tiistai 8. toukokuuta 2012

Perheenlisäystä...

Eilinen aamu kasvimaalla, touhusin paikalle vesisangon ja harjan kanssa, ohjelmassa kasvilavan pesua.
Tuijan alta kuului rapinaa...


Tämä ei ole naapurin papan supihattu... Tuijan alla istuskeli meidän siili :)Tänä aamuna tuuhastin samalle paikalle lehtikaalin taimineni ja rouva oli löytänyt seuraa :)
Istuttelin lehtikaalit, kylvin salaattia, rucolaa ja ruohosipulia... Pariskunta kaikessa rauhassa nuuhasti vierellä :D
Montakohan uutta ruokailijaa meidän lootassa on loppukesästä...


13 kommenttia:

 1. Heh hyvä otsikko :D

  Voi, että miten söpöjä nuo siilit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on sinulle muuten hyvän meilen haaste blogissani :)

   Poista
  2. minä huomasin<33 ja kerroin jo johannalle;)

   Poista
  3. Kiitos Anette, mukava haaste :)

   Poista
 2. Hyvä kuva, joskus on käyny mielessä, että miten se siili lisääntyy, kun on ne piikit. Ei näytä piikit menoa haittaavan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin kyllä jälkeenpäin että olisi pitänyt hakea järkkäri ja ottaa ihan kunnollisia kuvia. Siilipari oli paikalla kun menin ja jäi jatkamaan kun lähdin, eli olisin kyllä voinut kuvata ne ihan ajan kanssa ja vaikka videolle. En ole maiemmin vielä nähnyt siilejä itse touhussa :)

   Naaras-siili oli reilusti isompi kuin uros. Saattoivat viipyä hetken samalla paikalla tuusastamassa ja sitten taas toisistaan irrottautumatta vaihtoivat paikkaa puoli metriä suuntaan tai toiseen. En sen tarkemmin tunne siilien parittelukäyttäymistä. Tämän kuvasin joskus hiukan ennen puoltapäivää ja koko sen ajan kun olin kasvimaalla (ainakin reilu puoli tuntia) pariskunta touhusi minusta välittämättä.

   Poista
 3. Siilivauvoja tulossa, ihanaa! Mä oon niin siilifani ♥ Pitääkö ne kotia/pesää tuossa teidän tekemässä "mökissä"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siilit ovat kyllä tosi suloisia taapertajia tontilla :) Tämä koppi on ruokintapaikka. Sitä tytöt hoitelevat. Kissanruoka tuntuu olevan herkkua, kesällä kiehautan sinne myös kaikki pikkukalat.
   Meillä oli ennen kissa jolla pidimme ruokakuppia kesällä ulkona. Otin joskus kuviakin kun siili ja kissa söivät samalta pikkukipolta. Niin olivat tulleet tutuiksi samalla pihalla touhutessaan :)

   Ja sain muuten samaisesta kissasta videon jossa Reiska-kissa hulluna ryntäsi leikkimökin alta ilmestyneen hiiren perään, hiiri hyppäsi hätäissään kissan hännänpäähän kiinni ja roikkui siinä kun Reiska hulluna väkkäränä pyörii nurmikolla hännän perässä. Leikkimökin kulmalla hiiri hyppäsi kyydistä ja vilahti takaisin turvaan :)

   En ole tehnyt siileille varsinaisia talvipesiä, mutta luulen että yksi pesä on leikkimökin alla. Siellä on sopiva ilmatila ja olen tunkenut sinne kuivia lehtiä pesäaineiksi

   Poista
  2. Laita tuo video Hauskimpiin kotivideoihin, joku sai ihan köppäsellä videolla viissataa euroa. Tuo on paljon hauskempi :).

   Poista
 4. Onko teillä siileille oma koppi? :D Onpa söpöä :) Mutta eikö ne ole tuholaisia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kuvassa näkyvä on ruokintakatos. Talvipesiä en ole laittanut mutta taidan kyllä niitäkin nyt viritellä kun perhe kasvaa :)
   En nyt kyllä mitään negatiivista siileistä osaa sanoa. Päinvastoin, auttavat puutarhuria syömällä etanoita :)

   Siilit ovat ihan mukava lisä "urbaanipuutarhurin" pihaan. Tänä vuonna mies sai mahdutettua 12 linnunpönttöä tähän meidän nurkille, niitä on kiva seurailla. Oravia ja rusakon-per....kin tontilla pyörii ja lähiseudun kissoja. Niin ja sitten tietysti vielä tämä meidän Paavo :)

   Poista
 5. Blogissani on haaste sinulle:
  http://hyvinvointiloki.blogspot.com/2012/05/versatile.html

  :)

  VastaaPoista