lauantai 2. huhtikuuta 2016

2.4 - lunta ja lupaus keväästäEi enää malttaisi odottaa... Sieltä eteläisen Suomen puutarhailijat latailevat kuvia ensimmäisistä sinivuokoista ja krookuksista. Meillä pihaa peittää vielä metrinen hanki (tai ei nyt ihan - mutta kuitenkin :)

Lupausta keväästä saa nyt kuitenkin edes taimipöydiltä. Tomaatit tarvitsevat maitopurkin jatkovarsia ehkä noin viikon sisällä. Toivottoman pieninä koulitut varsisellerit ovat nousseet jaloilleen. Purjoja on latvottu jo toiseen kertaan. Perunat ovat itäneet ja pikku hiljaa laitan nekin maitopurkkeihin esikasvamaan. Pelargonin pistokkaat puskevat lehtiä. Lehtikaalit on kylvetty. Isosamettikukat ovat venähtäneet liian pitkiksi. Ensimmäinen ryhmäsamettikukkakylvös jäi itämättä - uusintakylvökset onnistuivat. Basilikat venyvät pituutta - pitäisi latvoa. Vähän myöhässä kylvetyt ryhmäpurjot nousevat esiin. Toinen myöhäinen sytytys - punalehtibasilika - kylvetty nyt sekin. Siemenvarantoja kevään ulkokyvöihin hankittu.
Ja mitä pitäisi - ainakin nyt koulia lisää isosamettikukkaa - ja hakea kaupasta lisää styroxlootia - ja laskea lauta-aitatarpeet...

Huhtikuu 2016

Toukokuu 2015


Kesäkuu 2015


Heinäkuu 2015


Ei tätä muutosta voisi vielä todeksi uskoa ilman näitä vanhoja kuvia :)

8 kommenttia:

 1. Sullahan on siellä tosi hyvässä mallissa taimet!

  Mulla purjot vasta justiinsa kurkistavat mullan pinnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Maija :)
   Se viime kesä kun oli aika hankala monelta kohdin, niin josko nyt onnistuisi sitten kaikki :D Onhan osa taimia vähän rimpuloita kun ei ole sitä lisävaloa - ei vaikka joka kevät päätän niitä hankkia... Toisaalta sitten monet kasvit voi istuttaa vähän (tai paljonkin) entistä syvempään niin sinne ne sitten ylimääräiset varret piiloutuu multiin.
   Tänään laitoin itäneet perunat maitopurkkeihin. Sitä en ole ennen kokeillut. Mielenkiintoista.

   Poista
 2. Meilläkin lumet lähtevät pikku hiljaa. Juuri katselin viime kesältä kuvia, ja kyllä kesä tuntuu vielä kaukaiselta, vaikka se on ihan jo kohta tulossa. Sitä piti kysymäni, mitä multaa käytät taimille. Ovat tosi hyvinvoivia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Tiina :)
   Meidän pihassa on nyt harvinaisen paljon lunta. Jotenkin vaan nyt osui lumisateet kohdille. Onneksi on tullut otettua kesäkuvia - usko palaa kun niitä selailee :)

   Käytän yleensä taimimultaa alkukylvöksiin ja se jälkeen ihan sisäkukille tarkoitettua multaa. Jos vaan tarjous osuu kohdalle, niin mustaa multaa. Laitan kasteluveteen aina tipan lannoitetta. Nyt minulla on ihan perus Substralia. Toisinaan käytän niitä vaaleanpunaisia rakeita. En siis ole koskaan mitään erikoisseoksia tai -lannotteita käyttänyt. Ei näitä taimia torilla ehkä kehtaisi kaupata :)

   Poista
 3. Pian ne lumet sieltä sulavat! Kevät tulee nyt kohisten ja pian saat nuo taimesi istutella:)
  Aurinkoa sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Lady :)
   Paistaa se päivä risukasaankin - on kait vaan tässä iässä jo todettava :)

   Poista
 4. Sulla on taimet hyvällä mallilla.
  Meillä ei ole enää lunta muualla kuin kasoissa. Juuri tuli kuitenkin räntäsade. Onneksi se sulaa heti. Leppoisaa sunnuntaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Kati :)
   Aina ihan kateudesta vihreänä selailen eteläisen Suomen pihablogeja - ja sitten taas tyytyväisenä puhaltelen kun vilkaisen käsivarren sääennusteita :D Yhtään tätä nykyistä pohjoisempaan en kyllä helposti muuttaisi. Minulla ei ole mitään kokemusta muiden vyöhykkeiden puutarhailuista. Olisi kyllä iso opettelu uusiin aikatauluihin ja viljelytapoihin jos sattuu joskus täältä keskisestä Suomesta johonkin suuntaan siirtymään. Sekin vielä ettei ole tarvinnut ikinä savimaan kanssa taiteilla. Täällä tontti kasvaa kiviä mutta eipähän tartu maa saappaisiin :)

   Aurinkoista kevättä sinulle :)

   Poista