maanantai 28. maaliskuuta 2016

Cooking is fun


Cooking is fun - no jaa... En nyt ihan tuon tason kehuihin rehellisyyden nimissä pysty, mutta kyllä toimivat välineet tekevät siitäkin työstä aika paljon helpompaa.

En ole koskaan omistanut ns. oikeaa kokkiveitseä. Minulla ei ole myöskään käsitystä, mikä on se "veitsien mersu" - tai mitä pitäisi ottaa huomioon sitä hankkiessa. Enkä siihen aiheeseen viitsi oikeastaan edes suuremmin paneutua, koska kotikokkaaminen ei kuitenkaan ole minulle varsinainen intohimo - enkä edes osaa käsitellä veitsiä ammattimaisen tehokkaasti.

Mutta se yksi hyvä veitsi on kuitenkin kytenyt haaveiden tasolla jo vuosia - ja nyt minulla on se. Ensin eksyin KitchenTime-nettisivuille - koska haaveissa on myös keittiöremontti - ja yleiskone.
Sieltä etusivun nurkasta löytyy osio "kampanjat" - ja sen vetovalikosta "löytönurkka". Ja sieltä löytyi tämä Wusthof. En tiedä kumpiko lopulta enempi motivoi; 54% alennus, vai esittelyteksti "Täydellinen vihannesten pilkkomiseen" - mutta nyt minulla on se haaveiden veitsi.Kuten aiemmin sanoin, minulla ei ole aiempaa kokemusta kuin huonoista, tai korkeintaan jostain markettitason yleisveitsistä. Mutta aika pirusti kokemusta vihannesten pilkkomisesta minulla kyllä on :D
Ihan uskomaton fiilis on nyt tehdä niitä iänikuisen samoja pilkkomishommia tällä uudella veitsellä. Veitsen ja kahvan koko on minusta ihan täydellisesti naisen käteen sopiva. Terän pituus on 16cm, joka on riittävä kaalienpäidenkin pilkkomiseen. Veitsi on sopivasti "painava" - ei siis konkreettisesti painava, mutta siinä on tukevuuden ja tasapainon tuntu.

Se on nyt minun oma veitsi - ja vaikka sitten kutsuisitte nipoksi tai turhan tarkaksi, niin en anna kenenkään muun käyttää sitä :)

Jos sinulla on yhtään ajatuksena tai haaveissa hankkia oma oikea keittiöveitsi, niin kyllä tätä mallia nyt näin muutaman viikon käyttökokemuksella voin ihan suositella. Tilasin omani jo jokunen viikko sitten, mutta ainakin vielä tänään se löytyi samalla kampanjahinnalla. Huom. tämä veitsi soveltuu siis erityisesti vihannesten käsittelyyn. Eli jos tarvitset enempi yleisveistä (myös lihan käsittely), niin siihen en osaa sanoa, onko tämä nimenomainen se paras vaihtoehto.

Tässä minun veitsi tosihaasteen edessä - kaalinkantakeitto kevättalven puutuneista kaalinpäistä. Ei nyt "ihan kuin voihin uponnut", mutta melkein.Tykkäsin kyllä ihan yleisestikin KitchenTimen nettisivuista. Tuotevalikoima on ihan valtava ja kampanjatuotteet selkeästi merkattu alennusprosentteineen. Siinäkin mielessä helposti lähestyttävä ja turvallisen oloinen nettiyritys, että on alkujaan ruotsalainen, mutta on nyt avannut suomenkielisetkin sivut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti