      Poista
    3. Niinpä, vilkaise nyt ihan minkävaan shampoon inciä ja ensimmäisenä eli eniten tuotteessa on vettä / aqua / water... Miten ihmeessä se shampoo sitten menisi jotenkin "pilalle" jos siihen lisää sitä vettä :D
      Ja kun se vesi jokatapauksessa sekoittuu siihen shampooseen sillä sekunnilla kun se lyödään kostutettuihin hiuksiin...
      Paljon on asioita maailmassa mitä ei ymmärrä. Siksi vaan on usein parasta tehdä niinkuin mummukin on tehnyt ja terveenä pitkään elänyt :D

      Poista
  3. Mä taas olen kuullut ja luullut, että shampoota ei pitäisi laimentaa??
    -Katja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Katja :) Samat sanat sinulle kuin Saariston kasvatille... Minulle oli nyt googletuksen tuloksena ihan uutta tietoa että shampoota ei saisi laimentaa. Miksi sitä ei saa laimentaa? Tiedän että valmiita sekoituksia ei saa jättää seisomaan. Ymmärrän myös että jos kyse on hilse- tai lääkeshampoosta niin tarkoitus voi olla että hoitavat aineet pääsevät hiuksiin ja hiuspohjaan juuri sellaisina kuin ovat.

      Mutta normishampoo... Jos niitä ei saa laimentaa niin kuka sitten määrittelee milloin hiukset ja hiuspohja ovat just oikean kosteat tuotteen levitykseen... Itse hoidan kuivuuteen taipuvaa ihoani juuri nimenomaan sillä etten koskaan käytä suihkusaippuaa, en edes mitään kosteuttavaksi mainostettua. Myös käsien saipppuapesussa pyrin varomaan käsiä, pyörittelen saippuaa vain kämmenpuolilla ja sormien alueella.

      Samalla logiikalla ja pinttyneillä käsityksilläni :) sitten pesen myös hiukset. Mahdollisimman vähän saippuaa, lyhyt vaikutusaika hiuksissa ja huolellinen huuhtelu.
      Olenko nyt ihan hakoteillä?

      Poista
  4. Pidän agilityssä käytettäviä nameja tuossa tupperin jutussa, sen nimi ei tuu mieleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea, toimii varmasti hyvin myös "karkkilaatikkona" :)

      Poista
    2. Mukava, että shampoot kävivät sinun hiuksillesi :)
      Ps. kommentoin sen takia tähän kun macbookilla ei jostain syystä pysty kommentoimaan erikseen, jos ei käytä safari nettiselainta :P

      -Anette

      Poista
  5. Kyseiset "napsukansirasiat" on Tupperwaren Babuska-rasioita, joita ilmeisestikin saa Tupperwarelta edelleen :)
    http://www.tupperware.fi/tuotteet/babuska-trio

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nina :) Taas eilen penkasin kirppiksen astiahyllyt josko näitä löytyisi mutta ei tärpännyt... Näitä aion ehdottomasti hankkia vielä pari lisää. Ilmottaudun seuraaville Tupper-kutsuille heti kun kutsu tulee ja tiedän kerrankin jo mennessä mitä tilaan :)

      Poista